Sunday, March 27, 2011

monday

hari nih isnin
semalam ahad
semalam lagi sabtu
semalam punya semalam jumaat
semalam punya jumaat khamis
malam khamis aku gi kelantan terangganu
malam ahad sampai penang
pagi isnin aku x pegi skolah
happy :)
tipu sunat cakap kat ibu kata cikgu bagi mc

monday storytime
ika kejut.."jom nak makan luar ta?"
jawapan org mamai "tak"
sambung tido
then 9.40
tejaga.
errk?ibu ta pegi keja
ouh..mc gak
ok then
ibu ajak gi breakfast
siap mandi mandi
pegi klinik lu
ibu gi amik ubat pe tah
theeen pegi breakfast kat esso
then pegi boon optic
pegi repair spec
then accident
keta blakang n keta aku
sama sama reverse
BANG!
ouhkay fine
sumua tekejut beruk
ibu kluar tngok keta
ohmygoosshhhhh
CALAR !
keta myvi tuh
eleh..x dak pa langsung..
tp dia kalut lebih.
ok fine
then balik rumah
aaahhhh*blurr
on9 la


kesimpulanya boring x pegi skolah =='


Wednesday, March 23, 2011

Batch 10







shark fin soup !


wajib tengok !
sumpah lawaaaaaak !
gelak sampai cirit !
haha

Tuesday, March 22, 2011

Monday, March 21, 2011

keeeeeepp onnn sneezing like hell !



tengok gambar tu pown dah tau kan apadia?
yeah..aku sesema laaa
hari nih ja aku ta larat nak achooo achooo...
serious cakap..badan rasa ta selesa gila
rasa penat..so aku jadi kan sesema nih
as alasan aku tanak gi kelas pdca..
haha..ta larat....balik tuh..aku tidoo jaaa...
tido macam mayat..
satu badan bungkus slimut
then bangun tido..demam =='
rasa macam tanak ja gi skolah esok
ish..da la ada pdca
latihan sukan..wuek..
muntah darah camni

Sunday, March 20, 2011

room tour !



aww..so cute kan?jeles tau tngok bilik diorang..
aku nak bilik cmni..tp BUKAN KALER PINK !
aku nak kaler hijau plus coklet..haha
tambah2 tngok wardrobe diorang..
perghhh...bnyk gila !









.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



bilik neh paling lawa aku rasaaa
nak wardrobe dia :)
.
.
.
.
.
.here wee gooo
.
.
.
.
.
.
.tadaaaaa




lawa an? suka cadar dia..^_^

Saturday, March 19, 2011

batch 8





MASALAH BUDAK BAJET KAYA !

okeh..ptg sat2 nih..
edy dok bara kat sorang mamat gay nih
sbb budak tuh bajet..okeh fine la..
aku pown tngok dia mcm bajet gak.
and sat2 nih...
ada sekot lagi mamat gay yg bajet hensem bajet kaya
dok sroh aku komen pic dia...
aku ada ps apa yang aku chat ngan dia..
kejap eh..









eeee...annoying !!!!!!
actually dia bkan 12 pown..
gedik lebih...



batch 7













^_^

Thursday, March 17, 2011

batch 6








tada la lawa sangt an..aku bukan pro..
still learning :)

NAJWALATIF & MONSTERBABE12

yeah... i adore both of them
they have a great voice especially najwa latif
and both them can play guitar so amazingly 0.0
im so jealous..why cant i be like them
for 2 years ! 2 years i learned guitar 
but what i get?? nothing
shit



NAJWA LATIF











nak tngok banyak lagi..
pegi youtube..
search for najwa latiff


MOSTERBABE 











my fav song :)






Wednesday, March 16, 2011

FACEBOOK KORANG LEMBAP?

okeh..sekarang facebook korang asyik dok lembap an??
an makin lembap kan??
soo..dlm dok golek golek kat blog orang....
den jump0 satu blog  
dia aja cara tanak kasi facebook lembap..
tp dia cakap kalu nak copy paste kena creditkan...
arrr...aku tak tau camna.hahaha...

so aku paste je la eh

here we goo..
----------------------------------------------------------------------------------------

TUTORIAL , : cane nk laju kan FB korunk balik okey =) try la

okey pertama kali nk creadit kan tutorial nieh pada my big syster ANYEZ NASRI dea yang buad tuto nieh eyya cuma copy utk share dengan semua saja . dalam bnyak2 tuto kelembapan FB nieh , tuto kak anyez paling senang sekali okey . so cuba larh taw . eyya dah berjaya =) rajin2 pegy la ea kt blog ANYEZ NASRI nieh ea .



Pelbagai versi aduan serta hina-an te-hdap tahap ke-lembapan Facebook kini . Ke-lembapan tk akn selesai if kita tk ada usaha utk me-ngkatkan ke-lajuan di-level yng kita mahu . Segmen beblog-walking oleh saya baru sebentar tadi telah me-rugkai jalan pe-yelesaian utk me-lajukan atau me-normalkan gerakan Facebook pada sedia-kala .





Tapi ke-lemahan di-sini ialah ia-nya hnya buat pe-guna Windows sajaa . Luas-kan mata tngok pekataan di-bold ituu yea . Hnya buat pe-guna Windows sahaja . Jom kita mula-kan operasi me-stabilkan Facebook .



1 . Sila buka My Computer .



2 . Klik Local Disk (C:)



3 . Clik folder Windows .



4 . Cari-lahh folder System32 .



5 . Kemudian click pada drivers .



6 . Seterus-nya , click etc .



7 . Terus-kan lagi dengan buka folder hosts dengan guna-kan notepad .



8 . Tambah-kan code di-bawah dalam file hosts te-sebut :


203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

9 . Kemudian , save (!)



10 . Then , close your browser dan cuba open se-kali lagi . Done .



Jadi , bagai-mana hasel-nya ? Lumayan tk ? Alhamdulillah . Level Facebook aku kini me-lebehi paras sahamJepun yng me-leset . Haha . If sudah bejaya , leave a comments here and if tk be-hasel , juga leave a comments here . Thanks you . Haa , buat yng tk ada belog tapi still mahu tnggal-kn se-brang komen pun boleh juga . Kemudahan di-sediakan . Just click 0 Kaki Bodek di-bawah .



Mahu copy ? Credit-kan . Jngan lupa .



p/s : utk copy just highlight all and then click CTRL + C . done .







PERHATIAN : ada sesetengah pengguna yang menghadapi masalah TAK BOLEH SAVE file tersebut. Macammana untuk selesaikan masalah tu?senang ja. Ikut tutorial dibawah
Buka file “hosts” seperti di awal tutorial dan copy file tersebut ke Desktop.Edit seperti STEP 4 di awal turorial ini dan SAVE di DESKTOP .
image
kemudian Copy file “hosts” tersebut dan paste di bahagian awal tadi. DiC:\Windows\System32\drivers\etc\  (STEP 2).Gantikan file sedia ada dengan file yang telah anda edit .
 Dan siap untuk diguna
Sekian untuk tutorial kali ni. Harap korang faham. Ada masalah jangan segan segan untuk komen disini.InsyaAllah akan dijawab.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

okeh? paham dah? bagos lah :(


aku ada buat kat 10 kali..result dia still sama..lembap mcm sial gak..
tp yg wat suma cakap jadi... aku salah wat kot =='






UPDATE: okeh da x lembap : ) laju mcm besa :)

kebanggaan melanda :D


hahaha...ada gak org puji ! :)

SHOPPING



penat doh shopping smlam..
pusing satu jusco nie.
tp lek la...bru 4 beg ja..
4 beg pown ==' kering duit aku 
aku ta tahan tngok baju lawa lawa ngat
tambah ngan sale plak an...aduiii..
kesian nadia..kena teman aku pusing jusco cri baju
tp dia..tanak beli langsung..
sanggup perabih duit kat makan ja...

dlm dok syok2 shopping..
ada la makcik neh..*nadia
pi pijak sliper den..
da la aku nih pakai sliper buruk ja..
putuih teroih..
da la tngah semangat nak shopping neh..
dah tatau nak wat pa sangt,,
hmm lantaklah..aku pusing gak stu jusco ngan kasut putus
sbb nak perabih duit beli baju
yang nadia plak..dok sruh aku pegi beli sliper
dia yg pijak dia la beli kan..haha

then skip skip skip
jumpa edy kat dlm jusco
nak hareeemmm gelak tngok sliper aku putus
oldskool pala hotak =..=
then geng2 dia datang..
pergh...longaq lutut teros..
segan kot ngan sliper putus..
tp nasib baik lah..diorang tlg belikan sliper kat aku
da la tlg beli.
tlg cri size
tlg bayaq lagi

(muka depa nih ja ada...yg len tada)
tapi thanx la kat korang..
thnx bebanyak..
ti aku ada duit.aku blanja korang makan..
haha

then
kami lepak mcd,,
ya..nadia belanja makan...
nak bayaq duit sliper tadak...
nak makan ada...
ceit..pa punya kawan..
lepak mcd smpai kol 6.30 lebih kot..
dah tu balik :)

nanti aku upload gambaq k...


p/s : to edy...smpai hati pngil aku ngan nadia monyet !



Tuesday, March 15, 2011

Batch 5







JUSCORISME


morning guyss...!! 
 have u taken ur breakfast?
not yet??? huh
same like me laaa...
i dont take breakfast 

well. bukan tu yg aku nak kata dlm post nih
so..fyi i'm going to jusco today at about 11 am
meet diba and nabilah there...
but but but but..
i got problem
my problem is
wa talak baju meh
mau pakai apa?
naked senang =='

soo...we all pegi sanaa bukan sajaa2 nak waste time...
ada hajat beso
nak pogi mpsp
nak buat sejarah punya polio
mau tau arrr...muka bdak bek nih
alang2 da ada perda
ta salah an kalu pegi jusco kejap
aku ingt mau shopping sikit
i just wanna buy shoes la
bajet gua hundred ja..
talak duit meh :'( sedih
waa nak boli sangt kasut dlm wishlist aku tuh :)



Batch 4





Monday, March 14, 2011

post diba nih menarik perhatian ku ! bahahahahahahahhahha

jika kamu memancing ikan , setelah ikan itu terlekat di mata kail , hendaklah kamu mengambil ikan itu . janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja , kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup .


begitulah juga , setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang , setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya . janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja . kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu .

jika kamu menadah air biarlah berpada , jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh . cukuplah sekadar keperluanmu . apabila sekali ia retak tentu sukar untuk kamu menampalnya semula . akhirnya ia dibuang . sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi .

begitu juga jika kamu memiliki seseorang , TERIMALAH seadanya . janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa . anggaplah dia manusia biasa . apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya . akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya . sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya .

jika kamu telah memiliki sepinggan nasi yang kamu pasti baik untuk dirimu . mengenyangkan . berkhasiat . mengapa kamu berlengah , cuba mencari makanan yang lain . terlalu ingin mengejar kelazatan . kelak , nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya . kamu akan menyesal .

begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu . MENYAYANGIMU , MENGASIHIMU , mengapa kamu berlengah , cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain . terlalu mengejar kesempurnaan . Kelak , kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain . kamu juga yang akan MENYESAL .




p/s : diba..sori cilok...sharing is caring kan?