Wednesday, March 16, 2011

FACEBOOK KORANG LEMBAP?

okeh..sekarang facebook korang asyik dok lembap an??
an makin lembap kan??
soo..dlm dok golek golek kat blog orang....
den jump0 satu blog  
dia aja cara tanak kasi facebook lembap..
tp dia cakap kalu nak copy paste kena creditkan...
arrr...aku tak tau camna.hahaha...

so aku paste je la eh

here we goo..
----------------------------------------------------------------------------------------

TUTORIAL , : cane nk laju kan FB korunk balik okey =) try la

okey pertama kali nk creadit kan tutorial nieh pada my big syster ANYEZ NASRI dea yang buad tuto nieh eyya cuma copy utk share dengan semua saja . dalam bnyak2 tuto kelembapan FB nieh , tuto kak anyez paling senang sekali okey . so cuba larh taw . eyya dah berjaya =) rajin2 pegy la ea kt blog ANYEZ NASRI nieh ea .



Pelbagai versi aduan serta hina-an te-hdap tahap ke-lembapan Facebook kini . Ke-lembapan tk akn selesai if kita tk ada usaha utk me-ngkatkan ke-lajuan di-level yng kita mahu . Segmen beblog-walking oleh saya baru sebentar tadi telah me-rugkai jalan pe-yelesaian utk me-lajukan atau me-normalkan gerakan Facebook pada sedia-kala .





Tapi ke-lemahan di-sini ialah ia-nya hnya buat pe-guna Windows sajaa . Luas-kan mata tngok pekataan di-bold ituu yea . Hnya buat pe-guna Windows sahaja . Jom kita mula-kan operasi me-stabilkan Facebook .



1 . Sila buka My Computer .



2 . Klik Local Disk (C:)



3 . Clik folder Windows .



4 . Cari-lahh folder System32 .



5 . Kemudian click pada drivers .



6 . Seterus-nya , click etc .



7 . Terus-kan lagi dengan buka folder hosts dengan guna-kan notepad .



8 . Tambah-kan code di-bawah dalam file hosts te-sebut :


203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

9 . Kemudian , save (!)



10 . Then , close your browser dan cuba open se-kali lagi . Done .



Jadi , bagai-mana hasel-nya ? Lumayan tk ? Alhamdulillah . Level Facebook aku kini me-lebehi paras sahamJepun yng me-leset . Haha . If sudah bejaya , leave a comments here and if tk be-hasel , juga leave a comments here . Thanks you . Haa , buat yng tk ada belog tapi still mahu tnggal-kn se-brang komen pun boleh juga . Kemudahan di-sediakan . Just click 0 Kaki Bodek di-bawah .



Mahu copy ? Credit-kan . Jngan lupa .



p/s : utk copy just highlight all and then click CTRL + C . done .







PERHATIAN : ada sesetengah pengguna yang menghadapi masalah TAK BOLEH SAVE file tersebut. Macammana untuk selesaikan masalah tu?senang ja. Ikut tutorial dibawah
Buka file “hosts” seperti di awal tutorial dan copy file tersebut ke Desktop.Edit seperti STEP 4 di awal turorial ini dan SAVE di DESKTOP .
image
kemudian Copy file “hosts” tersebut dan paste di bahagian awal tadi. DiC:\Windows\System32\drivers\etc\  (STEP 2).Gantikan file sedia ada dengan file yang telah anda edit .
 Dan siap untuk diguna
Sekian untuk tutorial kali ni. Harap korang faham. Ada masalah jangan segan segan untuk komen disini.InsyaAllah akan dijawab.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

okeh? paham dah? bagos lah :(


aku ada buat kat 10 kali..result dia still sama..lembap mcm sial gak..
tp yg wat suma cakap jadi... aku salah wat kot =='






UPDATE: okeh da x lembap : ) laju mcm besa :)

No comments: