Tuesday, May 31, 2011

sudah tiba masanya...


bye bye blog :(
2 hari ta boleh on9 rasa macam 2 taun ja
beg da pack siap
tinggal nak mandi ja nih
then tunggu pkol 2 teros pegi SBU kargo butterworth
yaaa..membe sumua kat jusco mesti syok gila perabis duit tengok wyg
aku perabis masa dekat kem

kucing aku pown sedih aku nak pegi
nanti sapa nak bagi diorang makan
kalu diorang kena marah..sapa nak tlg backup kan
nanti malam diorang nak tido ngan sapa
sapa nak main ngan diorang?
harap orang kat rumah nie
huh..kejam ngan diorang adala


see,ticik pown sedih aku nak gi :(



sampai tido dalam luggage aku
nak ikot aku :)


so cute kan dia...baru 4 bulan..heee



mone pown sedih :(




dada oso dont want me to go :(
he's begging me :) *please dont go ! 



aku suka snap gamba diaorang
 i love my cat ! 



cool BELOG


weee..comel tak? comel an an an/
haha..tengok la sapa yang buat...sebab tuan dia pown comel
wahaha..yeah..header nih aku wat tuk belog satu lagi

belog nie tada pa sangat.
penceritaan melalui gamba?
paham?
hahah...gamba yang aku snap and setiap gambar tuh ada
peristiwa and sejarah dia
ada makna dia :)

the hardest thig in my life :(



warghhhhh T-T

sedih gila aku pack bag tadi..macam nak nangis ja
lagi sedih bila dengar membe membe aku nak hangout esok
aku plak kena paksa pegi camp tak guna tuh
korang tau dak jadual camp tuh apa

rabu ada ceramah BM 1
khamis ceramah BM2 MATH 1 MATH 2 SEJARH
jumaat ENGLISH kot

ntah aku tak usha lama lama jadual dia..
sial saja sumua
kalu dalam kelas pown aku tido
nie ceramah
konfem aku tidoq bawak bantal aku teros
damn semua dammmnnnnnn

aku rasa macam tak adil ja
diorang sumua kluar hangout have fun ramai ramai
without me !!!
pastu bila sabtu..ramai takleh
takkan aku nak pegi ngan nadia ja??
tak best laaaa  T_T
sumua tak adil 
BENCI sumua nih
benci camp nih
WAT ROSAK PLAN AKU JA SIAL !!




menanti kamu everyday



hey, hari nie post ringkas ja..just nak share lagu ngan korang..tada mood nak bebel panjang panjang
2 minit lepas aku baru ja dengar 2 lagu baru..for me la..sebab baru dengar 2 minit lepas.
lagu nih dah lama kot publish sebab aku baru ja tengok kat hitz.
aku suka dengan lirik dia.and video no 2 tu...budak tu comel sangat..hahah











--------------------------------------------------------------------------------------------------------


sorry sayang pasal tadi :(



Sunday, May 29, 2011

what life mean to you?



“Love is when he is mean to you and you still want him, it's when he
ignores you and you still love him, it's when he loves another girl but
you still smile and say I'm happy for you, when all you really want to do
is cry.”


isn't ironic? we ignore the ones who adore us.Adore the one who ignore us.Love the 
one who hurt us.Hurt the one who love us.this is what we called LIFE.


some of mine


padang kota 


kuala kurau ,perak

(parit mat ali )


awish gurl gurl XD


aku ambik masa 15 minit tuk snap gamba nih
sampai nak jatuh dlm parit tuh T.T


suka perasan comel =.=

pole dance



haaaa....watsup dude ? sihat ? :)

heeeee...takdan papa lagi..da pampang muka aku besar besar kat atas nuh haa

tu gamba masa malam dinner...pakai besa besa ja..kena ngan tema..haha

serious cakap...nyesal pegi dinner tuh..dinner last year 15x lagi best dri taun neh

i tot wat kat marina bay,rupanya kat sebelah dia..wakakaka

kat swettenham pier...kapal kapal besar belabuh kat tempat beli tiket dia tuh

kat situ ada dewan kosong..aku ingat tempat mewah gila ka hapa

rupanya macam pegi kenduri besa ja..makanan pown..macam pegi kenduri

sekali sauk ja..habis sumua makanan..cilaka..aha..dah la tempat panas..SUMPAH TAK BEST

last year wat kat cinta sayang resort..ok la sebab kasi hotel free..makanan sumua best2

lepas makan tuh..aku jenjalan pusing pusing tempat tuh...pergh banyak gila kapa besar besar

tapi bapak aku cakap sumua tuh kapal judi


aku takdan nak amik kapal besar yang duk belabuh..sebab bila aku keluar ja

kapal tuh dah belah...kapal lagi kecik yang ganti tempat dia...masa aku pegi kat kauter beli tiket nih

aku jumpa something tau..haha...aku selongkaq kaunter nih..sebab tada orang..

aku jumpa satu ketas


pole dance =.=

wakaka...adult funtime..patut lah..

then family kami terawal belah dari tempat tuh...

BORING GILA SIAL

haha..pastu pegi padang kota...lepak lepak jenjalan...

well..nak upload gamba pown tada gamba aku..

sebab semuanya aku yang snap T.T  

ada 2 3 ja 



BYE ! XD

Friday, May 27, 2011

bruno mars -the lazy song


kegedikan melanda..sorry..another post..

heeeeeeee *senyum melebar :D





i love this song ! <3  

bruno menganas n sexy ! aww  

love those monkey behind tooo ! so cute :)

dinner !!!


wah ini sudah bagus ! nampak tajuk? 

DINNER !

sesaat lepas aku bru publish post tuk summer camp !

ngeee...lepas post bapak aku datang pastu cakap

"charge camera,tommorow night got dinner"

"ouh ya,what dinner?" curious neh

" dinner pegawai-pegawai kat tempat keja abah"

"ouh,aa..camera tak charge gi,satgi charge ah"  *blurr  

"semua pegi or abah pegi sorang? "

"semua pi la,esok siap cepat cepat"

tanya gi nih " where?"

"penang,marine bay"

dalam hati " awat tak habaq taun depan ja,habaq dah tengah malam skang,tak habaq siang2 !"

la nih dok pikir esok nak pakai baju apa =.=

baju pown tarak...sok still sempat beli baju gi kot..haha

dinner last year bapak aku paksa aku pakai girlish ! OMG !

legging pluss blaus n bapak aku soh jaga perangai...act like a girly girl =.=

kali neh JANGAN HARAP YER EN.HASIM ! I WONT OKEH ! hahaha

i'll behave i promise :)







summer camp


bila sebut pasal "summer camp" mesti semua dalam kepala otak dok ingat "camp rock". kan kan? 





wahh..cam best ja kan summer camp nieh ^_^

or maybe setengah orang dok bayang summer camp macam camping dalam hutan..tepi tasik tepi pantai

lepak dengan membe membe , huhu haha sini sanaaa...

do something adventurous...

lepas tu wat camp fire, nyanyi ramai ramai...

pergh syok habis kan






mesti ramai teringin kan kan kan??


ahaha...well, aku dapat pi SUMMER CAMP !!!
patutkah aku yeah or errmmmmmm

oh yeah, aku patut ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

huh, sebabnya aku benci summer camp! aku dapat pegi dan dipaksa pegi

haha..bukan untuk seronok but untuk PMR ! shit !

summer campa nih anjuran tempat keja bapak aku..so aku tepaksa pegi..

sebab aku kata tak best ....sebab aku da penah pegi time aku amik upsr !
mula mula semangat dengar kata summer camp...

pi pi...padiapaa...haram..24 jam diorang ajar cara cara nak jawab soalan !

duduk dalam dewan kuliah ja ermmmmmm

dahla..buat kat USM ! tidor dalam dorm seram seram..creepy XP

aku nie pulak bukan jenis friendly..serious cakap..aku mang tak suka kawan ngan ramai2

and aku malas layan kerenah orang =.=  tambah2 yang baru kenai

yang kawan mang dah tahap bff ja aku layan and aku kawan :)

silap besar bila korang kata aku nih friendly

camna la aku na hidup kat camp tuh nanti...T_T

aku merayu gila kat mak aku tadak pegi,hakikatnya mak aku takleh wat pa :(

bapak aku paksa pegi :(

aku ingat sabtu n ahad  rupanya rabu sampai jumaat :(

sial..habis plan aku time cuti sekolah 

membe membe aku semua nak hangout..aku kena tinggai kat kem.T-T

tak acik tak acik ! nak ikotttt....herrmmmm



BYE !

Thursday, May 26, 2011

mu nih..kemari lah..


heheheheheheh (gelak miang)

aku nak tunjuk something neh

nak tengok? nak tak? 

he he he (gelak gedik)

malu la nak tunjuk ^_^

satgi semua tegoda kot..:P

nak tengok eh..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TARAAAA.






hehehe..bukan neh...


cebawah cebawah lagi

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.






















































































hahaha..lawa tak?? 

(kata ja lawa,hakikatnya tak)

mesti tegoda an?

da kata dah..

ingt nak wat header...tp nampak macam semak sangat ah =.=

plus..aku still sayang header aku sekarang nih :p

yeah


RESULT? 

perghh..sadis gila tengok result

science , jangan tanya.cheq sedih dengaq

sejarah mang da konpem tak lulus

dah la ngan susah..kena potong markah

kesian lagi yang telibat

kena dapat kosong even da repeat paper

plus kes tak selesai lagi...

jangan harap parent aku dapat tengok result aku !
muahaha..bek aku bakar sebelum depa tau

but =.=

lepas cuti ada pejumpaan waris *mampus aku





Wednesday, May 25, 2011

please dont blame us !




yeay....EXAM IS OVER !! weeeehoooooooooooooooo..syoknyaaaa..takyah sekang mata baca buku :)




















"cik kak,mana habis gi..esok last paper..sejarah.lupa ka?"


"eh..yaka?esok ka last exam?"

"HALA...esok last..bukan rini"

"eh..paper sejarah bukan da wat ka semalam?"


"kena wat  len  la ngok...pasal kelas hang la"


syok eh cakap sorang sorang ! haha

yeah..exam tak abis lagi..esok ada paper sejarah..even exam sejarah da buat semalam

sebab apa? hmm..ni la orang kata

"sebab nila setitik,rosak susu sebelanga"

nak cita pown rasa besalah..sebab aku tatau cerita yang betol dia..dan aku mang telibat

tu tak leh nafi..sebab aku ada kat tempat "kejadian" *mcm kes bunuh ja =.=

nah aku cita apa yang aku nampak...nama nama yang aku sebut nih bukan nama betul :)

  
mulanya camni...lepas ja abis exam math..kami semua kalot la cek jawapan ngan orang len..mang lumrah la tu ka..then abis tu..aku keluar la kelas nak amik beg..sementara tuh..lepak la kat kaki lima tuh sat..kat luar tu mang ramai laa...tetiba aku nampak Ali , Minah , ngan Shanti lari kalot kalot masok kelas and aku dengar Minah kata (faster ali,faster) lari sampai langaq kursi meja..then depa berenti kat meja Mat.pastu ramai -ramai kerumun.aku pown pi la tengok pa depa buat...mana bleh telepas benda benda panas nih...haha...disebabkan badan aku nih kecik dan pendek..senang la aku celah celah masok pi amik tempat depan.pi pi tekejut gak tengok depa pi balaih ketas soalan exam sejarah.lagi 5 minit nih exam nak start.yang minah nih dok tngok reference book..Ali dok bulat jawapan...pa lagi time tuh..sumua pakat dok salin jawapan..tak sumua la..just segelintir..aku pown..ish,,niat jahat nih..amik pensel nak salin nih..baru tulis jawapan 1 2 ja..then nampak cikgu aku lari dok tempat

then then..cikgu dapat tau..pergh...menyinga cikgu...aku sumua tesengap tak kata pa..dalam hati besalah gak la..pastu cikgu pi habaq kat pegetua pa sumau..tapi kami still jawab soklan sejarah..tapi jawapan yang diorang buat tuh...langsong aku tak ingat..soklan pown tak ingat..pastu balek

tadi..pehimpunan...perghhh..MALU SIAL !!!   cikgu ghazali pi habaq depan umum..habaq nama ja kelas depan..tapi meniru..sumua boo tepuk tangan..kami ste malu gila babi..pastu cikgu umum sok sumua f3 kena amik exam sejarah len..sumua macam 0.0  haha....pastu kelas 3B kena tnggu...masa sumua dah belah ..pn Kiran mai kat geng kami....JERKAH teros...marah gila gila...pastu pi beratuq kat depan..kena lagi...pastu cikgu tanya sapa amik ketas tu? sumua tanak ngaku..then cikgu suruh sapa nak ketas tuh bangun..kami nih bangun la sebab nampak...yang baranya..budak hindu takmau ngaku..padahai,.depa la punca.

then aku wat la mua innocent aku nih...aku ngan aina..ahhaa...yang mana diri tuh..kena pi bilik kaunseling....kami dua telepaih..haha..cikgu nak amik statement...pastu..lepas exam muzik...membe aku kena panggil pi kaunseling..aku tak kena...then tengah aku dok baca buku, Peah panggil aku,kata suriani nak jumpa..aku dalam hati "pi daaah" sapa ungkit nama aku nih...tapa laa..pi la..pastu tengok..ada 2 orang dok tngu...depa pown kena bagi statement..aku orang last..time aku KENA 4 CIKGU ! hambek hang...



mula mula.cikgu suh senarai nama sapa yang aku nampak dalam kumpulan tuh..aku pown tulis lah kan...pastu cikgu tanya macam macam...then mai cikgu suriani...suruh aku crita apa yang aku nampak pasal semalam...aku pown cita la satu satu...pastu dia kata aku putaq belit crita...bara teroih..dia cakap..dia da tau sumua crita.sebab sumua da buat statement tadi..aku sorang ja last..babi..aku cita benda betoi.sumpah lagi...
pastu dia tuduh aku yang amik ketas exam tuh bagi kat Ali..then i was like : what daa FUCK ! !  

pastu cikgu suruh wat karangan pasal apa yang aku nampak.mang bara la tuduh aku macam..then tanya aku salin dak soalan tuh..aku cakap..sempat salin 2 3 soklan ja..tapi tak ingat..baru tengok page petama...pastu dia cakap "kamu jangan nak mohong saya" "tadi kawan kawan kamu sendri cerita kat saya kamu yang amik ketas exam tuh..salin sumua jawapan" (cikgu nak mohong agak agak ar..depa baru buat 13 soalan ja kot)
pastu dia cakap lagi " kamu tak payah dok bela kawan kawan kamu,depa la dok kutuk kamu..sumua kata kamu" lepas tuh teros aku tak caya cikgu..sebab aku caya kawan aku gi..diorang takkan bagi statement salah
lepas buat statement pa sumua.aku naik kelas..wat exam..mak ang aku sorang ja yang lambat wat exam..tapa sekbek paper sivik..senang.

abis exam..Kinah crita kat aku apa yang cikgu tuduh dia..bapak sial..tuduhan yang sama..haha..dia pown kena tuduh amik ketas exam tuh..kawan sampai nangis nangis kot..haha..cikgu nih pown agak agak ah...nak pelemah pown budak kelas kami...sumua kena bnda sama..so lepas tu aku lega sikit...sebab bnda apa cikgu kata kat aku..sama macam dia kata kat sumua yang wat statement..so..kesimpulanya esok sumua kena wat exam sekali lagi..and hari kami kena marah gila gila..tambah2 ngan pn kiran...pedas gila ayat dia..sedih pown ada sebab dia kata " this is what u give me for teachers day" "thank you so much"  yang pedih cikgu sheila ka.."tula kelas kuang ajaq cam tu la" hurmm

ste kena hina gila hari neh...tadi time aku ngan aku nak pegi jumpa kiran...ada la monkey sorang nih kata " namanya kelas pandai..tapi meniru ! " pergh..pedih..and time balek..ada plak 2 lagi monkey kata..dengan sengaja cakap kuat kuat sbb dia tau kami kat blakang dia " weh..esok kena amek paper sejarah skali lagi,mangkak betoi la depa nih" bara gila aku. 

so..we all plan nak wat card..giant card for teachers day...nak cakap sori kat teacher kiran :(  wat malu 3B ja kan...but dont blame us...just some of us yang buat..bukan sumua...so..jangan salahkan 3B..lagi pown still tatau sapa yang buat benda nih..benda nih tengah siasat.


DOESN'T MEAN WE ARE IN THE BEST CLASS

WE MUST DO EVERYTHING PERFECTLY !!

WE ALSO MAKE MISTAKE.

PEOPLE MAKE MISTAKE OKAY !!

SO DONT JUST BLAME US FOR WHAT WE'VE DONE

WE LEARN FROM OUR MISTAKES 




LMFAO


 hey guys :) kenapa an setiap kali aku tengok dashboard an tengok kat follower

dok 122 ja !!! tak MENINGKAT langsung !! =.=  napa tak follow cik kak cik abg?

penat aku follow hampa...nie hampa balas??  haha..:P  actually..tak kesah sangat pown..:)

sekarang baru pukul 4..baru 2 jam balik skolah...kaki masih berbau stocking :) (masih segar) haha

soo..hari nie macam macam jadi..ketesyen-nan sekarang *dihina (malu gila) nanti aku story mory..

mood tadaak..nie pown random post saja..sebab lama sangat tak update :)

papa pown jom dengar lu lagu nih..aku pown baru dengar kat hitz..serious lagu nih macam syok..

layan jugak dengar lagu nie :)






Thursday, May 19, 2011

HARI MALANG !

hey guys :) hari nah cita pasal hari malang aku...2 3 hari nih...macam macam jadi kat aku =.= okeyh masa hari RABU haritu..yess exam..yeah..so time tuh exam tak mula lagi..so lepak lepak la kat meja cikgu...sembang sembang..pastu tetiba an =.=   ada benda CIUM aku ! deeemmmm..cium tak tinggal kesal tapa...sampai merah merah ! naya aku ! sesaat lepas kena cium , " sakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttttttlaaaaaaaaaaaaaaaah"
macam besa..kalau aku jerit sampai kelas sebelah dengaq ! haha...wait wait wait ! jangan ingt aku kena cium ngan orang plak.aku kena cium ngan botol yang besaq..botol adibah ! =.= gini citanya diba suruh tikah baling botol dia kat diba...diba da ready nih nak sambut ! maih maih telebih laju ngat muka aku yang sambut botol dia...sebab aku dok sebelah diba..mak aih,.kena tulang pipi nih ! sakit GILA ! haha

okeyh..hari khamis plak yeah.lagi teruk..sure la still exam kan..so exam da abih....nak tunggu tuk paper math plak..lepak lepak depan kelas...tengah tengah dok lepak tuh..mai dah monster nok jalan jalan..aku pown jalan langaq dia belah depan ! bahahaha.kena bumper dia..terus dia dakap aku...mei mei aku ! =.= damn..sampai terantuk kepala aku kat dinding pastu mulut pulak..shit..sakit ! haha...malang aku tak abih gi..takpa takpa..da balek tuh.turun la tangga kan...dah abih turun tangga..turun la 2 tangga kat foyer dewan tuh...turun turun PERGHHHH..jerit cheq...deeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ! kaki aku teseliuh...kuat kot bunyi..bedesing kaki aku time tuh..sakit teramat sangat,,tak terkata teruih..tapa tapa..jalan la aku henjut henjut...pastu nak lintas jalan masok dalam keta..TIME TUH gak la..guard lepas beskal ngan moto kluaq...pa gi..dah la time tuh aku dok kat tengah jalan...beskal sumua lalu banyak banyka...aku dok kat tengah tuh tutup tlinga ja..da la bawak beskal laju laju =.=balik tuh..aku terus tido..magrib bangun..tengok kaki..MAK AIH bengkak ! mak aku cakap kena pi urut nih...sepantas kereta api telaju kat dunia..aku bantah..aku tamau pegi URUT ! sakit bai..orang yang urut tuh macam nak bunuh orang ja

okeyh..HARI NIE JUMAAT ..exam bahsa tamil n cina..so aku tak pi,,lagi pown kaki still sakit..membe membe aku pi la..sebab depa amik exam tamil ^-^  soo..ouh ya..aku baru bangun tido..aku sedap sedap tido kat umah..depa kena amik EXAM ! hahaah...even tak pegi skolah harineh..haha..still malang...cuma malang nih tak leh bagitau...bukan period bukan apa pown,..malang..hati aku nih malang sangat hari nih...:)  thank u so much :)





bye bye XD


Monday, May 16, 2011

tomorrow when the war began !

WEH BESOK EXAM !!

TIDAAAKKKK !!
AKU KECEWA GILA,PATAH HATI SUMUA ADA !!
WUUUUUUUUUU :(

takut tak skor ja exam nih *tapi gedik on9 lagi =.=



mak aih...esok exam bm and science

aku bru ja abis wat latihan bm

SCIENCE ???  


arghhh ! menci menci menci *gedik

hurmmmmm


nih la jawapan kepada segalanya ! ^-^

wakakaka..malang sapa tepi aku :)


=.=

=.=


SALAM

lepas exam post lagi !! * tak janji :)




Saturday, May 14, 2011

dimple atau bahasa melayunya lesung pipi


eh..korang ada dimple?? orang cakap dimple tu actually cacat..
tapi cacat yang cantik :) itu yang aku dengar dari family aku
well,aku ada dimple ! dua dua belah pipi aku ada
dalam family aku..cuma aku,abang ketiga aku and anak buah aku sorang tuh
ja yang ada dimple :)
and ada gak kezen aku cakap sapa ada dimple nih nanti dapat suami handsome ! 



tapi..kenapa orang cakap dimple tu cacat? haaa..nie apa yang aku dapat bila aku seacrh

‘Lesung pipit terjadi akibat dari variasi otot muka yang dipanggil zygomaticus major. Kecacatan variasi berlaku pada otot ini yang sepatutnya hanya mempunyai struktur tunggal dari tulang zygomatic. Tulang ini membahagi kepada superior (bahagian atas tepi bibir) dan inferior (bahagian bawah tepi bibir). Selain itu, factor terjadinya lesung pipit adalah kerana otot zygomaticus lebih pendek dari normal menyebabkan kulit tertarik dan terbentuklah lekuk pada pipi'



ek eleh..ingatkan cacat apa bendanya..cacat otot rupanya. tapi takpa..still orang cakap cacat yang cantik !
apa pown nie lah kelebihan /kekurang yang diberikan oleh Allah kepada kita.
setiap pemberianya harus kita hargai dan bersyukur.sebabnya kita dijadikan sebaik baik makhluk :)

so,aku tersangatlah berbangga ada dimple ! orang cakap sweet GITU ! wakaka XD
and aunty aku cakap,dimple nih bagi tambah seri muka ! well well well 
tapi dimple aku nih tak sedalam abang aku..dia punya da macam lesung BATU ! hahahaha


and..know what, bff aku pown ada..dua dua bff aku ada..ada pesamaan ! haha


yeah,kami tiga ada DIMPLE !



btw,bagi yang tada dimple,tapayalah susah susah pegi buat ! tapayah berhabis duit
pegi dalam kan pipi muh tuh ! natural dimple lagi sweet dri dimple yang fake. kalu buat dimple tiruan 
tak lawa,macam #$%& ja ! so janganlah buat,sayangilah diri anda :)

salam XD


Friday, May 13, 2011

good bye darl


kemon la kemon laa

da sabtu !  

esok ahad !  so hapa lagi..enjoy la weh..pegi enjoy

biarkan aku sengsorang kat sini :(

aku ta leh ikot enjoy !  

wuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

AKU EXAM NEXT WEEEKKK !! wuuuuuuuuuuuu :'(

its okay okay

lepas exam cuti sem 2

walaweyyyy time tuh enjoy puas puas BARU SYIOOKKK




enjoy ur life :)

Tuesday, May 10, 2011

zint

 hey u all

kenal tak zint??

alaaaaaa..takkan tak kenai kot???

zintt !! tak kenai?

ish..yang dudok sebelah rumah cik kiah tuh

yang kahwen ngan anak dara janda milah deboom 

haaaa..hat tu laa...tapi tapi bukan ngan anak dara dia..ngan kezen anak dara dia punya mak tiri

haaaaa...hat tuuuu ! kenai kan?  

HAHA...tadak lah..kenal tak zint nih? kenal? bagos

yang tak kenal meh sini lagi dekat tambah rapat

mai nih cheq crita

zint nih adalah kartunis terhebat di dunia *propaganda

haha..bagi aku dia paling hebat

dia bernaung di bawah syarikat gempak starz

penah baca tak komik under 18??

komik paling femes dan paling best dia penah buat !

dia nih berbangsa cina dan tinggal di ipoh

tapi bahasa dia kalah orang melayu

cara penceritaan dalam komik dia memang GEMPAK habes !

sebab tuh aku suka dia ! aku ada half komik yang dia wat

and aku ada sumua siri under 18 n kijiya smpai yang ke-5 da

nak tengok dia ? ni haaa

.
.
.



aku kalau boleh nak jumpa dia sangt sangat :)

tapi tak BERPELUANG ! hahah

sedih

so  u all sumua PATUT beli komik karya dia

even dia da tua tapi otak dia still budak ! heee tu yang suka

dia lah kartunis yang digilai ramai !

haha..one of character yang dia penah reka is SIV !

watak SIV dalam under 18 teramatlah sangat memukau hatiku ini !

i fall in love with SIV ! he's SO cute n GEMPAK ! suka attitude dia yg annoying tuh

wahaha..kalau boleh aku nak hasben macam SIV ! 

u all tak penah baca under 18???


tunggu hapa lagi ! pegi la BELIIII !!!!!!   BEST HABISS 

JANGAN BELI KOMIK CINTA ! NAGRUT JA SUMUA TUH !

JIWANG JA BNYAK ! TAK ROCK OKEH !! GELI !!!!!!!!!



betol kan zint ! hahah


SALAM XD


mode : bising

what's up today?
haish...too many bad things happening
first skali tuh..macam biasalahkan..pagi pagi pegi sekolah
setiap sekolah mesti ada pehimpunan
well skolah tun hussein onn hari hari pehimpunan
so pagi nih punya pehimpunan ditamatkan dengan bacaan doa :)
eh eh,tuk f4 n f5 n f1 f 2 f3 lelaki
f1 f2 f3 perempuan harus tunggu yaaa :)
yap.aku dalam golongan f3..dan harus ditunggu
dan telah menjadi lumrah pelajar smk tho
setiap kali kalau kena tunggu macam niih
haih sumua kalut habis simpan barang
sorok sana sini...aku pelajar cemerlang...tak bawa semua tuh

but but but...diorang kali nih silap banyak.
cikgu bukanya nak rampas sumua benda tuh
apa diorang wat? :D
diorang wat misi menukar pelajar perempuan smk tho kepada pelajar yang solehah
u get it? haaa?
nope? ish
gini....mula mula diorang cek sapa tak pakai nametag dan diketepikan sebelah
so,sekarang pelajar yang memakai tudung pendek !
pi daaaaaah..adoih
tudung aku tak pendek..standard la kan tudung biasa..bawah dada atas pusat
tak pendek sangat kan?
sooo..mula mula cikgu sebut nama diba pi depan..aku ketaq dah
langut nih kepala nak wat macam tdung labuh kat belakang
pastu cikgu cakap
"tuh duk langut tuh,pi depan ! "
pi daaaaah
tapa tapaaa pi la depan kan..then lari masuk barisan balik
then ANALIZA *ustazah smk tho yang agak annoying
mai cakap
"fathirah bangun ! kamu nih degil..da banyak kali saya pesan kat kamu"
aku pown haih melenting ah nih
"ustazah saya pakai anak tudung penoh nih "
ustazah balaih balek " saya tak kira,tudung pendek..diri sana tulis nama"
perghhh..baraaa teros..so then cikgu tanya sapa tadak tudung labuh mai beli 
sapa ada..dok belah sana..diba ngan dila kena !! hahahaha
depa kena pakai tudung yang ustazah beli ! MAK AI SAIZ L kot haha..
labuh sampai bawah pusat ! ahahaha..sumpah lawak gila tengok depa.
ngan kedut sumua cukup ! haha


lawak siot !
then then aku teman lah depa dua nih pegi serika tudung !
aku tak kena :)
bukan depa dua ja kena..ramai lagi
so ramai ramai pi kumpul depan bilil ert
haha...dok tunggu cikgu mai bukak bili
lepak la depan tuh..cikgu tak mai mai pun adesss.
lepas je lah depan tuh..
pastu pastu cikgu azimi datang
sumua lari beteraboq..hahaha..then then 
malas nak masuk kelas...okeh fine..kita ponteng:)
pegi la dok kat tangga makmal sains sampai loceng rehat pertama bunyi
so..kami naik kelas and
aku siapkan folio yang len tatau wat pa

so then lepas tuh tadak cikgu masuk..semua cikgu ganti ja
cikgu ganti senang pijak kepala :)
tapalah..hingaq bingaq macam selalu :)
then something happened tau :)
aku dibuli ! haha..oleh boifren aku..HAHA.
bukan betol betol punya..dia nih india...n otak gila.
haha..dia selalu cari pasal ngan aku..but kami mang rapat :)
dia asyik lastik aku guna tie..then time aku tengah sibuk
dia pegi lastik pungkok aku neh
and TANPA DISENGAJAKAN
aku terjerit "sakitlah BURIT"
tak sengaja okeh  !
haha..pa lagi...balasan dia ialah kena mei mei la
aku meimei tetek dia sampai dia jerit.! haaa..hambek kau !
time aku jerit tuh..kelas sebelah tengah bljar..so sunyi la kelas depa
jerit aku tadi leh dengar dengan clear oleh kelas sebelah ! OMGGGGG ! malu :(

then then..mode aku hari nie agak gedik
so...ada sorang lagi budak india yang perasan pandai
mai ligan aku sebab aku perli dia ! wakaka..
peih.da ligan pastu pukoi aku macam betina.,,macam nyah ! dia laki tau dak ! 
haha..perh..pukoi aku macam gedik
so sekali lagi..aku fight ngan dia cakap jerit jerit sampai kelas sebelah dengar !
tada mode teros =.= MALU SIAL !!!

so tapaaa...tangan aku da merah merah kena tampaq ngan budak hindu tadi !
siap hang ! 

so tu ha tuk hari nie ! makasih bye bye XD


SALAM !



Saturday, May 07, 2011

mother's day


happy mother's day to my beloved mommy !

ibu,im sooooo sorry..tia banyak wat salah kat ibu
tia tau tia nih nakal sangat
tia nih DEGIL sangat
tia nih over MANJA  GEDIK
hari-hari lawan cakap ibu
selalu wat ibu sakit hati
tak pernah dengar cakap ibu
selalu susahkan ibu
tak pernah tolong ibu wat keja rumah
tak pernah tolong ibu masak ? jangan salahkan tia eh
ibu yang tak kasi tia kacau ibu masak XD
selalu mintak macam-macam
suruh belikan tu ini
bila tak bagi tia mengamuk...pastu ibu pown ngamuk gak
last-last beli gak :)
selalu wat ibu marah - marah
salah ibu gak..sapa suruh kacau tia bila tengah bz
sapa suruh membebel XD haha
and sorry sebab pernah wat ibu marah macam hulk dah
sampai cakap tia anak kurang ajar :(  sedih tau

whatever i've done to you
please forgive me :(

tanpa ibu,tak lahir la tia kan
hehe..and tia mang banyak susahkan ibu an?
time nak lahirkan tia pown susahkan ibu
degil tanak kluar sampai kena suntik pa tatau paksa bagi kluar :)
kluar la jugak tia nih yang seberat 2.8! berat gak aku =.=

ibu la yang selalu gerak tia pagi pagi..ketok pintu sampai nak roboh !
ibu la yang paksa tia pegi tusyen...kalu tak pi..bodo la jugak tia sampai sekarang
ibu la yang suruh tia blajar main piano..kalu tak..taleh la tia main lagu hepy bufday kat ibu
ibu la yang selalu paksa tia mandi...kalu tak busuk la tia :)

tapi ibu ta penah paham tia..:(
selalu marah -marah tia even tia ta wat salah
selalu paksa tia wat benda yang tia tak suka
selalu paksa tia belajar sampai otak nak pecah
selalu malukan tia depan orang
selalu ungkit benda lamaa...
selalu cakap " suruh ibu beli macam2,tapi cakap ibu tanak dengar"
camna nak dengar ? kalu setiap kali ibu cakap..ta leh cakap leklok..selalu nak tengking ja :(
SEDIH TAU TAK !
GERAM POWN ADAAA ! ish

whatever it is..i still love you ibu

u are always in my heart and be my number one lover


i know u love me to..kalu tak da lama ibu biarkan tia kan kan kan?

tia ja la kan harapan ibu ? betol tak? ibu cakap haritu..

cuma tia ja la yg ibu nak tengok belajar sampai pegi oversea. :)

tia takkan hampakan ibu ! i will :)

tia nak buktikan kat abang abang n kakak yg tia boleh lebih dari diorang :)

someday u gonna be proud of me ^_^

korang tak cayakan? sebab tia slalu tido dalam kelas, tak study langsong,homework tak penah wat

asyik men psp

sebab tu an korang ragu ragu..kan kan kan

korang tau apa..i got my own way cam na nak study..so dont judge me :)

bye bye XD