Wednesday, June 22, 2011

battery grip



yeaay.camera aku dah membesar ! suka suka.nampak macam camera org pro
haha.suka ja nampak besar.tapi bila nak bayaq.tu yg tak suka =.=


aku baru ja beli natang nih ngan harga RM250.beli dekat kezen aku ja
sebab dia juai accessorie dslr.bukan aku yang beli.abg aku.dia TOLONG belikan sahaja
guna duit dia dulu.lepas tuh aku kena bayar bulan bulan kat dia =.=  
ngan adik pown bekira nak mampos.hish.

so sekarang camera aku da nampak besar n MAKIN berat.tapi pelik ja tengok
body punya gedak.mai tang lens.alahai kontotnya.haha.tapa tapa .slesai hutang battery nih
aku pi beli lens hat panjang panjang.baru pro.haha

beli battery grip dapat pecuma satu barang.dapat flash diffuser.


aku tak tau fuction dia apa =.=

Tuesday, June 21, 2011

perempuan murahan !




hey korang.korang PATUT BACA ENTRY NIH ! WAJIB.haha
cakap siap siap eh.kalau ada yang cepat terasa terutama perempuan.
lepas baca pegi tengok cermin nangis kuat kuat sampai lebam eh :)
memberi kesedaran.actually natang nih bukan aku punya.aku just copy paste dari belog org.




25 perempuan murahan malaysia :

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..*****

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam **** kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah chest kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa ****.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam **** bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..wahai kawanku..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi **** hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak habislah. Skali awek pakai tudung litup melintas kalian pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam ****.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit chest bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot


absolutely setuju gila dengan sapa yang buat senarai nie.banyak juga pompuan tak puas hati lepas baca senarai nih.terasa la tuh.haha.btw.aku pown terasa.NO.1 lagu tuh =.= aku tak kaler rambut.just buat hightlight.tak terasa pown sebab memang awai2 lagi aku dah sedaq :)


but aku setuju gila dengan no.6.geli gila beb.banyak la aku tengok kat facebook.bajet tetek anjal.bila orang komen kata pasal tek dia. dia marah "asal tenguk tat shituw.bedoshew taw"  =.= kau tunjuk tak dosa pulak.
haha.pompuan yang ada dalam list friend aku yg ada gambar camni ,aku delete awai2.hang ingt lawa la

and one more thing.mang nak cakap pasal nih lama dah.pasal pekataan yang orang slalu guna dalam facebook
faham kan maksud aku macam mana? memang perosak bahasa.punya nak bajet manja sampai orang len tak leh paham.ada satu belog nih.belog perempuan la kan.aku baca.sumpah cakap aku tak faham.T.T ayat dia lagi teruk dari yg slalu orang guna. dia letak TUCK .aku pikir punya lama,rupanya TAK.pastu angkuwt.mesti baca angkut,
but actually ANGKAT.nakharam payah gila.pastu banyak lagi lah.aku tak hapai.

serious cakap.ayat camtu tuk org BODO saja.sapa terasa.sorry.aku try wat macam pebandingan/penyelidikan/pemerhatian whatever people called it.boleh tngok kebanyak kan orang yang guna pekataan macam tuh.IQ dia rendah.heh.orang orang camni bahaya.rosak bahasa &bangsa. bahasa tamil aku paham gi kot dri bahasa depa.kalau nak bagi singkt,at least bagi la leklok sikit.nih guna ayat paria.for those yg guna kembalilah ke pangkal jalan ! XD kau buat status fb.kau sorang ja paham.org lain tak. ewww..menci menci taw  awack tatew cemgitewwww tat cayewww.eee.gewaaamnyaaa!!  (jadi tak?) hahha

TWITTER AKU KOMAN



hey peeps.
kemain lama tak update.
haha.update pown bukan orang tengok =.=
aku post tuk syiok sendri.*whatever T.T

kekalau la sesapa yang baik hati lagi murni lagi suci lagi bersih bak kain dynomo tuh
mekasih bebanyak la datang eh.
*sesaat lepas bukak belog nih.semua meleleh ayaq liur.bak kata pi ee TELELAP.
haha.nothing today.maybe lepas nie ada :)

just nak promote twitter.betaun ku da sign up follower aku cuma 10 =.=
dulu bila aku guna sumua tak guna.bila aku tak guna sumua guna.
tetolong lah eh sumua.memolow lewwww belog sayewww newwww okay ?

click click
& follow.

Wednesday, June 15, 2011

TIPS RAMBUT SIHAT


entry kali nie aku just nak share tips jaga rambut.memandang aku tersangat menitiberatkat kesihatan rambut aku yang mahal (cewah)  haha.ada la jugak orang tanya camna aku jaga rambut .so first thing ialah.aku buat rebonding :)  yeah.rambut aku dah tak original.setiap tahun aku buat rebonding.start masa aku standard 5.
rambut aku yang asli sangat macam orang asli.kembang dan curly.curly besar besar.macam ats straight bawah curly.ee.tak suka.so disebabkan itu aku telah menghabis kan dekat 1500++ kalau dikira balik dari aku dajah 5 sampai sekarang.duit buat rambut duit ubat dia,steam rambut,minyak rambut kaler rambut.sumuanya.so lepas nih aku dah tak cadang nak rebonding.MAYBE :)

sebelum kluar rumah.benda paling penting sekali.RAMBUT.orang cakap rambut tuh mahkota perempuan.i know as muslim kita kena pakai tudung bila dah cukup umur.but aku still lagi nak free hair.bak kata aku,"hidayah tak sampai lagi"  hehe.aku akan pakai tudung but one day.tak selamanya aku free hair.
rambut nih benda paling penting dalam hidup aku.so penjagaan terhadap rambut aku yang panjang nih.
benda yang selalu aku guna nih

1.shampoo/conditoner



kalau bab nie aku lagi prefer herbal essences.sebab guna nie rambut wangi sangat sangat.plus rambut jadi lembut lepas guna.kadang aku guna raspberry kadang guna yang pink.yang len belum try.
so.try la pakai shampoo nie.gerenti punya korang suka.sebab memang rambut wangi even dah 2 3 hari.


2.Tambahan





so.ini dua aku selalu la guna.but mostly aku guna gatsby.heh.sapa cakap perempuan takleh pakai.aku pakai boleh ja.gel nih dia tak keras tau.bila pakai rambut lembut plus wangi.cari la yang sesuai.jangan cari gel yang buat rambut keras.aku guna yang SOFT.okay yang J'One tuh dah nak habis.menampakkan sangat kekerapan aku guna.Harga dia cuma RM26.and boleh dapat kat mana mana salon.maybe.yan gatsby tu harga dia RM5++ murah ja.boleh dapat kat mana mana pasaraya.


aku tatau tips untuk jaga rambut actually.but aku guna cara sendiri untuk jaga rambut aku nih.
but yang aku tau.jangan sikap rambut terlalu kerap.aku tak tau kenapa.so biar aku wat research kejap.

okay dah tau.sikat rambut terlalu kerap boleh menyebabkan kecederaan pada kulit kepala and menjadi salah satu sebab penguguran rambut serta dandruff.dandruff actually cell kulit kepala kita yang dah mati.so kepada sesiap yang mengalami masalah dandruff yang la sikat terlalu kerap and guna shampoo yang anti-dandruff.

okay.kalau nak tau.aku mengalami rambut rosak yang amat kritikal.tahap gaban.even aku selalu jaga rambut.bila buat research.aku paham kenapa rambut aku rosak.disebabkan aku selalu rebonding rambut,dye n sewaktu denganya,telah menyebabkan kerosakkan pada cuticle rambut yang membawa kerosakan ikatan protein pada rambut and buat rambut jadi lemah.sebab tuh senang putuh.*cuticle tuh aku tak tau menatang apa.

kalau korang terlalu kerap shampoo rambut.ingat.shampoo rambut yang terlalu kerap tak baik tuk kesihatan rambut.boleh menyebabkan kelembapan pada rambut hilang dan menjadi kering.and jangan pula jarang shampoo rambut.nie lagi tak baik.boleh menyebabkan rambut berminyak dan kulit kepala jadi gatal gatal.paling maksimum.shampoo la rambut anda 2 hari sekali.

pengunaan hairdryer,iron n whatever sewaktu denganya.sememangnya bawak kesan buruk.well.even bawak kesan buruk.ramai yang guna ka? tak yah cakap orang lain.aku sendiri guna.setiap kali lepas cuci rambut ,aku akan lap bagi lembap.nthen baru guna hairdryer.sebab tuh la rambut aku selalu kering.bab iron rambut pula.aku selalu guna jugak bila nak keluar tengok rambut.alaah messy nya sebab dah mula curl then aku akan guna iron.buat rambut aku rosak cepat.so.kepada korang sumua yang gunakan hairdyer n iron.kurang kurang kan la guna. ^^

so.ini tips yang aku dapat.hasil dari google.yang aku dah research.

7cara  mengurangkan keguguran rambut.

1.shampoo rambut sekurang kurangnya dua hari sekali.

2.Jangan keringkan rambut dengan menggunakan tuala dengan secara kasar. Sebab rambut time basah, akar dia sgt lembut n mudah untuk putus. Seelok2 nya usap rambut dengan tuala secara lembut.

3.jangan guna sikat yang rapat rapat tuh.actually tak bagos tuk rambut sebab dia buat bagi cepat rambut kita gugur.

4.sebelum shampoo rambut.sikat dulu rambut.so nanti time mandi tadelah rambut kusut.but aku time tengah shampoo aku selalu sikat rambut.baru lembut :)

5.time shampoo rambut,make sure shampoo betol betol.biar sampai kena kulit kepala.dan jangan bagi kena hujung rambut.lepas tuh bilas betul betul .

6.guna conditioner lepas shampoo.jangan bagi kena kulit kepala but sapu kat hujung rambut.lepas tuh cuci la betul betul.

7.bagi yang memakai tudung.pastikan rambut korang kering sebelum pakai.jangan pakai tudung time rambut basah.boleh menyebabkan rambut hapak,berbau dan berbuah.

12 cara jaga rambut dari hanis zalikha 

1. Basuh rambut selang sehari.

2. Never basuh waktu pagi, waktu malam sahaja.

3. Sarung bantal satin.

4. Letak bedak di bantal sebelum tidur (untuk kurangkan minyak dan berbau harum).

5. Jangan basuh rambut guna air panas. Kalau boleh guna ice lebih baik sebab semakin sejuk, semakin bersinar.

6. Selepas styling yang berat after hair show, basuh rambut guna perapi dulu, diikuti dengan shampu.



7. Selalu lindungi dari matahari (sebab I selalu pakai cap). Kalau tengok orang pakai tudung punya rambut, banyak yang sihat (hikmah).


8. Saya jarang letak produk rambut. Sangaat jarang.

9. Sejujurnya, saya tidak memiliki sikat. Kalau selalu sikat rambut menyebabkan kuasa statik menjadikan rambut frizzy. Macam letak kepala dekat dengan tv bila nak on. Kan meremang sikit haha.

10. Guna jari pun boleh. Sikat rambut guna jari masa mandi.

11. Jangan keringkan rambut guna pengering rambut atau tuala secara kasar. Lepas mandi, balut je dengan tuala, then agak-agak dah tak menitik air, buka tuala dan biar ia kering semulajadi.

12. Kalau pakai tudung, tak pernah pakai masa rambut basah.




ini saja aku boleh share ngan korang sumua.susahkan nak jaga rambut?but tulah.kita orang perempuan kena la jaga rambut.rambut tuh mahkota wanita.bagi yang pakai tudung.pun jangan la tak jaga rambut.mesti kena jaga rambut juga.kalau dah kahwin nanti.suami tengok pakai tudung alahai comeynya.bila bukak tudung.naahh.rambut macam 0.o tak selera suami nanti.haha.

okay la da pkol 1.esok sekolah.nanti bila aku on9 lagi.aku share benda lain pulak okay :) bye bye !

Sunday, June 12, 2011

SCHOOL

seperti sedia maklum,(acece.ayat uh =.=)  esok bermulalah penjajahan askar cikgu menghantui otak otak pelajar =.= omg omg ! cikgu please laaaaa kasii panjang sikit cuti.3 bulan ka? nih 2 minggu ja cikgu? nak berak pown tak sempat.

heh.mesti semua orang dah siap ikut jadual baju pa sumua.kasut.kan kan kan? aku? steady arr.baju ja basuh.kasut bag sumua tak siap gi.kasut tak basuh pown.kapur ja kot.tapi kapuq pown dak gi.gila malas la nak pegi sekolah esok.

nthen.esok maybe dapat result! omaigoooooooood. =.=   lepas dapat result tak leh tengok.kite kena bakor teros.hopefully my mom wont ask me bout the result.kalau teruk.homaaigod.she's gonna kill me. T.T hopefully result aku ok.

orang sumua mesti tak semangat nak datang sekolah an? aku sorang ja rasa macam semangat but actully tak.bukan semangat nak belajar ka hapa.semangat nak jumpa membe pluss...ekheeem ekheeeem usha my molly ! hahah

okeh bye.nak siap bag *jadual pun hilang.T.T   tapa nak tido BYE

GERAM !


yeah.please ignore this.aku dah tak tawu nak jerit mana.so aku jerit sini ja.sini je lah aku lepaskan sumua aku punya geram.tak pun aku akan tampar kucing aku kalau aku geram.tu pown kalau depa datang dekat ngan aku.yeap.aku tengah bengang sekarang plus rasa nak nangis.rasa nak pukul orang.rasa nak jerit.rasa nak tembak orang.rasa macam nak boh penampaq kat semua orang !

u.sorry i tak leh pegi jumpa u petang nih.sorry sangat.tak tawu pulak ibu i nak buat perangai.selalu dia okay ja.tapi hari nie.entah ar.tetiba.marah marah tak bagi pi.sorry sangat.next time okay.ingt nak jumpa u.so leh la lepas rindu.2 minggu nih.sorry tau okay. T.T

korang tau tak ibu aku nih sometime annoying gila ! geram sangat.tak penah paham aku.nih aku nak nangis la nih.hish.bila benda aku nak tak dapat.tawu je la kan.aku bukan jenis lepas terus.aku lagi suka pendam.korang mestu penah rasa pendam something kan? yeah.aku tengah pendam rasa geram aku nih.entah banyak mana.sampai sakit hati aku nih.bila aku tak lepas.aku rasa macam nak nangis ja. T.T  

satu ja buat aku puas.bebai.bebai aku senang.hempuk benda.tapi tengok bapak aku tak baik.tak berani buat.nanti aku pulak kena hempuk.hmmmm.diorang cuma baik ngan aku sometimes ja.lebih nya slalu wat aku misery.*omaigod.air mata aku meleleh.(dalam hati ada taman bunga weh)

buat masa sekarang.aku benci semua orang ! tak kira la baby ka orang tua ka hang ka ! sumua lah.hati aku masih sakit.luah sini pown.apa yang aku pendam selama nih tak terluah.i need someone.i need shoulder to cry on. T.T   and i dont want go to school tomorrow.i hate school.i hate teacher.i hate text book.i hate book.i hate everything bout school.but i dont hate my friends.just some of them.

i wanna be free.i wanna do what i want.nobody can stop me.hurrmm.T.T  arghhh hate my life ! my parent always nagging at me !! i want htc. ^_^


IGNORE THIS

hari nam


HARI NAM

Hari nam.hurmm tau ka apa? haha.hari nam singkatan untuk hari keenam.hari keenam untuk apa? hari yang keenam la.hari sabtu. :D kalau orang singapore suka cakap macam tuh.contoh hari rabu.depa cakap hari tiga.hehe.

tada apa nak cita sangat pasal sabtu semalam.just family gather.bila sumua balik.we all akan kumpul ramai ramai.siap siap.lawa lawa. dan duduk dekat ruang tamu.haha.tawu apa kitorang wat?haha.ini mang dah jadi tradisi.firts kami akan bincang nak makan mana.kali nie sumua nak makan nasi.tanak makan western.muak dah.

so,kali nie,tak bincang.buat undian.haha.tulis dalam ketas.sorang satu tulis nama kedai nak makan.aku tulis bangkok station.hat len tatau.so.tukang tariknya abah la.tengok tengok dapat kedai makan kat perda uh.yang kedai makan depan damiral.kedai deret tuh.yang ada ikan bawai kicap.

so semua agree nak gi sana.just aku ngan kak ipar aku ja tak setuju.buwek.tak suka makan situ.tak banyak choice.so.undian kali kedua.ibu tarik pula.YESSS ! dapat BM TOMYAM ! belakang route 69.haa..situ baru la syiok.banyiak syiok.

so.pegi satu kereta.sumua ada 10 orang.satu kereta ! haha.naik grand lavina la.baru buat.lagi dua pulak baby. ^_^  muka aku nih biasa la.memanjang kena duk belakang ngan abang aku. ngan baby =.= asyik asyik dok belakang.sampai sana.fuhh.tak ramai pun.ramai ngan budak perda dok mensyisya ngan orang dok tengok bola.meja family aku mesti ah amik port depan.depan depan tv.mana boleh lepas bola.haha

pastu mai order.ceh.kemai depa.nak hat tu.hat nih.tomyam sampai dua mangkuk besaq.sumua lauk yang order sumua amik dua.sebab gabung meja an.meja sana satu meja sebelah gi tuh.biasa.suka sangat membazir.wat srupa perut tong.haha.aku order satu ja.sotong goreng tepung.tapi an.puih.tepung lagi besaq dari sotong.panjang tepung tuh macam udang besaq.bila makan .sotong ciput ja.alahai.

makan makan makan makan.dah kenyang sumua burpppp.banyak lauk tak habis.yang tak sentuh gi pun ada gi.lepas dah kenyang.duduk lama lama.sembang sembang wat macam kedai bapak sendri.then.lagi satu.haha.kami ti teka harga makan tuh.sapa tepat kira terer ah.tapi sebelom nih tak penah ada yang betol.sumua cp cp ja.kali nih aku terer.nak dekat dekat ja.

sumua cakap 200 lebih.aku sorang 190 camtu.haha.masa pegi bayaq.yess.174.65 kira aku menang lah tuh.time kluaq kedai.abang aku " masyallah .perut hang !"  aku tengok perut aku =.= mak aih. kembung gila.dah la time tuh aku pakai baju jenis getah.so macam melekat la kan.nampak gila.jenoh aku jalan tahan napaih.bagi nampak slim ! haha.

destinansi seterusnya ! haha.uptown lerr.jalan jalan.musing musing.aku nak beli jam g-shock tuh.pi pi tanya harga 70 hengget ! mak aih.haha.ada hat 30 punya.tapi tak lawa.aku nak hat 70 punya.lawa lawa.ibu cakap lain kali maih beli.lagi aku tak desperate nak pakai jam pown.pastu jalan jalan.nampak baju elmo n grover ! haih.ibu cakap pi la amik.haih.deraih ja aku jalan pi.sampai sampai tanya harga.MAK AIH.30 ? baju pasar malam 30? tak standard langsong.dah la t-shirt kosong.gambaq elmo tuh pown hat print punya.baik aku pegi beli hat original punya.
i
pastu pa gi balik laaaaaa.sumua pi tidoq.aku sorang ja tak tidoq T.T tak leh tidoq.time tidoq aku dah lari.so.hari nie aku tak leh tidoq petang.tapi nasib baik la malam tuh ada orang teman sampai kol 5 pagi :)  haha.

bye .salam :)

Friday, June 10, 2011

bieber world

ni some of comment kat video justin bieber.video yang berlainan. im absolutely agree with them.why u have to hate him?does he hurt you? no right? then.ohh yeah.i know why.you guys hate him because he's cute n hot.and u guys dont.haha.btw.he's not gay okay ! im not justin bieber lover or what.i just admire at him.<3





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Justin
Is gay? He has a girlfriend.
Can't sing? Usher and Justin Timberlake fought over him.
Is ugly? Millions of girls think he's the hottest guy alive, and he's on millions of posters everywhere.
He's weak? He broke his foot on stage and carried on singing.
He's heartless? Listen to pray.
He's unsuccessful? 17 years old, 29 songs, 3 albums, 9 music videos,1 movie,1 book, 20 awards, 2 tours, 86 shows, 40 million fans.
Do your research before you make fun of him ♥

  • Guyys, pleasee stop talkingg abouut his hair! He did that for his friend who had cancer! he is a very caring person! so please stop!! And stoop hating him! GEEZ!! he is just a regular guy who's dream came truee, Why would you hate that? :O likee haters stoop the hating! and start thinking of what you think of him! he dosent love haters! but at the same time, it makes him stronger! :) <3 so please stoop!

    yeah :)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    have you watched justin bierber 's hilarious moment? if dont,please watch it.must watch it.haha.he so cute and 
    hot.serious cakap.he's cute ! omg ! but jangan ingat aku obses dengan dia.IM NOT okay.please nadia afifa. haha. 
    and i love the moment when he talked lika a chipmunk.haha.he's cute :)



i love this.he looks so cute when he sleeps :)



this is justin before he was famous



btw.i hate selena gomez T.T  





okeyh.i cant stand anymore.i really must go to bed.i head is spinning !
okeyh bye
love you guys :)

Thursday, June 09, 2011

bangun pagi !


hey.da pukul 12.tekejut aku bangun awal? haha..actually aku tak bangun pown sebab aku tak tido.semalaman aku duduk dalam bilik buat keja gila.tak tido kenapa tau.sebab takut aku tak tejaga pagi ni.ye la ada orang ajak kluar.haha.orang yang ajak tuh pun tak sure boleh bangun pagi.so tapalah.kita tunggu la sampai pagi.da pkol 8 pastu call bukan nak angkat ! T.T paham paham la tu. tak bangun gi ar tuh. =.=  penat ja ta tido.tapi memang takleh tido pown.so sekarang nih mata aku dah macam beruang panda.ngantok gila sial.tapi takmau tido.boring asyik tido.

so tadi aku asyik melalak lagu teardrops tuh.tetiba guruh bunyi T.T tekejut betol.lekas lekas pi tutup pintu.da la aku duduk sorang hari ni.takut la.wuuuuuu.aku baru nyanyi sikit bunyi guruh macam aku dok wat consert.tau la sora aku tak sedap.jangan la bunyi.buat cheq takut ja T.T

ouh ya semalam an. :) time tak tido tuh.kan aku ada bitau nak update gambar aku pakai make up.
aku ada la try pakai semalam.HAHA haram macam hantu.ye la dah aku make up sendri.
nanti aku update.but malu la T.T pelik.mesti orang lari takmau tengok.mesti muntah darah teros T.T

k bye.salam 

post manja

titile kita pada hari ini

POST MANJA 


tajuk tengok macam gedik ja kan?  hello bukan gedik..but manja ~ alaa manja manja kucing gitu.takkan tak tawu . yah..hari nie aku nak cakap pasal manja.(bebel pukul 2.30 pagi)  oh great ! sepanjang cuti nih aku asyik tido lambat.tido pukul 2 3 pagi..pastu petang bangun pukol 3 4 petang.haritu bangun pkol 5 =.=  teruk nya anak dara sorang nih.kalau parent aku tak pi keja sure kena marah dah.kena tampar tang jubuq.haha.bila mangun bukan makan pun.on9 terus mandi pown tak.malam salin baju.wat mcm mandi.tunggu dinner.makan.lepas tuh baru mandi.kadang tak mandi langsung.saya suka bau kambing saya.macam bau buumm saya. haha..okey out of topic sudah.

eh.cita pasal manja ? pecaya ark dulu time aku kecik kecik comel comel dulu..aku bukan budak manja =.=  ibu cakap aku nih ganaih buas HYPERACTICE sejak dari baby.tapi kuatt merenget.ibu cakap aku nih taktawu takut langsung.ibu cakap masa umo aku setahun,family aku pegi carefour.then ada satu show taw.diorang bawak ular.biasalakan..pentunjukkan ular.then ibu aku tengok aku hilang.dia risau la..jerit jerit panggil aku.last last tengok aku lari pegi kat ular yang diorang tengah main tuh.aku nak pegi pegang.pastu sumua jerit.ibu aku terus tarik aku.haha..tu tak tawu la betol ke tak.sbb tu ibu n kakak aku yg cita.

ibu aku cakap aku nie hyper gila time kecik sampai sapa yang dukung aku ini mesti cakap "dok la seminit sat" haha..nampak nya perangai aku turun kat awish..yang tak reti duk diam even seminit.penat jaga dia.masa ibu aku cerita perangai aku time aku kecik..aku mcm "masyallah.betol ka tuh aku =.="  ibu cakap aku nih suka berimaginasi.suka cakap pelik pelik.like benda tak wujud.maybe sumua yang ada dlam otak aku tepengaruh oleh tv =.=  haha.yeap.aku gak ganaih.dulu masa aku dalam 2  taun kot.kami ada bela kucing.nama dia bat.haha..kakak aku cakap aku penah tarik ekor dia pastu pusing pusing.dah tuh lempaq kat dinding sampai kucing tuh tecirit.omaiigooood .kejam nya aku . im cat lover okay ! T.T

okey panjang sangat cita pasal time baby aku.masa dah belalu.tak perlu diingatkan ! ahaha..okey kembali kepada tajuk.MANJA.waaah..aku teringin nak jadi manja.hehe.jeles pulak tengok orang orang manja nih.aku tak rasa aku nih manja . teirngin nak merasa jadi manja.macam budak budak :)  selalunya orang manja nih cepat nangis kan? cepat tesentuh.malangnya sifat tuh jauh beza dengan aku.yeah aku tak cepat nangis tau.orang pukul ka terajang ka aku tak nangis.penah aku gadoh berapa kali kat skolah.tapi bukan aku yang nangis.yang lahanat tuh yg nangis.aku gadoh ngan budak laki sama form pown..budak tuh yang nangis.T.T  n then aku bukan cepat tesentuh.aku tengok pi la cerita sedih ka hapa.nangis nya tidak.bagi la ceramah sedih pown aku takleh nangis . hati batu agaknya.aku just akan nangis bila something aku wat tuh tak menjadi.macam try banyak kali tak menjadi.contoh macam aku main game,asyik kalah ja.aku akan mengamuk then hempuk menda tuh n menangis T.T n akan menangis juga bila something yang aku nak tak dapat.macm psp.aku tak dapat.aku menagmuk la tuh gak sambil nangis then dpt. :)  (orang manja main make up make up,.shopping gossip..aku main game..tp skang tak main sngt.psp rosak ps2 abg aku pinjam ..hidup aku just untuk game n enjoy =.=)




INI KETERLALUAN ! (spa nak baca panjang2 T.T )

okey tapa.sifat orang manja nih macam alahai cute cute ja.muka pown cute suara cute ala ala ala.aku ? muka macam ganster jamban tak siap.sora kadang mcm jantan.kadang macam weird.yeah i think my voice kinda weird.oh its okay.jauh beza an? camna nak jadi manja nih .hmm...haa .orang manja nih slalu dikaitkan dengan PINK ! omaigood.ihate pink.gross! tapa..orang manja pown suka wana cerah cerah.macam baby blue.light green.light purple.yeah i love purle.my room is painted purple.yeah.everything purple.hee..but cadar je tak..cadar kaler kuning bunga pink. ( ee ada pink.aww) actually cadar yang jenis vintage.ibu suruh letak cadar tuh.tapi suka cadar tuh.selesa.haha.okey bilik dah purple katil dah pink.haa..dah nampak manja sikit.tapi an..hmm hampeh.bilik semak macam tokang pecaah ! bilik aku berlantai carpet baju.pham? seluruh lantai kena cover ngan baju aku plus baju ika.=.= okeyh biarkan ini semua.

(lebih kurang macam nih)

korang tau tak beza antara MANJA dengan GEDIK.ramai selalu slah anggap.banyak pebezaan dia tau dak.aku taktau nak explain macam mana.kalu aku explain konfem korang takkan paham.sebab cara aku explain nih.beruk pown tak paham.tapa aku try.tak paham.NASEB kau la.kalu otak sejenis ngan aku paham la kot.macam nih.manja nih dia cakap mcam cute tau macam aih geram ja.cara dia gelak comel ja.mcm budak budak cakp.even cakap mencarut pown tapi still cakap macam manja.still manja.kalau gedik nih.dia macam.aduh bajet ! paham bajet.macam cakap gedik gedik macam cakap nak goda.paham dak? macam "hai   abang.dah mam? da andi.i da andi nih.keke.abang tat new tu?"  haaa nie cara cakap nya.macam bagi orang geli geleman.orang manja cakap macam ala..lembut ja hati dengar.kalau aku cakap.sumua pengsan.bukan mulut bau.tapi aih.terserlah ketidak perempuanan aku =.= 


even macam tuh.aku tada niat langsung nak kekal image macam jantan.serious cakap.aku tak penah pakai make up.tak penah pakai blouse.tak penah pakai high heels.pakai blouse pown bila ada dinner tu pown kena paksa.nak jaga maruah family la katakan.aku tada la pakai macam jantan sangat..but baju aku cuma t-shirt sluar skinny n cap.haha..tapi sekarang aku tengah try nak pakai macam perempuan lain.macam lebih kepada keperempuanan.tanak la selamanya macam tuh.kang tadak yang mau meminang betol dak? haha so aku try pakai n act like perempuan sekarang.pakai baju mcm perempuan but looks funky.paham kan? haha.tapi bab make up tuh haih sumpah aku tak reti langsung.nanti aku nak try update gamba aku pakai make up ! JANGAN GELAK TAU.JUST NAK TRY ! haha. nak try jadi manja manja.nak tawu gak hidup budak manja nih macam mana.sebab aku tak pernah manja dan dimanjakan.tak bermakna aku liar



.tapi aku rasa aku ada sifat manja sikit2.hehe..bila ngan bff ka bf ka.maybe suara aku lain.wakaka.n im cat lover.selalunya orang manja suka kucing .ada bantal busuk.i got one n named it bumm.nope i called it bumm n i dunt know why  n takut lipas.yeah saya takut lipas la kak.haha.tapi tak takut cicak tak takut ular.aku penah sembelih cicak.buat macam mona fendy.aku kerat cicak kecik kecik.letak dalam botol buncho yang da habis pastu tanam.lepas dah beberapa hari aku amik balek dan bukak.pergh bau telorr.mak aih boleh buat aku pengsan.busuk.pastu berair.eee.haha.time tuh masa dajah satu.ingt lagi.haha.maybe perangai aku macam jantan sikit sebab dri kecik aku selalu kawan dengan laki.duk umah mengasuh pown aku sorang ja perempuan.aku duduk ngan laki sampai la aku dajah 5.dri baby bayangkan.kat rumah pulak.aku just main ngan abang abang aku.kakak aku pulak mana ada rumah.dia dok asrama.jarang balek.haha..maybe sebab tu kot.panjang plak aku bebel.boring suda.okeyh bye.sekarang da 3.15.macam mana nak bangun awal nanti? nak pegi tempat biasa.jumpa hunny bunny ^-^ okeyh lah BYE  

angry bird level 2


diam tak diam habis gak level 2 yang ada 21 level macam level 1 yang ada 21 level jugak
haha.sekarang dah pukol *tekan henset nak tengok jam (baru teringat henset rosak -.-)
tapa maybe dalam pkol 12..haha start main tadi dlm pkol 8
harap leh habis sampai level 3 hari nie jugak :)

gambar nih cacat sikit







habis sudaa ! :)