Sunday, June 12, 2011

hari nam


HARI NAM

Hari nam.hurmm tau ka apa? haha.hari nam singkatan untuk hari keenam.hari keenam untuk apa? hari yang keenam la.hari sabtu. :D kalau orang singapore suka cakap macam tuh.contoh hari rabu.depa cakap hari tiga.hehe.

tada apa nak cita sangat pasal sabtu semalam.just family gather.bila sumua balik.we all akan kumpul ramai ramai.siap siap.lawa lawa. dan duduk dekat ruang tamu.haha.tawu apa kitorang wat?haha.ini mang dah jadi tradisi.firts kami akan bincang nak makan mana.kali nie sumua nak makan nasi.tanak makan western.muak dah.

so,kali nie,tak bincang.buat undian.haha.tulis dalam ketas.sorang satu tulis nama kedai nak makan.aku tulis bangkok station.hat len tatau.so.tukang tariknya abah la.tengok tengok dapat kedai makan kat perda uh.yang kedai makan depan damiral.kedai deret tuh.yang ada ikan bawai kicap.

so semua agree nak gi sana.just aku ngan kak ipar aku ja tak setuju.buwek.tak suka makan situ.tak banyak choice.so.undian kali kedua.ibu tarik pula.YESSS ! dapat BM TOMYAM ! belakang route 69.haa..situ baru la syiok.banyiak syiok.

so.pegi satu kereta.sumua ada 10 orang.satu kereta ! haha.naik grand lavina la.baru buat.lagi dua pulak baby. ^_^  muka aku nih biasa la.memanjang kena duk belakang ngan abang aku. ngan baby =.= asyik asyik dok belakang.sampai sana.fuhh.tak ramai pun.ramai ngan budak perda dok mensyisya ngan orang dok tengok bola.meja family aku mesti ah amik port depan.depan depan tv.mana boleh lepas bola.haha

pastu mai order.ceh.kemai depa.nak hat tu.hat nih.tomyam sampai dua mangkuk besaq.sumua lauk yang order sumua amik dua.sebab gabung meja an.meja sana satu meja sebelah gi tuh.biasa.suka sangat membazir.wat srupa perut tong.haha.aku order satu ja.sotong goreng tepung.tapi an.puih.tepung lagi besaq dari sotong.panjang tepung tuh macam udang besaq.bila makan .sotong ciput ja.alahai.

makan makan makan makan.dah kenyang sumua burpppp.banyak lauk tak habis.yang tak sentuh gi pun ada gi.lepas dah kenyang.duduk lama lama.sembang sembang wat macam kedai bapak sendri.then.lagi satu.haha.kami ti teka harga makan tuh.sapa tepat kira terer ah.tapi sebelom nih tak penah ada yang betol.sumua cp cp ja.kali nih aku terer.nak dekat dekat ja.

sumua cakap 200 lebih.aku sorang 190 camtu.haha.masa pegi bayaq.yess.174.65 kira aku menang lah tuh.time kluaq kedai.abang aku " masyallah .perut hang !"  aku tengok perut aku =.= mak aih. kembung gila.dah la time tuh aku pakai baju jenis getah.so macam melekat la kan.nampak gila.jenoh aku jalan tahan napaih.bagi nampak slim ! haha.

destinansi seterusnya ! haha.uptown lerr.jalan jalan.musing musing.aku nak beli jam g-shock tuh.pi pi tanya harga 70 hengget ! mak aih.haha.ada hat 30 punya.tapi tak lawa.aku nak hat 70 punya.lawa lawa.ibu cakap lain kali maih beli.lagi aku tak desperate nak pakai jam pown.pastu jalan jalan.nampak baju elmo n grover ! haih.ibu cakap pi la amik.haih.deraih ja aku jalan pi.sampai sampai tanya harga.MAK AIH.30 ? baju pasar malam 30? tak standard langsong.dah la t-shirt kosong.gambaq elmo tuh pown hat print punya.baik aku pegi beli hat original punya.
i
pastu pa gi balik laaaaaa.sumua pi tidoq.aku sorang ja tak tidoq T.T tak leh tidoq.time tidoq aku dah lari.so.hari nie aku tak leh tidoq petang.tapi nasib baik la malam tuh ada orang teman sampai kol 5 pagi :)  haha.

bye .salam :)

No comments: