Tuesday, December 27, 2011

24/12/2011


MoNinK MUninK MoAnInK (bajet type mcam apit) *tak jadik 

okey stop sat =..= lupa apa nak post.semenet sat 

ouh ya.pasal wedding kak aku.heeeeee.punya dok tengok video JB sampai lupa

imma belieber.so what?haha.okey fine.bieber haterz? go away.:P

oh yeah.ntah aku lupa nak cita apa pasal wedding akak aku.haha

semuanya terlalu ohseeeem ! kezen2 balek....the best things is cerita pasal resutl.

wakaka.sekbaik kami semua 8A.kalau aku tak dapat 8 malu ja aku nak cerita.wakaka

memang exhausted gila malam sebelum wedding.kami packed goodies tuk guest dtang kat umah makcik aku

n then usung pegi rumah aku.bukan naik keta :'(  jalan kaki.bukan ringan BERAT.bukan sikit.seribu lebih

sakit belakang.haha.naseb baik ada kezen kezen N nadia.yap dia tido umah aku 3 malam.

boleh kira sleep over la tuh nadia oi.haha.sory kalau bilik aku panas n semak =..=

aah.yeah.bila berenti sejam.ingt balik semua.yap aku taip tiga baris.aku stop sejam :D

kat rumah makcik aku.dok wat goodies tuh.hehe


hehee.okey.aku mangun pagi.siap siap semua.ikut akak aku pegi make up n pakai baju pegantin.well.aku ikut sebab ingt nak pegi buat rambut.ala ala curl.pi pi.ceit.tukang nak wat rambut tadak.ada pown sorang.tuh pun dia nak mekap an akak aku.wtf.kena tunggu la.heheh.well .kalau kedai pegantin nih kaalaau tadak pondan mang tak sah ye tak? haha.dalam dok tunggu tuh.kakak aku suruh aku n nadia mekap sama =..= aku tanak.nadia yang iya iyaaa nak mekap.iyelakan nadia dok suka sngt kata kat aku girlish.padahai dia la yg girlish.nak mekap bagai.hahaha.JANGAN MARAH.haha. okey.tapa la.aku okey je la.ingt nak wat mata mcm avril lavinge.haha.

okey nih nak cita pasal ponda tuh.haha.hat sorang nih yg tolong mekapkan nadia nih comey skit.pondan gak.tapi tak nampak sangat.au au cute gitu.haha.malangnya pondaan.hat aku punya.astarfirlullah al azim =..=  bukan pondan dah.nih dah maknyaaaah.dah la muka nampak sejibik JANTAN. pakai mekap.rambut panjang.seluar tight.kembang kot bawah.HIGH HEEL lagi =..= okey muka dia hodoh sangat.tapi lembut T..T 
sadis gila -..-kalau hang jadi jantan pun bagoih.okey tapala tuh.then dia mekap aku.dia bubuh natang apa tah.hitam muka aku !SIAL ! mcm tebakaq bawah matahari.=..= dah la satu jerawat pun dia tak cover.then bila dia nak buh eye shadow n lig gloss.aku cakap tanak.dia bising."ape nih ,tu tanak ni tanak.baik tak payah mekap.haha.nak gini ajew? tak lawa la nanti adek oi.sini letak blusher skit" =..= cuba cakap balik dalam gaya pondan cakap sambil melawak.haha.honestly.huduh gila muka aku.tak jadik avril lavinge.mata aku gothic gila

okey itu satu hal.okey.nie time nak wat rambut gak.hat wat rambut aku nih pun pondan hat sama.sebab yg tau buat tuh sibuk siap an kakak aku.okeyh.aku nak wat curl.nie part lawak.sungguh sungguh la dia gulung rambut aku .then bila bukak.dia bising tak jadi.then ada la mak cik mana tah.mai toolong.dia kata awat tak panas nih.try gulung lagi.puloon la gulung.tak jadi gak.then hat pondan satu gi mai la tlong.tau tak apa dia kata "hmm.padan la.pluk tak bukak =..="  okey kalau baca mang tak lawak.tapi kalau hampa ada kat sorang konfem guling guling dah..jap pondan yg wat aku tuh nama KAK SU.senang sikit.okey.kak su time tuh gelak gilaaa..kluaq habih sora jantan dia.hat nih aku gelak gila gila.tak tahan.mai mai.kak su tampaq belakang aku."amboihh gelak kat orang" hahaha.lagi la aku gelak.okey malas nak cita.pecepatkan.kak su merosakkan rambut aku sembap dia tak reti..then aku suruh blow kasi straight balik.bila dah straight balik rumah ramai orang.nasib baik baju aku pakai ada hood.lari masuk umah ttup muka.cuci muka.salin baju.beseri balik muka :)

aku nak upload gamba.cari album KENDURI.album tuh hilang =..= dafuq.3000 lebih gambaq.mana pi.jangan la hilang.bukan senang nak ada gambaq aku pakai dress nih.dah la gamba aku 2 3 ja.haha.sebab aku photographer.lumrah hidup.gambaq aku tak penah ada bla pi mana mana.ada pun.gambaq aku mesti tak lawa bla orang lain amek kan.tension.cam neh T_Tokey tapa.well.nasib baik still ada suku gamba.tapi time malam punya.aku dah salin dress =..=  makan malam memang best.mcm mcm ada.hhaha.mcm kat pasar malam.bising gila.aha.char ke tiau.(betul ka eja)  satay. rojak . ais kream corner. kek..wuish.




















PART II COMING SOON !

Sunday, December 25, 2011

the best moment in ma life

252899_2100261583334_1149249738_2579196_2718514_n_large


hoho.aku tengah excited gila nih .tatau kenapa.maybe sebab banyk sangat aku nak cerita.banyak sangat jadi dalam masa 3 hari nih.HAPYY MOMENT.haha.ah.mang banyk gilaaaa nak cita..okeyh sekalian kawan menawan ku diba n nadia.aku tau just hampa dua ja ti usha aku punya belog.kalau ada orang lain.*HEY WELCOME :D

okey first thing aku nak cita bout PMR result :D nih nak bangga diri.wakaka. okey. stop it fathirah.tak baik riak :) haha.maybe ramai dah tau.but nak gak cita.heheh.okeyh.the moment nak amik result aku nebes plus risau plus o.0 arr?? okeyh tatau.

ketika berhadapan dengan cikgu kelas

cikgu : hang mau brapa A?

me : 10 !! *excited

cikgu : hang amik brapa subjek ? 

me : 8 ! heeee.*renyih

cikgu : dah tu.nak wat pa sampai 10.kalau result kamu bagus nak blanja cikgu tak?

me : insyallah.kalau result saya bagus saya belanja *renyih lagi

*ibu n kakak kat sebelah bagi lagi aku neves.

*cikgu diam n cari result aku.

cikgu : tahniah fathirah :D

me : 0_0  *tengok result.

*nganga then lompat then hug my mother.crying. hug for 4 minute.crying

*my mom kiss me.my sister oso crying.my friends hugging me.

the best moment in my life.:)

8A :)




seriously.aku tak terkata.lepas lepas dapat.teros aku jerit.peluk mak aku nangis nangis.tak hilang senyum aku sampai laaa.haha.masa datang.mak aku cakap dia cuma target aku 6A ja.so do my sister.aku pun :D lepas tuh akak aku call habis makcik makcik aku =..=  penat aku kena cakap tepon.aku baru nak enjoy ngan membe.

moment bila nak dewan amik result.


time cikgu cari result.

time aku lompat gegeh tadak.sebab kak aku pun tkejut ngan result aku.haha






suci murni jaaa muka kami an XD





weeeeee.first time in my life dpat 8A.trial pown dpat 2A 6B .n selama nie pown tak penah dapat 8A since form 1.paling banyak pown 6A kot.maybe nih berkat doa ibu n abah:) n kengkawan.for those yang wish kat aku.yg slalu doa kan aku.thanks.aku sayaaaaaaaang hampa .muaaaah.haha.

okeyh.the best thing is.bila sampai umaaaaah.aku jerit at bapak aku. ! then nah amik kau,kena cium tang dai kuat kuat.ohh my.he so proud of me.okeyh.happy gila boleh wat parent aku bangga :) so nanti kalau membe diorang tanya...boleh la ibu n abah senyumm :)

soooo.lepas nih aku boleh tuntut apa aku naaaaak laaaaaaaa.ibu dah janji awai2.nak bli piano.wuhuuu.ibu.tuh tak janji pun tapaa.wajib beli.next year dah exam la ibu :'(.haha.abah.saya nak lens !!! :P  stakat nih aku baru dapat seratus.hehe.50 from abg angkat aku.50 from mak cik aku .eh lupa. 5 hengget dri jiran aku.tak kira la brapa banyak.asalkan ikhlas :)

haha.cerita selanjutnya.dekat post yang lain XD  panjang dah post nih.hah.wasalaaam :)





Wednesday, December 21, 2011

its the time =.=


okey sekarang pukul 9.10 PAGI
waiting for my sista n my mother nak siap.
wa tak boleh duduk diam woaaah
lagi brapa minit ja lagi nak pegi skolah =.=
wuuuuu.nak nangiss T-T
bapak aku tak pegi sekali.n yg lain pown tak pegi
sembang sumua semalam nak pi ramai2.(abang2 aku)
sekbek la depa tak pi.ish.merepek bawak depa ramai2.haha
mintak2 result aku bagus.tak 8A pown 6 ka 7 ka.T-T
bye bye XD

Tuesday, December 20, 2011

Thursday, December 15, 2011

dolu dolu !

hey fellas. :D

harinie nak update gamba ja.korek korek laptop.jumpa gamba lama lama. hehe.






\
nie time form 1
haha.slenger gila muka :D



nadia nadia.ingt tak yg time kita nak pegi pisa.aku ada cakap pasai ayam turkey.
haha.nie ah gamba kat tempat tuh.




kat sunway.peha aku besaq gila -.-


comey  tak ? comey kan?? 
bukan aku.kucing tuh :) hehe



at cameron highland.


at QB ! lol 
funny face.tak sempat nak ready :D


at library.kami mang gila <3

Wednesday, December 14, 2011

owner yg gila

ASSALAMUALAIKUM SEMUA !!
 
hey hey...well.another random post.haha.soo.toninght..er.this morning (4.10) ah lupa apa nak cakap.abaikan. malam nih sunyi gila.selalunya aku on time cam ni.belungguk org IM aku.haha.padan muka aku kot.sebab aku tak layan sangat.nadia pown off9. disebabkan aku tak tido satu hari. aku tido pkol 6 ptg tadi sampai kol 2pagi.
magrib kemana isyak pown kemana.hahah.aku bangun2 teros pegi dapur.n then bapak aku cakap." cari makan ah tuh.makan tadak.dah habis"   hati aku mcm ohhhhhhhhhhh noooooo. T_T dafuk.tadak makan.dah la satu harituh aku cuma makan 2 keping roti time pagi.pastu tak makan dah.

sekbaik bihun pama jadi penyelamat.mau takmau kena masak gak ah.-.-   erghh pedas.beringus makan.haha
eee.geli.okey stop cita bangang kau nih.haha

haha.tadi an an an.aku mimpi bdak hott tuh lagi.eeee.syokkkknyaaaaa.tpi takleh cita la apadia.malu la cheq.*tutupmuka* hahaha.well aku stalk fb dia hari hari.tngok gamba dia banyk kali haha.mula dah aku nih.cerita mcm old post dulu.mangkuk sendat.

erghh.boring.nothing to say.post aku sumua bodo2.haha.jgn cakap macm tuan nih.sumpah satgi nayaa.

eh ja.aku suka ayat nih haha "aku rembok hang satgi jangan tanya pesepa" haha.tatau kenapa.:P

ah sial.tngok ah gamba time kat kl.:P tadak edit.natural pace.haha



ergh.ignore this one.


my messy hair.with areeq :)



ini budak aaa..manyiak suka samaa sayaaa.haha.tatau knapa.haha

 
time main talking tom.haha.aku suka aku suka :)

Tuesday, December 13, 2011

bodoh punya post

pagi semua ! cieeeh.harinie aku mangun awai ! haha.eh dak aku tak tidoq pown -.- ergh. aku ta tawu nak wat pa.so aku post.random post..lani aku dok depan lappy.peluk bantal panjang aku yg baru aku jumpa.(ibu bok sorok -.-)  n menaip.ah bodoh sunggoh. errrrr.nothing to say.babai ! :P

mission acomplish!

YEah !! belog saya sudaaah baru.amacam.comei tak.heh.comei pakabendanya.simple ja.haha.mang ah.
simple is better.tak serabut otak nengok.betui ka nidak?haha.yeah.otak aku sakit.skang dah lepas suboh.werk.bukan tanak semayang.ada sebab.-.-  well. worst day semalam.kena serang ngan 2 ekor budak "HOT" kat fb.haha.membe.bukan betina.jantan.serang wall aku.dok FAP FAP FAP.defuk.FAP FAP FAP FATHIRAH LA.hadoih.sadis gila.an. dah le dengan internet lengai.nama ja pakai wifi.lengai camtu gak.pffft-.-

urmh.i better go to sleep now.mata da bengkak ah.kepala pown dah pening.nadia pown dah off9.

Monday, December 12, 2011

im back !




HEYPEEPS
yeah.im back.
lama gila tak meng-update.well.tak da benda nak cita.well actually sebab aku tada internet kat umah bout 4 month kot.baru last week ada balek.tu pown aku rasa malas nak update.update pown tada sapa tau.haha.sadis gila.so.tetiba hari nak meng-update.maybe letak gamba ja.malas nak letak kat fb.

n btw.aku ada banyk cita nak cita.kehkeh.yg lepas tuh aku tanak cita dah.cita nih limited edition.
wedding akakaku dah nak dekat.24/12 nih.n akad nikah will be on 23rd la kah.the thing is result PMR maybe kluar on 23rd.sooooo hurmm.ini yg rimas.bluerk.but some say result kluar 22.ish.pfft.
nvm.aku nak cita benda lain.soo..this year punya wedding...aceh..mcm wat wedding tiap2 taun-.-  soo.kitorang punya tema kali nie grey.disebabkan nie last wedding dari family aku (aku yg last actually-.-) so.kami tak pakai baju kurung.diorang sumua nak pakai dress.even tak wat pown kat hotel.so i agree je lah.
then.kitorang pegi wangsa walk.HAHA.nie part sadis.me n kezen2 try banyak dress.satu pown tak bekenan.
bila kezen2 aku dah dpt baju.aku ja tak lagi.aku choosy skit.last2.mall dah nak tutup.ergh.amik jelah white dress . ohmaiigod.aku kena pakai DRESSS!!!mai god-.-  aaha.gonna look sweet2 gitu.haha.puih.
FATHIRAH IN NEW VERSION (limited)
so here,fathirah wearing a dressssss.likeshit.





ah.aku tau aku senyum cam kambing.ignore my face.see da dress? nice or not? a bit jarang dress nih. tuh ta suka.ohmaigosh.weird right :'( sobb sobb....