Tuesday, December 31, 2013

random post

Untitled | via Tumblr

rambut dia 0.0 omaigosshhh gojess gilaaaaa 

worst day ever

404 PAGE NOT FOUND. | via Tumblr
about 6 hours before new year :)
HAPPY NEW YEAR MINNA SAN

im not so happy today .
not in good mood
i failed mah jpj test
i dont wanna talk about it
let me forget about today until next year.hehe
hmm its so fcking embarrasing 
just..just not gonna talk about till porebaaaa.
huhhhhh
bye T-T

Monday, December 30, 2013

komplen komplen


konnichiwa minna :) 

Nyaa

aku tengah nebes yang teramat.sebab esok ada jpj test.takut sangatttttt.takut aku tak pass ja :( nak kena tunggu lain hari plak nanti.aku kalau boleh dah tanak ada kena mengena dgn tempat tu dah. like hell for me. bukan apa. 1) kena tunggu. tunggu itu satu PENYEKSAAN ! mmg aku agak selfish bab nih.haha.ye lakan. dia bawak 4 orang.sorang amik masa sejam nak complete on the road and parking.tu kalau semua naik melati.kalau yg dalam latihan. hmm .kalau aku start dulu dari yang lain.aku habis 10:40 camtu. tapi aku kena sampai 12:30 baru nak balik.jenoh aku dok tidoq kat kantin. haaa 2) orang sana terok. oke first day aku nak naik keta melati.aku tetinggal ic. aku nih dah la jenih awkward + malu tak betempat. aku bukan boleh buat semua nih.kalau boleh nak semua org buat ja.hahah.okeh back to da story. aku tak bawak ic.pastu orang yg jaga kaunter tu cakap "ic mana.tak bawak ? tinggal kat rumah ? buat kenangan ? " dgn suara perli nak mampus.dah la dia cakap kuat dgn ramai org plak.MALU BAQ HANG. aku muka dah bebai habis da. nthen tapa lah.tak jadi naik keta melati haritu.so naik reta pakcik yg dok ajaq aku bawak keta tuh je la.aku buat 2 round then stop. next class.haaa aku aku bawak segala mala lengkap. aku paling tak suka bila nak buat pendaftaran. bila aku sensorang nih aku mang blurr skit.hmm tiap kali daftar tak buat bnda memalukan tak sah.haish.apa lah nak jadi dgn aku :( sbb tu aku tanak pi sana dah. ok first time naik keta melati on the road.aku dapat orang india. dia nih tak cakap banyak. first buat benda basic semua lu la tarik kerusi pa semua.then jalan.YA ALLAH . aku ingat dapat reta viva nih sng skit nak bawak.haram jadah reta srupa apa lagi.dgn gear susah nak masuk pa semua.nthen aku mmg tak paham lagi bab nak tekan clutch nak tekan minyak bila. so bila aku lepas clutch then tekan mnyak.reta terstop la kan. hmm paling terok ah. nasib dia tak cakap banyak.diam ja. banyak lah aku buat silap. dalam borang tu ada 2 3 pangkah.hmm depa takmau ajak.depa expect dah terror kot orng yang bawak reta nih.haish. ( perut aku memulas gila :( kena food poisoning.dah la esok aku ada test. hmmm. takut temuntah esok ja.waaa ) Ok next naik belah dalam plak. buat parking . 3 point turning n bukit. nih aku nak komplen nih. RETA YA RABBI MCM NAK REBANNNN. RETA KODOK PUN AKU RASA OK LAGI. aku bukak pintu reta mcm nak tekeluaq ja pintu tuh.haish. aku tatau nak describe mcm mana.mmg terok sngt kat dalam reta tuh.meter mnyak tak japan.handbreak ketat nak mampus.gear mcm tak tecabut T.T aku sengsara.susah nak bawak keta mcm tu. lagi pun dia bagi naik 3 kali ja keta mcm tu.mana nak biasa. mmg teruk lah.part kat bukit lah paling teruk. takmau cita ah.sakit hati.MEMALUKAN. then. next class.kali nih tak ramai orang.hari jumaat.petang.time on the road dapat org melayu plak.hat dia nih aku mau rimbuk ja bagi mampoih.haish geram aku.biasalah aku baru nak biasa dgn semua natang gear clutch jadah nih. masa pegi on the road lepas ja kona nak kluaq dari tmpat driving tu.reta terstop. oke start enjin balik . tekan minyak angkat clutch.aku buat la.enjin mati balik.bnyk kali gak ah. tetiba dia hangin " HAISH TAK PAHAM KA SAYA KATA APA. TEKAN MINYAK ANGKAT CLUTCH.SEMAK AH DIA NIH !!" aku time tuh mcm nak taboh ja dia.blakang dah la ada lori dok hon hon dah. DIA HABAQ TEKAN MINYAK ANGKAT CLUTCH. DIA TAK HABAQ PUN TEKAN MINYAK CONTROL CLUTCH THEN BARU ANGKAT.PASTU NAK HANGIN KAT AKU.BARUA BETOI. last last jalan gak. pastu aku tnya dia ELOK ELOK kona sini ka.sbb aku tak biasa lagi dgn jalan kat sana.bnyak lorong.pastu dia maki. "HABIS TU KAT MANA LAGI.FESAL TAK AJAQ HANG KA ?" haram jadah sunggoh.aku tnya leklok cakap srupa tuuut lagi.dalam hati mmg nak rimbok dah.badan dia kecik ja. kecik dari aku rasanya.tu mcm berani nak rimbok.tapi sabaq je lah. haish. mcm mcm ah dia marah aku sampai masuk balik kat tmpat lesen tuh.mmg aku hempas tutup pintu deras deras lerr. aku tnjuk muka masam kat dia.mcm nak tnjuk fck nuh kat depan muka dia.haish.nthen buat belah dalam plak.parking semua bnda tu.once again nak reta kapcai.aku pnya la bedoa tak dapat reta lagu.puih dapat lagi. kali nih seat belubang.gear longgaq.aku kena guna dua tangan nak betoi betoi bagi masuk gear -.- nak la reta nih mcm jalan takmau jalan. sekali lagi.part bukit .dengan reta laguni kat bukit mmg takleh pi.haish.hmm harini plak. dapat orang cina.satu malaysia sungguh.hat ni lagi cibai. time nak kona kluaq dari melati aku tak dengaq apa dia kata . dia cakap pnya pelan.aku plak dok focus nak kona. sebab lori banyak. bila dah kona dia marah "u tak paham ar apa i kata. u paham tak.hah.u paham takk ?!!" aku buat muka blurr. aku cakap aku tak dngaq dia kata pa tadi. " u tak dengar. tak dengar ?! tapa tapa u jalannn !" haram betoi.habaq la mana aku salah.hmm sekali lagi.part tekan minyak dngan clutch.aku slalu lupa. reta slalu termati enjin.hmm viva nih plak gear mcm toya lagi. tatau nak kata pa dah.aku pasrah. nthn buat belah dalam.kalini. LAGI TEROK.kancil tokcai.stereng pusing sendri..hmmm bila aku nak pusing kiri habis .takdan habis lagi.stereng tu dah pusing sendri  sampai habis.pastu reta takmau jalan.susah nak masuk 3 penjuru.dari nak masuk tepaksa jalan straight ja .sebab takleh nak kona.part bukit plak.hati ni lagi malu. 4 5 kali naik.jatuh balik naik jatuh. reta tuh takmau nak pi depan.nasib la ada pakcik tu tolong aku. dah habis tu.aku park kera dgn muka ttp ngan rambut jalan buat dunno depan orang.malu sial.depa tngok T.T nthen bemulalah penyeksaan dimana kena tnggu.kalini bukan tnggu semua org habis.tunggu pakcik tu tatau lah dia buat pa.maybe dok urus kami punya test tuk esok.aku pnya la dok harap tak dapat first skali.sbb aku nak tngok contoh org buat camna. tapi dah dugaan. T.T pakcik tu maih dia kata AKU ORANG NO1 SESI PERTAMA.LIKE ..FUCK MY LIFE. tadak yg lebih terok dari nih.waaaa T..T kenapa aku kenapaaaaaaaa. aku mcm nak teriak ja.tapi cover macho. :( nih esok jpj test.dgn perut tak sedap.dok cirit dari pagi tadi. abdomen aku cramp sana sini.muscle aku lemah gila. nak jalan pun tak larat.dngb demam nak muntah semua + migraine. aku ingt sbb apa la tadi migraibe. mcm shot oh kat pala aku. mcm dok tetiba dia tarik .mcm shot sat.bapak sakit gila :( wish me luck .bye.oyasumi.sayonara

Friday, December 20, 2013

rambutkuuu T-T

aku baru kenal erti penyesalan T-T
hegeh hegeh sangat nak buat curl.
betukar jadi mcm rambut mkcik gila hilang laki T-T
aku pegi buat aku tunjuk gambar ni


tapi ni aku dapat


lepas dia buat tuh okey lagi.maih lepaih aku cuci.mak aih.qebang mcm rambut kak limah
aku srupa nak qeyau jaaaa ToT
rambut aku rosak teruk
kasaq.
dah mcm pubic hair T--T
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku tak suka tak suka tak sukaaaaaaaaa
aku mang tak sesuai dengan dengan rambut curl
aku nak pi buat lain
tapi duit aku dah habis buat rambut ah
RM160 kotttt
dia buat mcm cibai lagi T-T

aku tak pedulik.next month aku nak kena pi buat lain
rambut aku mang dah rosak teruk.kena potong semua nak bagi rambut baru tumbuh
d only solution.kena potong pendek teros -..-
tapi aku tak berani .aku takut muka aku tak sesuai rambut pendek.

Facebook

aku nak sangat rambut mcm ni :(

Pretty

aku expect rambut aku mcm ni.tapi lain yang jadi T-T

short haircut

rambut ni lawaaa 0.0

Short hair

Black




Tumblr | via Tumblr



aku suka rambut dia.
haha mcm dalam resident evil kann




S.O.T.D

Thursday, December 12, 2013

MIMPI

sejak dua menjak temenjak menjak ni.aku tidoq mmg lebih lapan jam.besalah cuti sekolah.tidoq pun tak ikut time dah.malam aku jaga.siang aku lena.tiap tiap hari kena hamput ngan mak aku.haish.

okey stop with the mukadimah

aku nak crita pasal mimpi aku yg pelik pelik ni -.- banyak sangat mimpi pelik.dalam 2 minggu ni lah.yang lepas aku dah tak ingat.nih ah padahnya tidoq tak betoi.lena sangat.mimpi tuh talah teruk sangat.tapi ntah.okey first

mimpi bertunang

yapppp aku mimpi betunang.dengan sapa aku tanak habaq.aku mcm tak caya jaaaaa O.O haish.aku patut tulis siap siap mimpi nih -.- mimpi betunang petama sepanjang dalam hidup aku .la dah lupa dah camna boleh betunang.haish.hayaaaa.aku dok ingat aku ingat lagi mimpi nih.hmm.tapalah.janji aku ingat part paling penting. aku tatau mula mcm mana.kat satu lorong ni.tak la lorong sangat.tanah dia agak belumpur.sebab time tu hujan.tak la lebat.tapi banyak gak turun.kat situ ada satu pondok.mcm pondok tuk letak kreta.'tunang' aku ada kat bawah pondok tu.aku dalam hujan kat depan pondok tuh.before that ada something jadi.tapi aku ingat.erghh.pastu tetiba dia lari mai aku. nthen dia lamar aku.wahhhh romantik tak lamar dalam hujan.haha.dia tak la melutut.dia datang kat aku .bukak kotak baldu merah.acece mcm novel.hehe.sambil bediri.tapi dia tak cakap apa.dia tnjuk ja.rasanyalah.sbb aku dah tak ingat sangat.aku terus cakap 'nonononononononono' dengan muka tekejut.sbb mcm tak caya DIA LAMAR AKU.LIKE BENDA MCM TU TAKKAN JADI.TENGOK EVEN DALAM MIMPI PUN AKU TEKEJUT DIA LAMAR AKU.hahaha.banyak lagi aku cakp.lebih kurang mcm 'why you ? why ?'aku mcm bantah gegila.tapi dia pujuk aku.ada dia pujuk dengan satu ayat ni.tapi aku tak ingat dah :( ntah mcm mana dia pujuk.last last aku trima.kat situ ada ramai org.tak la ramai.4 5 org camtu.depa tu mcm kawan aku.tapi aku tak kenai depa o.o aku tk penah nmpk depa dalam real life.tapikan.slalu nya yang lamar ni kira mcm jadi isteri kan.tapi aku jadi tunang dia ja. pelik kan.yang lagi pelik kena DIA.haha tadak org lain ka.well.dia tadak la terok mana.mcm biasa biasa ja.aku tatau kenapa dalam bnyk bnyk orang kenapa dia.nthen satu part yg aku ingat lagi.agak tak senonoh scene nih.aku tanak cita apa dia.tapi bukan scene sex ka kiss dan seumpanya.tadakkk.aku dalam bilik aku dngn mak aku.(hal perempuan) tapi dia lek ja duk sebelah aku.aku mcm tak suka sngt dia ada.sbb mcm kami ni tunang ja.mak aku pun buat dek ja.lepas mak aku kluaq.dia terus tidoq ayas perut aku.hehe.agak sweet la jugak.pastu aku tak ingat dah. aku search kat internet tafsir mimpi .kalau mimpi betunang maksunya aku akan kahwin dengan DIA tak lama lagi.tanaaaak aku.baru 17 k .herh.okey NEXT

mimpi repeat paper physics

mimpi paling menakutkan dalam history mimpi aku.T..T time tu kat skolah kot.tapi background skolah bukan skolan tun hussein on.mcm skolah private.lantai bertile.dinding putih.tingkap sliding.meja putih.sorang satu.semua duduk asing asing mcm dalam exam.tetiba cikgu cakap kena repeat paper physics.aku dah mcm nak teriak gila.mmg nak teriak dah.sbb dia tak bagi masa nak study.hari dia bagitau.la tu jgak kena amik exam.aku time tuh dah tak ingat langsung pasal physics.mmg kosong.buka kertas lagi mcm nak teriak.SUSAH.aku tatau la susah ke tak.tapi dalam mimpi tu ntah dah set kata soalan susah.haha so aku mimpi soalan tu susah. aku takleh jawab.then habis takat tu ja.hehe..NEXT

mimpi kena pegi sekolah balik

kena pegi sekolah balik maksudnya bukan la tahun depan kena pi skolah lagi.tapi dalam bulan 12 ni lah.tah system apa depa buat yg semua kena sekolah time 'cuti sekolah' semua mcm tak seronok.paling tak seronok aku arhh. tapi kejadian belaku kat sekolah rendah aku.tapi membe semua membe skolah menengah.aku tak ingat org lain .sapa yg ada dalam mimpi tu.tapi aku ingat auni.sbb dia dok kacau aku.cerita dia mcm pecah pecah skit.mcm sat lompat pi scene ni sat pi scene lain -.- dalam kelas cikgu tengah mengajaq.aku duk kat blakang.lena la.semua focus ja.cikgu marah aku.tetiba lompat pi next scnene.aku tngah letak kepala atas meja.meja aku kat hujung kat pintu.mcm form 5 la.tapi duk sorang. aku tetiba jerit aku nak balik.aku actually nak balik sebab aku datang sekolah tak pakai sluaq dalam.k jangan gelak.aku tau pelik.tapi mimpi ja kan.haha aku rasa mcm susah hati tak pakai.so aku nak balik.tetiba ja auni mai. ckap ' haaa nak pi akuarium kan sebenaqnya .dengan dia kann ' dengan muka senyum evil.haha. aku mcm ' hah nak pi akuarium ? dengan sapa '  pastu semua mcm ' nak pi akuarium la tuh dgn dia la tuh ' aku dgn muka konpius tnya ' sapa dia tu ? ' pastu semua org ignore aku.buat keja masing masing.haish lapaq aih.k sambung.then lompat pi next scene.time ni aku otw nak pi toilet. still kat skolah rendah aku.jalan yg sama nak pi toilet pompuan. tapi toilet blok lain.blok E.toilet yg jarang org guna sbb seremm kalau pi sorang. ok yg peliknya nak pi toilet ni.aku bukan jalan mcm besa.mcm tengah ice skating tapi aku pakai kasut sekolah.ok pakaian sekolah agak tak munasarawak skit.aku pakai tshirt putih dgn kain sekolah rendah.rambut aku takat bahu kot.aku jalan mcm ala ala tengah dok buat show ice skating.angkat kaki sebelah 90 degree.haha.then baru aku teringat aku tak pakai spender.and sepajang aku lalu kat kelas kelas.ada org dalam kelas tu.sebab aku malu.aku lari terus.part ni aku konfius.aku tak sure apa aku buat kat tangga.tapi aku naik turun banyk kali.toilet tu kat tingkat atas sekali.pastu aku grab satu baju kotoq nih. pastu tetiba dah ada kat toilet tuh.hah ni part seram.aku sorang ja.aku masuk dalam toilet. dekat sinki .mcm ada dua sinki.belakanh singki tu ada 1 toilet ja.lagi 2 kat blakang.tau lakan mcn crita seram.tetiba aku dngaq pintu tebukak.krikkkkkk. aku dah cuak dah.tngok kat pintu toilet first .sorang pengawas perempuan.lengkap tudung.dia bediri ja depan toilet tuh.huh serem . muka dia pucat.kat hidung dia kluaq darah.hapa lagi nak lari terpa kluaq.tetiba ada sekoq mamat ni.mcm tengah jenguk aku kat dalam.rambut dia macm mangkuk.and muka dia mmg scary.aku dah menjerit mcm org gila takleh nak kluaq.tetiba maj sekumpulan manusia.yg tak tahannya.tau dak budan dok choral speaking duduk mcm mana.i mean besusun kan.atas .tengah .bawah.haha.depa mai lagutu la.haha.bukan mai jalan ka pa.mcm depa diri tengak.mcm lalu ja.tak jalan.gerak mai ja.tapi laju.mai kat aku tnya kenapa semua.pastu pengawas hantu tu kluaq .gelak gelak. kawan dia tnya knpa. dia cakap 'aku saja nak kenakan dia' tetiba dia datang kat aku cekik aku.muka dia marah sangat.aku mcm tolak tolak dia.kat budak laki tu tatau apa jadi kat dia.aku time tu mmg tekejut sngt.and tetiba aku ada kat tmpat lain.bukan la tmpat lain.hmmn.kat luaq toilet tu.tapi toilet tu berubah.jadi rumah minagkabau.haha.aku duk kat luaq dngn someone tngok toilet tu mcm bocoq.dia toilet tapi dalam bentuk rumah minangkabau.pelik kan.pastu ke next scene.aku masuk kelas aku balik dari kelas sebelah.benda sama jadi.auni.cakap 'hang nak pi akuarium kab satgi dengan dia ' ('dia' tu merujuk someone yg depa pair dgn aku.aku sendri tatau sapadia) aku mcm dah hangin dah time tu ' pi akuarium.akuarium apaa ? and dia tu SAPAA ? ' pastu auni cakap 'alah buat buat tatau plak.takyah sorok kami dah tau '. what the heck.bayangkan dalam mimpi pu aku rasa marah gila. aku tatau sapa yg depa dok maksudkan.aku dok tnya depa spa dia.bukan sekali.aku pi kat sorang sorang tnya dia.semua ignore aku buat mcm aku tak wujud.the end.haha pelik kan. 

haish panjang sangat dah ni.next mimpi on the next post.mimpi hat satsani punya.panjang gak.hehe.

Monday, December 02, 2013

KL TRIP + HAUL

good to be homee :')
tak betah tinggal di negeri orang lelama
rindu bilik kesayangan.ewah
haha
tapi memang pegi mana ja.
aku nak balik cepat cepat.pelik kan
so aku pegi kl tak lama mana pun.2 hari ja
pegi jumaat.sampai pun dah malam
then sabtu.boring nak mampos
first tolong kak aku nak pindah rumah
dia nak balik penang balik
then pegi space u8.
mall baru bukak kat shah alam la kot rasanya
sebab tempat dia mcm banyak kedai tak bukak lagi
kosong sangat
orang pun tak ramai


ini ja yang ada.kedai kecik kecik ja diorang bukak dulu
tapi kalau tempat nih diorang buat leklok.serious lawa gilaaa.
then pegi makan dekat mana tah.makan nasi mandy.dekat shah alam lagi
then pegi saujana putra.
tengok baby amandaaaa :)
new niece.so keyuttt
punya lama kat sana.
aku macam naik hangin jugakla.
dah la tak pi mana
buang masaaaa gila punya lama
then first janji nak tidor hotel
then kezen aku ajak pegi tidoq qumah dia
so tak jadik lew tidoq hotel
malam tu serious tak buat apa langsung
sedih gila.pegi makan then balik.pastu tunggu besok
hmmm

ini part yang seronok.hehehe
so ahad.kami pegi wholesale city KENANGA
first time aku kat sana
tempat dia 7 tinkat kedai
kami sampai pkl 10.30 pagi balik pkol 4 something
setiap level kami pusing
level 1.kedai petama
satu baju aku hangkut,baju kat sana bapaaaak gila murah
quality cenginii haaaa *thumbs up*
banyak sangat barang with a great prices
im loving it.hehe
i went all kerazzzy
sebab murah sangat.banding yang depa jual kat insta shop
semua yang dok buat jual online tu hamik kat sini ler
tapi ada setengah kedai kena amik minimum 3 baju tuk dapat murah.nama pun tempat borong
aku beli tak banyak sangat.sebab takut pak aku marah
pak aku tak marah pun .tak kesah kalau aku nak beli
tapi aku kesah.aku rasa mcm tatau.mcm tak syok ah.
aku lagi selesa guna duit sendri kalau shopping
satu benda ja aku guna duit sendri.len duit abah and ibu.hehe


things that i get .suka gilaaa
oh ya.owl bag tu ja aku beli duit sendri..heheh
pecaya tak sum up semua benda tuh baru RM182
kalau la dekat mall len ke kedai len ka.2 3 benda ja dah RM200++
nih 7 benda kot.
kann


aku memang dah lama cari red flannel
first first masok kedai dia.jumpa baju nih
tengok harga dia macam nak menjerit.
A RED FLANNEL WITH A GREAT QUALITIES FOR RM29 !!
insane.
kedai lain dah beratus.kat insta shop aku tngok RM55
ouya btw im using fisheye lens.sja nak mengetes.baru sampai harini.hehe

and bilik aku semak gila.malas nak kemas lagi.
NEXT


B.WOLVE crop top w/ hoodie: RM18
army pant :RM 45

the girlish side of me .eheeem.hahaha.
and how i style them.





pastle blue jegging : RM29

owl clutch : RM32
shoes : RM19
last but not least


tribal jegging : RM10


nthen aku pegi satu kedai perfume nih
banyak gila brand dari luaq.
bukan la yg ori.mcm beg jugakla.ada brand punya bag yg A double A triple A
lebih kurang la
so aku pegi bahagian victoria station punya perfume.aku mang nak satu punya lama dah
before pegi kedai tu aku jumpa la perfume PINK ni.harga dia RM90 dapat free satu.
mahal gila kot
kat kedai tuh jual RM30 ja !!
tapi kalau beli 3 dia jual satu RM25
tapi buat apa bebanyak.aku beli 2 ja. satu tuk aku satu tuk kezen aku.
mula harga dua tu RM60.then time nak bayaq bangla ke india ka aku tatau,
cakap."okey la.for u only.i give RM25 for one.dont tell anyone else"
HAHA.
minimum kena beli 3 tuk dapat harga 25.tapi aku beli dua.
okeyla.still murah bagi aku.kalau hat ori kat victoria station mau kat brapa.
bau pun sama ja.


aku ni bukan la suka sangat perfume nih.aku tak suka .bau dia pening kepala
sebab tu la aku slalu guna hat budak budaknya..yang perisa strawberry.and perfume palyboy
bau dia tak kuat.tapi kalau victoria station punya perfume
aku mmg suka gila.bau dia sedap kot
yang aku beli nih.bau dia mcm candy.manis manis.wangi + sedappp

last thing aku beli 



this ! 
lego
beli kat space u8.saja beli
aku suka benda benda camni XD


ja mata.panjang sangat dah post ni



















Thursday, November 28, 2013

STYLE OF THE DAY (S.O.T.D) - black and white


another post for s.o.t.d hehe
there's gonna be moree of it.
jajaaaang ngeee 



Wednesday, November 27, 2013

to do list

Kawaii

TO DO LIST 
1.kemas bilik
2.kemas almari
3.cuci rambut
4.ikat text book
5.buat lesen esok
6.kemas semua buku

heee tu je lah kot

hmm jumaat nih nak pegi KL
shoppingggggggggg ~~
hahaha
nthen balik tuh
nak cari qeja
tatau nak qeja tang mana
n tatau nak pi intebiewww qeja lagumana
cheq tatau
cheq bukan besa buat mua nih
semua harap kat mak cheq ja lah
hehehe

ngantukzzz sangat.esok ah sambung -.-


SPM : day 11 LAST PAPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR






weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ALHAMDULLILAH
hari last day sekolah bersamaan last say SPIYEMMM DOHH
gila sapa tak happy hahaha
aku sangat mengantuk sekarang dari semalam tak tidoq.sekarang dah pkol 10 malam lebih
kira dah lebi 24 jam aku tak tidoq.otak aku hang banyak kali -..-
haha apa pun
tadak apa sangat jadi hari
takat lepak lepak mcd.
maybe belum rasa pepisahan tu
ye lah kan
internet ada
telefon ada
senang nak keep in touch orang kata
tak la tepisah
lain lah kalau dah nak masuk U maybe
cuma happy sangat sbb dah tak payah study gegila
yang lain tatau la rasa mcm mana
aku rasa macam ni
ye lah.aku rasa mcm takkan tepisah kot.lainlah dulu.susah nak contact kan
apepun aku harap semua member aku tak lost contact
heheh
Ya Allah lega gila
lega sampai tatau nak habaq lagumanaa
hahah
tadi lepas magrib tadi.aku ada something yang aku rasa tak kena
tatau kenapa.aku rasa lepas makan malam tadi aku kena study -.-
ye la mana taknya,sebulan aktiviti aku mcm tu.
lepas dinner terus study
tetiba harini takpayah.rasa mcm tak kenaa ja.entah ah
aku serious tak rasa mcm hari last day aku kat skolah tu
aku rasa time cuti sebelum spm tu lagi happening dari harini
heheh
apa apa jelah
oh ya hari last paper bio
boleh la jawab alhamdulillah
hehehe
adios.

SPM :Day 10

semalam paper chemistry.aku paling tak suka chemistry.susah baq hangggg T..T exam chemi susah gila.mmg mcm tadak harapan ah nak dapat A.Nak dapat B HARAPLAH.mmg tak ah.dengan tak jawab soalan.hentam soalan begunung ganang.tambah experiment.naik sakit otak.musnah ah harapan aku nak dapat ps4 :(

Monday, November 25, 2013

SPM : day 9

ilustration | Tumblr | Illustration

minna sannnnn ~ tatsuketeee
im dyingggg
inside
wuuuu T--T
aku dah tak sanggup nak buat exam nih semua
aku dah tak larat

waktu tidor aku tak teratur .and tak cukup tidor
aku tidor kurang dari 5 jam sehari
selalu migraine.tapi tepaksaaaa
aku dah cakap kat mak aku yg aku dah give up
tapi dia slalu bagi semangat.bagi harapan
dont give up.two more papers only
then youre free,bla bla blaaa
tapi aku DAH TAK LARAAAAAAT
walaupun lagi 2 paper
mood nak cuti mai awai sangat
hmmmm
harini paper physics
SENANG BAQ HANG
senang nak jawab
tapi jawapan tatau betoi ka dak -..-
alhamdulillah lah tak susah tak senang
boleh jawab la
tak mcm soalan sir bala buat
paper 1 tadi check
mmg hantu.banyak gilaaaa salah
paper 3.section A aku kira salah
aku tak ingat camna nak kira microgauge screw metre ke apa jadah ntah
aku tak ingat
hat tu mmg salah da
dengan graf salah mua cukup
bahagian experiment .boleh la
kluaq senang
depth and pressure
dengan wavelength .yg ripple tank
aku buat dua dua sbb takut satu tu salah
biaq lah .yg mana markah lebih..boleh dapat tinggi skit kan
sbb banyak sangat salah
aku tak target physics A
soalan senang
gred mesti tinggi.mmg susah ah nak dapat A
even A-
tawakal je lah
kita dah usaha
serah kepada yg Esa. 
adios :)
esok chemistry.ciritttt

Friday, November 22, 2013

STYLE OF THE DAY (S.O.T.D) - casual

i think this oufit looks cool



perfect combination.
this is my style.

BIG FAT FATHIRAH

minna san ohayouu :)
dalam bucket list aku ada pasal "lose some fats"
kenapa ? 
sebab aku gemok ah!!!
orang slalu cakap

"hang dah kuruih dah nak kuruih pa gi"
"hang besaq lengan aku ja"
"hang mana da gemok.aku gemok gi"



ohh pleaseee
nak amik hati lettewww
aku mmg tak gemok dari segi  berat,berat aku 39kg maintain
aku underweight.sebab tu la aku tak guna istilah "lose weight"
aku bukan nak turunkan berat badan.aku puas hati dengan berat aku
aku makan pi lah banyak mana.berat badan aku takkan naik
metabolism aku tinggi
tapi tapi tapi tapi tapi

walaupun BEGITU ...tak bermakna aku tak mengembang -..-
aku makan benda tak sihat.berat aku tak naik
tapi dia naik kot len
makan benda banyak cholestrol
dia bagi pelampung kan aku
T-T
pelampung yang orang tak nampak sangat.
maybe bagi depa normal bagi aku tak

. | via Tumblr

tempat paling banyak lemak.paha aku .kat situ mmg obvious gila
second hip aku."equilibrium" antara hip aku dengan pinggan aku tak normal
hip aku besaq and pinggang aku kecik.
pelik sangat.aku tak suka T-T
and third.atas hip aku.belah kirI and kanan.lemak kat situ sangat ketara
tambah bila aku duduk
aku pakai baju besaq pun still nampak
lemak kat situ tatau kenapa tapi dia ganggu keselesaan aku
mcm something tak kena.
lebih kurang mcm ni lah 
"
"
"
"


ah yes aku jumpa gambaq yang best describe my whole body
this
'
'
'
'
'
'


hip dip, big, hips, thin, fitspo, different, body, shape

tapi curve kat pinggang aku nampak elok lagi la dari dia.hahah o.o
perut dia flat.perut aku tak
paha aku pun mcm dia.tada thigh gap T-T
lemak antara paha becamtum.waaaa tak sukaaa
bontot aku pun agak besar which i dont like
keturunan :(

perut aku agak buncit.
bila aku duduk.satu garis lurus kat pusat.
membahagi negeri utara dengan selatan -..-
SANGAT KETARA
kadang bila aku lepas makan
perut aku lebih buncit dari biasa :(
mcm perempuan pregnant 4 bulan
gambar kiri tu describe perut aku mcm mana :(

Untitled

fat | Tumblr

All sizes | Feelings | Flickr - Photo Sharing!
(she wrote my name on her belly :0 )

ni semua maybe sebab aku tak makan healthy food
jarang or tak penah buat excercise
mmg setau sekali

oleh yang demikian.aku nekad.lepas SPM
nanti,aku nak buang semua lemak tu and get my dream body
dengan cara yang sihat of coz
aku tanak kena bullimia
and aku nak kurus tak sampai tahap jadi aneroxia
aku tanak telan sebarang chemical or anything
nak secara natural.
maybe lambat.at least selamat
tu la orang kata 
" BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT"

kannnn.heheheh


Wished it was that easy ...

adios




AFTER SPM BUCKET LIST

Things i wanna do right after SPM .:p

  • watch the latest episodes of naruto.
  • watch shingeki no kyojin
  • play minecraft 
  • go to anime festival asia (AFA)
  • go to anisong concert. with my friends obviously
  • go to escape theme park with them
  • SHOPPING 
  • watch all animes 
  • karoake with them for 2 hours
  • get my car license
  • go to any anime convention
  • go to legoland
  • re decorate my room
  • curl my hair
  • go to spa
  • learn to play ukelele
  • play piano everyday
  • holiday in Krabi/vietnam/ bandung/etc with le family
  • photoshoot with my friends
  • shopping at H&M
  • cosplay-ing
  • do some crazy stuff with them
  • shopping in KL
  •  ice skating
  • holiday in langkawi with them .emm maybe
  • lose some fats : a must for me
  • jogging every morning
  • scuba diving
  • bungee jumping
  • go to universal studio with the them
  • go to any concert with them
  • ride an elephant / horse
  • prank someone
  • have a temporary job
  • learn how to cook
  • pet a cute monkey
  • sleep over
  • learn japanese
  • eat at sushi king 
  • own a lot of makeups ; for cosplay
  • pet a cat / iguana / hamster
  • meet zint
  • holiday at penang.

Thursday, November 21, 2013

SPM : day 8 ADDMATHS PALING SUSAH DALAM SEJARAH OTAK AKU

Exam :(

minna san konnichiwaa :)
kejap ja dah 2 minggu exam :)
tinggal lagi seminggu :)
happy sangat + tak sangat 
sebab tinggal lagi 3 paper yang mengancam jiwa raga
physics chemi and bio
direct 3 hari terus tada cuti cuti :(

semalam exam addmaths T-T
Ya Allah hanya Allah ja tahu betapa susahnya soalan dia
tecirit aku jawab soalan cam hantu tuh
serious cakap.mmg soalan HOTS dia gila babi punya susah
mmg tadak yang sama mcm dalam buku past year
mmg tadak sama mcm exam exam lepas
tak penah aku buat soalan addmath sesusah ni
hmmmm
banyak gila aku tinggal.
1.sebab tak cukup masa
2.pening kepala tak reti buat
paper 1 nak harom susah gila babi
paper 2 senang skit.TAPI STILL SUSAH T_T
aku mcm tadak harapan jaa nak lulus.aku sedih sangaaat nihh
kalau lah aku fail addmath
tak ka buat rosak result aku nanti
cacat ja tetiba addmath fail
aku tak paham kenapa depa buat kat kami cemni
kenapa tahun ni jugak :(
kalau lah tahun ni depa masukkan 20% hots question
nasib ah batch2 akan datang
lagi betambah % lagi susah
tapi kalau sbb kan susah sangat
nthen depa mansuhkan hots question next year mmg boleh baraa
tak acik la kalau kami punya batch ja kena
hhmm
serious aku nak nangis buat T-T
bagi orang lain maybe senang
bagi aku yang lemah mengira nih
jahanam masuk longkang
SEDIH SANGATTTT !!
huaaaaa
harapan aku nak straight A musnah
tadak skit pun peluang nak dapat A
apapun aku dah try sehabis baik aku
tawakal je lah .
adios

Wednesday, November 20, 2013

SPM : day 7

minna san :)
skang dah masuk minggu ketiga SPM
esok last paper tuk minggu ni which is harini boleh dikatakan sebab skang dah pkol 3 pagi.haha
hari paper agama
:( agak susah
bahagian ayat hafazan dengan tajwid hancur gila
paper 2 lagilah
aku tak baca langsung
sejam rehat sebelum paper 2 tu lah yg aku baca.sekali imbas ja.
tatau la apa nasib
dah la banyak salah
aku check paper aku tadi
mcm nak nangis ja banyak salah T..T
bahagian tajwed tadi boleh buat sikit pun sebab sblom masuk dewan aku jumpa ustazah .tanya semua pasal  hukum hukum.tengok tengok semua masokkkk.ALHAMDULLILAH.heheh.agak happy.oke boiiii esok paper addmaths n tasawwur.

Tuesday, November 19, 2013

spot agama 2013

incase sesapa tengah search soalan spot agama memalam nih.nah aku copy paste kan.aku pun baru dapat tadi

Pendidikan Islam SPM tajuk penting ( maklumat dari Bengkel Pendidikan Islam SPM di Kota Baharu Kelantan.. leh lihat tajuk ni
KERTAS 1
akidah-syirik,kufur,nifak
-ahli sunnah wal jamaah
-ajaran sesat,khawarij,ahlul bait(definisi,rujukan)
ibadah-haji(syarat wajib haji,rukun haji/umrah,miqat makani)
-dam
 -cara kerjakan haji qiran,ifrad
 -akikah,gadaian,insurans
 -wanita yg haram, dikahwini, wali, walimatulurus, tanggungjawab (suami, isteri, bersama)
- talak,fasakh,khuluk
- li'an,undang2 keluarga islam,kemahiran keibubapaan
adab-jaga org sakit,rekreasi,kemudahan awam,adab dgn Rasulullah
- memelihara alam,memberi hadiah dan sedekah,berniaga
tokoh-imam abu hanifah, syafie, ahmad bin hanbal, ibnu sina, sayyid jamaluddin, sheikh tahir jalaluddin (read more on nama penuh, gelaran,maksud gelaran, kitab, sifat peribadi, sumbangan)
sirah-khulafa' ar-rasyidin (dasar, pembaharuan, abu bakar al-siddiq, ali bin abi talib
bani umaiyah(tentera)
- abbasiyah(sains dan teknologi,pendidikan-nama tokoh, kepakaran)
- faktor dan iktibar drpd kejatuhan dan kemajuan krjaan abbasiyah
     
KERTAS 2
ayat hafazan-luqman,al-an'am,al-hasyr (ayat 21,22,24)
hadis
- hidup di dunia ibarat seorg perantau
- org beriman kekasih Allah
- perpaduan teras kejayaan
ayat kefahaman-  nasihat luqman al-hakim,
manusia perlu bersyukur,
rasul penyampai wahyu,
larangan mempersendakan agama,
ciri mukmin Berjaya
layanan baik,
hidayah Allah,
peribadi mukmin,
Nabi Muhammad utusan Allah...

SPM :day 6

\m/

this is my f mirai nikki .aa no i meant online diary oke.
so suka hati mak bapak tok nenek pak ngah pak cik tok lang tok cik aku ah
nak tulis apa nak bagi pendapat apa.okehh.dah rasa menyemak sangat.
BELAH AR

hehe.peace :p

okeh btw hari paper 2 tasawwur
SUSAH BAQ HANGGG
waaaa :(
tapi boleh la buat
aku tak tahan dengan masa ja
f 2 1/2 hours
soalan boleh siap 1 1/2 hour ja
aku memang nak kluaq awal.tapi
kalau kluaq pun bukan boleh balik -.-
hmmm

ada satu benda gi aku tak puas hati
apa heyy laa pegi boh paper 1 tasawwur hari khamis ni 
DENGAN ADDMATHS
tokleh ja ka buh pi dengan paper 2 .buat hari sekali perabih
jangan siksa jawa raga pelajar boleh dop -..-
heeeeemmmmm




oh ya btw.BAJU YANG AKU ORDER DAH SAMPEI BUKK
HAPPY ME IS HAPPY HAHHAH

tapi tulah hat monster tu kain dia mcm tak bekualiti sikit
yang nerd crop top tu besaq ya robbi
hat satu gi okeh ja .ngeee


boiiii esok paper agamaaa .