Sunday, July 07, 2013

TRIP TO MACCA. umrah (day 1st)

pada cuti pertengehan yang lalu...ahh bodo.k :P *cough* *cough*  ekhemmmm.
ok dah.hehe.time cuti semester 2 haritu hujung bulan 5 and awal bulan 6 me and mah family pegi buat umrah.tak la semua pegi.aku .parents aku and abg aku yang ketiga ja pi with aunty aunty and cousins. kami pi under HM global.seriously agency nih bagos gila.dia jaga apa semua perfect.makan lagi toksah kat.boleh obese woh.ckup time dia bagi makan.hotel dia cari memang gempak. kami dapat 3 stars punya hotel time kat Madinah and 4 stars punya hotel kat mekah.pakej kami 6k something ja.tapi mcm bayaq 10k ja.
memang best pegi sana.tapi tu lah.semua orang taukan cuaca dia.pegi plak time summer.cecah 48 degree lew.terik gila.tapi sabar je lah .tak leh kata pa.

First naik flight kat penang.pkol 3 pagi lebih sampai sana.sebab flight kami pkol 6 pagi.then naik flight smpai kat LCCT .next flight pkol 11.kat sana jumpla SANAK SAUDARA .haha jumpa jumpa cium cium peluk peluk nangis nangis semua.dah ngantuk tahap gaban punya bapak.then naik flight.bapak punya 9 jam.aku memang tak tahan naik flight lelama -..- tapi makanan dalam flight perrhh.dia bgai nasi kari hijau.peberet tuh.sumpah sedap.hehe.






bawah tu padang pasir kot.



airport Jeddah :D

bayang kan satu haritu tak jumpa malam langsung -.- kluaq rumah 3 pagi.naik flight pkol 6 pagi. sampai kl dalm 7 lebih.lepas naik flight pkol 11.sampai jeddah pkol 3.45 petang.sedangkan kat Malaysia dah 9 malam mcm tu la.jet lagggg ! -.- haha.then dah la naik flight berejam.then nak ke madinah kena naik bas 4 jam T-T memang lena je lah.tak sedap apa.dah pkol 8 malam camtu baru sampai.kami duk dekat aa aku tak ingat .tapi betul betul depan menara jam kecik.and betul betul depan masjid Nabawi.memang senang la hidup kami takyah jalan jauh.sapa yang ikut agency andalusia tuh kesian ah.duduk jauh.kena jalan.kami takdan 5 minit dah sampai.hehe.hari first tak banyak sangat buat.check in hotel.makan malam then tidur.sebab pkol 3 pagi nanti nak kena bangun subuh -.- im not a morning person so pepaham je lah.liat skit.ahah

to be continue :D





No comments: