Saturday, August 31, 2013

welcome september :)

Hi💕 | via Tumblr

please give me some luck :) 

HAPPY NATIONAL DAY MALAYSIA

tanggal 31 bulan lapan lima puluh tujuhh merdeka merdekaa..lalalala hahahaha tahun nih merdeka kali yang ke 56 :) harap tadak musibat musibat yang meng haru birukan malaysia.me lap malaysia.im proud to be malaysian.heheh im gonna change malaysia.to a new malaysia where evelibadi happy with it.hehe one day.

Friday, August 30, 2013

first week of trial exam

konbanwa minna :) husashiburinaa neh.hehe .first week of exam settles already.BM BI and MATH :) alhamdullilah bm aku target karangan kluar pelancongan.kluar jugak.even soalan dia beza skit at least aku ingat la point point dia masa wat latihan.kluar cara nak bagi tempat pelancongan di malaysia lebih menarik.tapi yang ciritnya paper 2 bahagian tatabahasa dengan yang cerpen tuh.haha tatabahasa kluar pekataan bejebatan kot and maslahatah (tatau eja o.o) haha aku tak tau maksud dua ni T..T ayat aku salah semua.and pekataan terpincang aku salah buat ayat T..T waaaaaaaaaa and bahagian peribahasa aku boleh jawab satu ja :( novel plak.yg tak disangka sangka tu la dia kluar.mintak latar masyarakat untk azfa hanani and kembara amira.aku dah la tak penah baca kembara amira.hmmm BI plak biasa la.aku orang melayu with poor english.hehe nak cakap boleh.nak buat ayat aku tatau.dengan grammar tunggang langgang.haha aku buat ayat ikut sedap bunyi ja.paper 2 mmg bahagian grammar aku banyak salah dah.paper 1 kluar article.aku tatau nak buat.:( point dia bagi skit sangat.and section b aku buat essay end the story with ' ..iam happy and i was free' aku buat essay pasal this one boy with his uncle on a quest to dolce island.and full of crap .haha and then harini punya paper math.kinda easy for paper 2 .but paper 1 sigh.tak ckup masa mehhhhhhh.i need more timeee.otak aku mana boleh fungsi laju woih.hmmmm ntah la.hopefully dapat A .A minus pun jadi la.hahaha .ja neh :)

Tuesday, August 27, 2013

TRIAL EXAM SPM 2013


konichiwaaa :D genki daayo ? hehe 

well esok trial exam bermulaaa.paper bm.tadak apa yang nak stress sangat.
yang nak stress next week and next two week.sebab semua killer subject punya paper.hehe
as you can see semaknya katil aku sekarang.haha malas gila nak kemas. yess aku study semua dalam satu masa .sebab kalau aku rasa boring satu subjek tu aku tukar subjek len.satu subjek betahan at least one hour n then aku akan tukar.haha mestilah kena ada variaty kan.kalau tak boring ja hiduppp ngee XD 
 yang aku risau dalam exam bm dalam paper 2.tak silap aku lah paper 2 kan yang ada soalan tatabahasa tu o.o wa'ever la kan.aku tak suka part yang kena cari kesalahan bla bla bla dengan peribahasa tuh.saometimes peribahasa yang dia bagi aku tak penah tau pun wujuuuuud .damn .*sebabtulahkenabacabanyak*
hmm lapaq.bye yeah aku tengah diet.tak makan malam.heeeee XD bye





Saturday, August 24, 2013

SHOPAHOLICOCOCO

ohayouu :D tatau nak mula mcm mana.heheh.aku nih suka shopping skit.tambah tambah kalau online nthen baju murah.haish lagi suka la.so kat instagram aku banyak acc yg duat buat jual baju nih follow aku.mau tak mau aku follow balik.sebab saja.so waaaa depa post banyak baju cantik T..T aku nak semuaaaaa.tapi tu la aku tak boleh beli sendri.kak aku yang akan tolong beli kan.sekarang aku tak boleh beli lagi sebab hutang kat dia baju yang lepas aku tak bayaq lagi.heheh bukan tanak bayaq.tapi dia ada kat kl.mcm mana nak bayaq.so here some of things yang aku nak.haha .will update moree.jaa mata nehh XD

MY FIRST TIME (pt 1)

well hello there.another post for today.now 06:22 am -.- and im still studying (not really) haha ok ini cerita semalam punya.aku pun nak buat MY FIRST TIME haha so in future aku akan buat lagi.hehe so semalam aku pegi ceramah memandu for 7 fucking hours.and its my first time . -,- sudahleww aku tak tido semalaman.gila tak mengantuk.dengan sejuk gila bapak T..T and the worst is ramai gila orang. aku bukan boleh ramai ramai orang.aku mcm phobia tempat yang ramai orang and tada geng.and dalam kelas tu bukan semua orang sebaya.ada yang dah kahwin la dah U dah keja la.and paling muda pun umo 16 .yela nak amik lesen moto.ah lupa nak cerita.mula aku ingt kalau nak pegi sana kena pegi sendiri.rupanya orang mai amik mcm orang yang kat sana la.so kawan bapak aku keja sana.and nama aku under dia.pagi pkol 8 tuh dia datang mai amik.aku tak sempat siap T..T sempat pakai baju and iron rambut depan ja.rambut belakang rebang serabut mcm hapa lagi.dengan muka pun tak sempat pakai lotion apa.kering nthen mengelupas T.T dia datang naik kancil.dalam tu ada 4 orang temasuk org yang bawak keta la.depan sorang laki.blakang 2 orang pompuan badan agak besar.so aku mcm terimpit kat pintu tu.awkward gilaa sangat.haha nthen dah sampai sana .ah btw aku blajar kat pusat latihan memandu melati kot tak silap nama dia.haha.ah kat mana dah tadi aku crita.haaaa masa kat dalam kelas ceramah dia.depan aku nih ada sorang pompuan nih.agak beso la.dia nih dah kahwin .tapi aku tatau.muka mcm muda lagi.haha aku panggil dia nak suruh pass ketas ujian buta warna aku.dia pusing pusing tudia mukaaaa -.- bekerut mcm hapa lagi.srupa mcm aku sepak pungkuk dia ja.haha tapa janji dia dah hantar ketas aku. nthen rehat.setengah jam ja.lagi laaaa aku nih dah la pemalu kuasa sejuta.pi kantin gila ramai.perut dok lapaq.so tapalah aku decided nak makan rehat kedua satgi.sampai rehat kedua.aku dah malas nak kluar.aku dok ja dalam tu .tido.tapi tak leh sebab meja dia kecikkk.mcm mcm position aku try tapi tak selesa :( then second cikgu plak masuk.dia mamak kot.mulut boleh tahan.dia panggil orang mat/minah rempit sesuka hati.nasib ah aku tak amik lesen moto.so tak terasaa.haha.tapi ada la 3 pompuan ni gedik gilaaa.amik lesen moto.aku rasa depa nih mmg minah rempit.hahah gila boring punya klas nak cerita pun boring.haiyaa -.-  dah malas nak cerita.pkol 4 tu balik then sampai rumah terus tidoq sampai pkol 11 malam baru bangun hahaha.dari pkol 11 malam la aku tak tidoq sampai la. yang tu ja.so next class aku nextweek.computer test.dah la next week pun trial -..- oke ja neh

Thursday, August 22, 2013

exam update

well hello there . haha .i already done my exam and it sucks.like i did so many mistakes . my exam pieces my scales T..T cause im fucking nervous.and my hand were shaking like hell. haha but u noe what.sir tu baik la.haha. friendly gila.haha apepon lepas ni boleh naik grade.but tatau la lagi nak amik exam lagi ke tak.sebab aku tak suka rasa nervous + tension nih. and lagi pun next year masuk matrik mana ada masa nak pratise nak pegi kelas piano apa semua kan .hmn

ABRSM piano practical exam

today is the day.the day that i've been waiting for. bahahahaha. hari ni piano theory exam.nervous gila bapak.aku still tak boleh main lagu dia dengan lancar :( mcm ikut nasib lah.kadang aku main semua ok.kadang main tangan tegelincir la.tetekan dua key sekali la.tesilap note la.benci gilaa.brapa banyak kali mengamuk hentak piano nih -..- scales lagi. E minor nih.asyik telan csharp ja instead of eflat.dammit.and sight reading mmg sedia maklum aku takbleh buat.and lastly aural test.sepanjang aku pegi piano class.buat aural test 3 kali ja.hmmmm dok nervous lagi nih.first song aku allegro . boleh main teacher cakap timing aku tak btol :( aku susah nak bagi sama time dia . second song lullaby.hat ni ok skit.cuma p and pp tu aku susah nak beza kan.mcm p soft .pp lagi soft aku hentam semua bagi soft.hahah.and last song yang aku hangin sangat. polka. sebab stacatto. waaaaaaaaaaa wish me luck :D hey future fathirah .u r sho pwetty.haha

Sunday, August 18, 2013

omaigosh omaigossh

http://www.youtube.com/watch?v=r1N_1ua4jqo&feature=youtube_gdata_player 

OMAIGOSH !! dengar betul betul.DENGAR ! this isnt bout physics.dengar suara tu.aku tatau la betul ke tidak.tapi.suara nih familiar sangaaat.and the way dia cakap.YA ALLAH samaaa gila.hahaa okay lemme explain. aku tngaj search physics chapter 2 .sebab aku malas nak baca.one of my way to study.tehee.so then i found this video . pastu tgok la kan.tapi aku focus kat suara.dok pikir sapa la yang ada suara mcm nih.nthen baru aku teringat kat pengetua.but then takkan la kot.pastu teringat lagi nih.hahah pengetua cikgu physics.nthen i was like holy shit ! it could be him.right !? its possible right. i wanna ask himmmm.hahah okey bye

another quick update

holiday end . school start. and im fucked up. so yeah wassup. trial is around the corner. its like 8 more days and i dont have enough time to cover up all subjects with fucking thousand chapters. gosh.this is too hard for me to handle -..- its not i dont enough time.its just me.ah no its internet fault.right.hmm 3.00 am .not studying . blogging .youtube ing .heheh watching mah fav gay youtuber ever TYLER OAKLEY. hes HOT and cute.waddaa XD and of course mah fav crazy youtuber who else.PEWDIEPIE .o mai gosh. i love him so much.he is so funny..hmmm what am i doing .. more chapters to go.hmm sayonara

Thursday, August 15, 2013

cottage pie for supper

wassup people XD daaa so baru tadi ja aku buat cottage pie XD ala ala mcm sheperd's pie tapi sheperd's pie guna daging kambing.cottage pie guna beef.setahu aku la.hehe nih first time aku buat sebab stress sangat belajar.yo lah trial nak dekat.heheh. agak masin base dia aku buat and berminyak sikit sebab guna telebih mentega.base dia aku main hentam bubuh.hahah nthen lapik dengan mashed potato.tapi agak tak jadi.sebab aku tadak bekas kecik nak letak dalam oven.so aku letak dalam mangkuk and buh dalam microwave.jadi lembik skit.atas dia tak rangup :(

quick update

konbanwa XD yeay now aku dah dowload blogger app kat fon.so senang nak update selalu XD takyah nak tunggu bukak kat komputer.memang berzaman ah tunggu XD ok ja neh.trial nak dekat.bye bye