Monday, September 30, 2013

ASTER MAID CAFE for CANTEEN DAY 2013 !! (part 1)

dum dum dum dummmmmmmmmm dumm

yeay finally hari kantin tiba.hari yang dinanti nantikannn
masa sampai tuh semua siap siap prepare semua.pakai kimono
yang butler pakai uniform diorang

crew 
butler 
annuar 
aizat
akmal
afiq
syafiq

maid
me myself
nadd
nabilah
auni
yan
tasya
sarah 
wani
pika
mar
fatimah

at first semua lek lek buat chill.amik gambar.practise cakap jepun
hias kek semua jadaah









heeee .crew crew maid cafe and gate of darkness




baru nak buat mcm gambar butler and maid bederek.tetiba kacau hantu mana tah -..-


penjaga pintu.hahah


puding caramel 

choc a lot 



kek aku buat.tapi depa yang hias.comey kan. XD tapi aku sendri tak dapat rasa T_T


cute cupcakes 



ni lah hasil pavlova yang huduh tuh.lawaaaa kan XD ,sedap plak tuh hehehe



gambar lagi.kali neh semua crew maid cafe.ngeee XD


semuanya aman sebelum orang masuk.
sambung part 2 nanti XD nak sambung study.SPM lagi brapa minggu ja.heheh XD

sayonaraaa XD 










preparation for maid cafe


finally dapat gak update belog kusam nih :'D happy

banyak sangat menda nak menyestorykan disini.
okeh nak mulah dari hari jumaat.day before canteen day
aku tak gi sekolah sebab nak gi klinik.ibu jari aku bengkak sebab tekapit pintu keta
*jari aku dah baik.yeay for that XD*

soo ingat nak pegi balik sekolah lepas pegi klinik
then tetiba diorang call cakap cikgu tak bagi hias kelas 1E which is tapak untuk maid cafe
cikgu suruh buat petang.sedangkan haritu dia cakap kami boleh buat pagi jumaat
tetiba putaq keling hindu belit cakap tak boleh
okey biar lah.dapat buat petang pun tapalahkan

so dalam 12 lebih lepas sekolah habis.aku gi ar sekolah
tengok semua kat depan 1E dengan semua meja budak cina bawak kluaq.
pastu depa crita apa jadi
gila aku takleh control.hangin satu badan.memang menyirap gilaa
dari satu satu masaaaaaaalah
tatau la sapa pedengki
ada cikgu pegi offer meja kat DALAM KELAS 1E YANG KAMI NAK GUNA UNTUK
ORANG LAIN
bapak sapa tak panas.2 minggu kami merayu mcm hanjing kat cikgu sebab nak kelas tu
lepas tu mmg dah tak hadap ah nak kelas tu
dengan suis apa tada
then ntah apa jadi .kami merempat kat depan foyer pejabat
then solat zohor.mintak doa supaya dapat tempat yg lebih baik

lepas tu ingat nak amik kelas 4SC1 tapi depa ckap kelas tu dah ada orang guna
time tuh mmg kelam kabut gila
dengan semua orang tak puas hati plus sakit hati
aku punya sakit hati toksah kat.mmg tahap maximum sampai tatau nak buat pa.ayaq mata ja meleleh
mintak simpati.doa dapat tempat
bukan hapa kami dah habis 5 ratus lebih kot untuk tu
tapi nasib lah budak laki yang nak buat gate of darkness tuh tolong carik tempat
tapi last last kami gak setel sendri
dengan bantuan abg zul and cikgu fadzil kami dapat 5K2
ALHAMDULLILAAAAAAH 
kelas tu lagi bagus dari 1E
tu lah ada hikmah kenapa dari dulu kami tak boleh ngam ngan 1 E
tuhan nak bagi tempat lebih bagus.haha
apa lagi mengemas hias semua cepat cepat.tapi kami tak hias la sampai cantik
hias apa temampu.sampai pukul 6 lebih
setelah dilambung ombak duri belukar kejadah semua
at last semua happy :D ngeeeee

and mmg tak sabar gila nak tunggu besok tuh.







tadaaa.mmg nampak tak elok lagi sebab belum habis hias
hehehe
nih ja mampu aku amik sebelom bateri aku nazak.haha
 so then pkol 6 cikgu suruh balik dah
mmg nak kena balik pun sebab nuh kek tak buat lagi

balik tuh.baru teringat mcm mcm tak beli lagi tuk barang kek
tatau nak cakap apa.nasib baik nadd tak datang gi,hapa hagi kerah dia pi beli laa
hahha.apa nih buat .whipping cream la apa jadah semua tadak
nasib lah malam tu nabilah yan fatimah n nadd datang tolong buat semua
kalau tak mmg aku lemas la buat kek tuh
hahaha
paling renyah nak buat pavlova sebab dia manja skit
yg macaroons tak jadi buat sbb dia takmau nak jadi.tatau silap tang manaa
semua dah ikut resepi
nthen buat 2 kek .tapi nanti disatukan jadi satu kek
mmg malam tuh lepas semua balik tinggal aku ngan nad ja buat kek
then nadd kroh kroh dah .tnggal aku sorang dok buat sampai hesok pagi nuh
baju pun siap pagi tuh
fuhh ngantuk gilaa beb




pavlova.even hodoh tapi sedap XDD

daaaaa 


Sunday, September 22, 2013

random shit .#maidcafe

HELLOOOOOOO MILO !

hye milo milo sekalian,pekabir,beneran yaaa .apa yg udah saya bilannng
saya ini se emanganya comel gitu. hahah jangan nak dengki aku memang comel.
so saja nak update taik.ye taik.saya suka taik.baunya yg mengancam.






saya emangnya comel dari dulu,enggak seperti yg beradek si sebelah saya.
ntah apa apa aja.ya ngak.
itulah udah dibilangin suruh jadi comel kayak aku
tapi ngak mau.degilll 
hahaha
sooo this masa we oulls ke pacific tuk beli benda.of coz tuk maid cafe leww.pebendeeee lagi an

hehehe

n this 





muahaha ..tak sah pon aku kalau tadak muka budak nih.hahah ntah bila dia ambik pun aku tatau
nthen dah beberapa hari lepas tuh baru .hari la.hahah baru aku sedaq dia ada buat keek.
-..-

banyak betul isteri annuar kan.


haha hat ni kami ke carefour aka aeon big plak.
hapa la kalau bukan maid cafe.buat masa nih tadak natang lain dah
maid cafe maid cafe maid cafe maid cafe maid cafe !

jaaa mata neh :D 

countdown for hari kantin .(MAID CAFE UPDATE)

✧*。ヾ(。>﹏<。)ノ゙✧*。

KONBANWAAA MINNA SAAAN XD 

i iz happy wright noww.cuzzzz u noe .i noe. u dont noe.and i noe.and u dont noe
u noe.i iz cute.neh ? haha

waddap yo.how u gais doin.gu gu gu goooood XD 
so actually nak update belog haprak ni lelama dah.tapi tadak time aka malas T-T
so apa yg nak aku story mory adalah semuanya yg good good news.hehe
FIRST OF ALL *gedik*  ehehe.sample baju gua dah siap.ayuh rakan rakan,mestilah ada gambo.ye dop
ayuh kita lihat .XD




jajang ! belive it or not ? i JAIT sendiri wokeyh. *flips hair**bunyi babi*
im so proud of myself.hahaha.sebab ye la kan .FIRST TIME GITUWW *gedik*
and yah.dah siap pun baju tu.but of coz la.banyak yang tak betul.aku nih bukan pro.
senget sana sini.leher potong tak betul.
hmm


tadaa.tapi nih sample ja.aku takkan pakai nanti tuk hari kantin.sebab aku punya kain lain
so harini baru siap satu lagi baju.baju nadia.tu pun kezen aku tolong pebetul and tolong jait kan.
okey tutup kes baju.

"
"
"
"
"
"
"
"
"

now.preparation for le ultimate maid cafe,


cute right.auni chan buat.hehe.comel kan.mmg tepat sangat dengan apa yg aku explain kat dia
aku suruh dia buat sebab mmg SAMA dengan apa yg aku bayangkan.haha. yeay for auni
yeah ASTER. kami punya maid cafe punya nama.haaa gitu dia,haha.okey ni banner kami.

so haaa pasal makanan.aku try buat macarons haritu.tatau lah saka apa jampi aku punya macarons
entah apa silap aku.jadi kot lain macarons tuh. T_T im such a failure.waaaaa
tiap kali aku try buat for the first time.apa apa je lah.mesti tak penah menjadi.
hmmm entah la pavlove and strawberry cake aku nanti mcm mana.tapi tak jadi tapa.Allah tolong aku
cara lain.Alhamdullilah.sebab kakak aku tetiba nak tolong order kan macarons kat kawan dia
50 biji macarons.RM24.kira okeyh la.and hopefully dia nak sponser.hahaha


so this is mah macarons yang kena jampi.hahha mcm cirik je kan
btw walaupun begitu.hahah still sedap okeh.aku dengan beraninya makan.dip dengan coklat.wahh
sedap.tapi manis melecaih..aku rasa mcm sedap.so aku makan empat -..- dah yang lain lain dibuang
sbb manatang tuh mmg tak leh makan pun.tak masak.haahaha
okeyh tutup kes macarons nih.takmau tau dah.SEDIHHHH

okay now what.haaaa botol untuk meja.yess finally dah jumpa.
hmm banyak jugak duit kami habis.just tuk beli prop untk maid cafe nih
setiap kali keluaq shopping tak habis seratus tak sah.
haiyaaaa

so maybe esok aku nak try buat two layered cocktail 
layered drinks

lebih kurang mcm ni.doakan supaya aku buat menjadi.hehehe.
okeyh apa lagi aku nak cerita.haaaaa .barang semua dah complete rasanya.
cuma nak hias ja nih.hopefully jumaat nih kami dapat satu hari tuh tuk hias.means dari pagi
so bebudak kat kelas tuh tauk la sat kat memana ka.

so bilik aku sekarang.pening .and tadak kena mengena -..-
tak larat nak kemas.mcm tuh jugak jadinya.sapa buat tatau lahh
hish

hmm panjang sangat dah nih.okeyh thats all for this post.yeah THERE IS ANOTHER POST AFTER
THIS POST.muahahaha