Wednesday, October 23, 2013

ASTER MAID CAFE !! (part 2)

 sambung kepada part 1 yang dah lama tak mengupdate. yolah busy mengabadikan diri dengan buku buku T-T. SPM lagi 12 hari. pftttt
















habis sudah.penat gila ,sakit kaki, sakit badan sakit juboq semua ada.kena mengemas plak XD









kenanangan terakhir hari kantin sekolah tun hussein onn :')
gonna miss this moment 


byeeee :)



Monday, October 21, 2013

Saturday, October 19, 2013

cuci mata


stress menyetadi sebentar tadi

aku cuci mata jap :D
stadi 2 jam

cuci mata berejam jaaam T-T tatau apa nak jadi.haish

mmg payah la kalau aku follow insta yg buat bisnes nih.

membeli ja keja.

tapi bila ada duit je lah

so items bawah ni aku nak beli nanti bila ada duit

maybe lepas spm

buang stress lepas amik spm.hahha

tapi duit kena agak gak -.-

tu meluat

takleh ke bayar dengan daun ka.

or bayar dengan rambut gugur.aku ada banyak .



left baju dia simple and nampak cool.so aku nak XD
right purple satin bawal.yes tudung,aku nak beli pakai time graduation

these two awesome pullovers.in love with it.i want them so bad uhh
so cheap oso meh.
left NERD crop top.aku mmg nak crop top dari dulu hehe
right le mustache/galaxy pullover.nakkkk

moree :D  cute kannn.nakkkkk

left : baju labuh cengini aku mang suka XD tutup peha aku yang besar nih plus baju tu cute 

right : daisy crop top.omaigodd sapa yang tanaaak XD me wannnnnntttt. so kawaii

overall aka jumpuit thingy..yes i want them.haha
tapi tak segila nak baju lain
tak sure nak beli ke tidak.takut aku tak pakai ja
dulu kecik kecik slalu la aku pakai
haha.nak pakai tapi tatau nak gayakan mcm mana 0,0
mcm cool je kan.hehe
left : le sweater.aku tak ingt nama tuk baju nih.tapi aku sukaaa XDD kawaii
right : batman crop tee .mcm cute.so aku nak.hahahah



and last two things.
i've been looking for the cheapest hairchalk like forever,
but theen.tadaaa.RM20.such a great deal kan.
banyak jual above 20.mcm tak patut ja kan

hehe

and lastly.sapa tanak beb.aku nakkkkkkkkkkkkkkkkXD hahahaha.

k tu ja.

i wish i had a lot of many .

bye

17 days more (SPM)


ohayou .huaaah

pkol 4 pagi sekarang

tada masa depan

T-T

lagi 17 hari tapi aku tak siap apa lgi

aku makin malas nak baca

satu hari aku cuma amik masa 2 -3 jam hadap buku

lain aku main fon

aku tadak motivation nak usaha

nak jatuh baru nak tegadah

wake up FATHIRAH

aku tak letak harapan tnggi dekat paper addmaths kimia n fizik

option makin banyak.makin malas aku

pegi matrik --> bidang dalam biology.anything tak kesah

form 6 --> boleh sambung luar terus ---> multimedia

ipta --->  bisnes

tapi aku harap sangat dpat 10 As

sebab kak aku dah janji nak bagi xbox kalau aku dapat

hmm mesti dapat duit kan

mcm pmr dulu

boleh shopping XD

tatau lah.hmm

bye

Keep Calm. | via Facebook

Sunday, October 13, 2013

LESEN HILANGGGGGGGGG

konbanwaaa minna sannn :p
yeay setelah sekian lamanya.semalam first time aku dapat test bawak ketaa.huu.even agak kelam kabut.sebab nak break nak tukaq gear semua renyah.hish.n cikgu lat sebelah tuh hingaq.nak bawak pun tak aman.hahah tapi tulah.aku pegi pkol 9 pagi.tapi aku duduk mcm tonggol kat sana.pkol 11 baru turn aku.pkul 11:30 balik .bayangkan kejap ja aku bawak.hish.dah la aku tunggu dari bulan 7.bulan 10 baru boleh bawak.taik.so semalam aku bawak lesen aku.aku tak bawak beg duit.bawak lesen bogel bogel mcm tu ja.aku suka letak bnda kat poket belakang.sbb snang nak amik.balik tu.aku ingat lagi aku bawak kluaq lesen tu letak kat piano or meja tv.yg tu aku tak ingat lepas tu teros aku pegi klas piano pkul 12.balik tuh .time salin bju sbb nak pegi kenduri.time tuh mmg lesen aku dah tadak dalam sluaq.balik kenduri tu.aku cari lesen nak simpan.sudahhh tak jumpaaaaa.merata cari.tak jumpa.harini.mak aku siap kemas ruang tamu cari tak jumpa.dalam bilik pun tak jumpaaaa.hilanggg terusss T..T aku takut bak bagitau kat pak cik tu.lesen L aku hilangg.hari aku ada lagi class dgn dia.tapi harini tak bawak lesen.tapi nasib ah tak guna sbb tak silap aku lesen tu guna time test on the road ja. waaaaaaaa.

tinggal kenangan je :(

Tuesday, October 01, 2013

tamago kake gohan :D

あまみショップどっとコム | 奄美市名瀬から日常の写真をお届けします

konichiwaa minna :D

semalam aku tengok utube pasal masakan jepun.
aku mang suka tengok video cara cara buat makanan XD
soo aku dah lama nak buat tamago kake gohan nih tapi tak de can
so semalan teringin nak buat

tamago kake gohan ni "raw egg over rice" gituu
haha.makanan nih orang jepun suka buat kat rumah bila malas nak masak
kat kedai jarang ada
nak buat dia senang gilaa.takyah guna api pun
bagi yang malas masak.ni haa tamago kake gohan.sedap pun sedap
senang pun senang
aku ni bukan la suka sangat raw egg nih
org jepun selalu buat nasi panas panas . letak dalam mangkuk
nthen letak telur mentah nthen letak kicap.pastu gaul.siap

heee cara aku lain skit sebab aku takut temuntah makan raw egg
first aku masak nasi.kasi air lebih skit.sebab nak buat nih nasi kena panas
aku pecahkan 1 telur dalam cawan dulu.
letak 2 cubit garam dalam telur
letak kicap skit
lepas tu kacau sampai sebati

nthen panas kan pan
dah panas.
pelan kan api
letak mentega .biar dia cair sampai berbuih
nthen letak telur tadi
api pelan ja
jangan bagi masak penuh
letak.bila kat bawah dia dah mcm masak.cepat cepat pecahkan
angkat pan tu jauh dari api
nthen gaul gaul la.pan tuh panas.so dun worry.telur tuh masak
nanti dia akan jadi half cook mcm ni


biar dia cair mcm tu.done
lepas tu boleh letak atas nasi


gaulkan.n enjoy :D sedap k
serious

tapi harini aku buat cara lain .aku buat dalam bentuk onigiri.
guna menda alah ni.


nak buat guna tangan mmg aku tak reti
ada natang ni senang la.
ada jaul kat D.I.Y .5 hengget ja satu kotak


tadaaa.ni lah hasilnya.haha biar buruk asal sedaaaap. XD

but kalau nak buat dalam bentuk onigiri.aku buat lain skit
hehe
sebelum letak telur tuh
aku letak 1 ts garam .gaul kan
n letak skit mentega. gaulkan nthen baru letak telur.
pastu guna menda alah tu
jadilah tamago kake gohan versi onigiri
kalau ada seaweed dia akan jadi mcm nih

たまごかけ風ごはんの中身 | Flickr – 相片分享!

haa nampak sedap kaaaan XD yummy yummmy 

okey bye nak study XD 

sayooooo nara :D