Saturday, September 20, 2014

BON ODORI 2014


hollaa
i know its little too late for this , but gonna post about it anyway.
i dont remember when.
but i think its aroun 17/18 july . yes it fasting month
so my roommate and i decided to go to bon odori which act 
i forced them to go with me.heheh warui nehhh XD 





alang alang dah ada dekat penang. so kami shopping raya dulu dekat gurney paragon
but iam the only one do the shopping >.<
u should see mimi and tikah faces bila teman aku shopping
haha. sorry again. hampa tak besa dengan aku
aku kalau shopping memang tak hengat dah
tambah bila masuk H&M . aku gila sat
tikah and mimi duduk ja kat kursi. macam teman bini shopping.hahahha



then bukak puasa dekat gurney plaza. pilih burger king as tempat tu ramai orang.
then dengan kedekut nya. ni lah yang lawak. duk penang saja .tapi tatau apa
orang kata takmau dengaq. hahah
ni punya la kedekutkan.konon tanak naik teksi.sebab masa datang naik teksi kena 18 hengget 
kami jalan dari gurney pegi padang kota beb !!!!
ceh ingat jalan tepi laut tu boleh la nak sampai gurney. konon dekat la
aku dengan  yakinya cakap. alaa dekat ja
nah kena. sejam beb kami jalan.
hahahah bepeluh lecak ketiak.
dari pkol 8 kami jalan .pkol 9 lebih kami sampai. JALAN BEB !
hahaha.

sebab baru lepas makan.sampai sampai ja padang kota. perut aku tak senang dah.
rasa semacam dah. bau makanan apa pun tak boleh
macam nak kluaq balik dah
then tapalah.kami pusing pusing sat. nothing much.sebab aku rasa time petang lagi meriah
ramai gila babi orang jangan kata. naik pening. buat aku lagi nak temuntah
nak masuk rumah hantu. memang beratur mcm nak beli iphone 
tapalah.decided tunggu sampai depa launch bunga api pkol 10













time jalan ke padang kota. HAHA



habis ja bunga api. terus jalan lagi nak naik feri.
time tuh perut aku memang dah tak senang gila.
brenti kat kedai .beli mineral.konon nak semua benda yg sangkut kat dada aku turun la
dengan yakin nya aku minum gila gila
jalan sekerat jalan. ahh sudahh
mineral catalyse pemakanan aku
sebab lorong nanaik pegi feri ada ramai org
tanak nmpk disgusting sangt
aku lari turun balik
takdan apa. BLUERKKKKKKKKK
muntah kat jalan pejalan kaki.kluar habis burger king ..french fries aku makan tadi
TAK LEGA LAGI
baru nak naik
BLUERKKKKKKK
lega gila.semua kluaq balik
hahaha. pengotoq gila aku XD
aku dah nak pengsan time tu. jalan lagi.
sampai atas.muntah skit gi. nasib time tu tak ramai org
then balik
memang tak sempat balik kmpp dah
terus singgah rumah aku dulu. tidoq sat
esok pepagi balil. done !




 masa bulan puasa.gemuk kan aku -.-


okey bye.

Monday, September 15, 2014

NEW HAIR !

konnichiwaaaaaaa minna !

i can finally update my lovely belog ! it's been like more than two weeks since my last post. so as i stated before. sepatutnya 14 /9/14 aku buat conclusion pasal dove hair fall resque . so the result. hmmm tak bekurang. STILL THE SAME. one week after used , my hair still falls like crazy. just one swipe , boshhh . millions of my hair stuck between my fingers. like hell. and the week after. same thing happens. lagi takut bila shampoo the nak bilas. T-T mengalir air mata darah.

but now. KURANG gila. why ? yes . buat rambut baru. nekad gila sabtu lepas bersamaan dengan 13/9/14 aku keluar dengan tikah pegi sunway. salon infinity kat sunway tu.bior mahal. asal puas hati.kannnnn.   so here my new hair aka mushroom hair







tadaaa.

memang agak susah nak jaga. dengan nak kena pakai tudung pegi kelas
haiya.. k tu ja,
mau chow.manyiakkk keja loh

Monday, September 01, 2014

CUTI MERDEKA !


HOLA 
first of ALL . SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSI !
and im proud to be malaysian ! muah sikit
heheh

and of coz cuti merdeka. hari ditunggu tunggu. cuti . hari keramat bagi aku. bagi penduduk penduduk hostel , kompel , kolej .jauh mahu dekat dari rumah family bilik.so before cuti aku dah bekira kira nak buat apa. nak update belog banyak banyak , nak kluar dengan member , nak tengok anime sepuas puas . well 4 hari tak cukup nak buat semua tu , i've to choose either one.soo.  i choose to be with them

mula plan nak pegi penang. jenjalan dekat sana. dengan diba well dia ajak pegi sana. but yeah .so tak semua dirancang menjadi right,ang tak jadi pegi penang. sabtu tu ingat nak keluar dengan nad dengan auni dengan fatimah .tapi . tak jadi . auni ada hal.fatimah ada hal .then plan nak pegi kerat rambut dengan nad.so ahad boleh la kluaq ramai ramai.so aku pegi rumah nad. tunggu punya tunggu nad mandi. aku telena.and bukan dia nak gerak -..- end up tak jadi pegi. pastu pegi rumah fatimah . then pegi rumah aku.malam tu kami pi tengok wayang . me nadd and afiqah. tengok cita lucy !

well not bad cita dia . boleh la. pegi just tengok wayang . wayang 9:40 habis 11 lebih jugak lah



then the next day. nad keluaq dengan family. so only me and auni
sundate dengan auni.sebab kempunan nak makan sushi.soo hapa lagi.my fav place.and my fav food. sushi king ! 

and ahad kami tengok cita gallows hill. boleh la tahan cita dia. kalau dia cita part witch tu secara mendalam it would be nice. flash back balik ke hapa. cita nih banyak saspen. isi tak banyak. nampak sangat yang buat cita ni focus nak bagi org tekejut and suspen ja.




ika curry rice. first time try. boleh la.



and that's all. 
fin


Friday, August 22, 2014

suara hati

its been like 2 months now.i mean me . kmpp .daaa. tapi rasa macam dah 2 tahun lamanya. erghh. i dont really like here. i feels like i can never get used to this place. ouh no . i mean this man made hell. i take back i i've said in last post . its not getting any better.im all alone here.the only friends that i have.my roomates . and Ain <---classmate p="">i hate being lonely .but all i want is to be alone.that's soooo me right. hahah.

maybe ni semua dugaan.cabaran untuk aku.padan muka aku jugak.balasan setepek kat muka hah.anti-social sangat. i hate to admit it but yes. aku anti social.aku baru sedar. aku tak suka macam bermesra dengan orang aku tak kenal.even kenal tapi tak rapat pun aku tanak.haha.just dengan my BFF .(engkorang semua la) patut berbangga hampa tau dak.dengan hampa ja aku bersocial ! hahah paling teruk. sedara datang rumah pun.harap aku nak keluar bilik.aku tak pandai melayan. sampai kena gelar "cave girl" lah .

but tak salah aku sepenuhnya. aku try nak begaul dengan depa at first. tapi lepas 3 4 hari . tetulis terang terang all over thier faces " BITCH" . bila aku dalam susah. tak faham nak belajar.takapai kapai tak reti. depa semua buat tatau ja dekat aku.aku down gila time tuh. nangis rainbow aku malam tu.emosi sangat kau jah. oke yang lepas biarkan tanak kenang.



but then , tau kenapa aku cakap semua makin oke.well they made their effort to be friend with me.macam dalam kuliah duduk sekali . ngusik aku takyah kata la. setiap masa setiap saat. macam mana aku kacau tasya dulu.macam tu lah setepek taik kena dekat aku balik.hahaha. KARMA. dont play play huh. tapi lepas tu.mulalah diorang kurang ajar. sorang tu.kira macam "presiden" sangat la. dalam kuliah.aku duduk bawah dia.sekali dia hangkat kaki yang berstokin entah zaman bila dia basuh. bagus punya usap dekat lengan aku. aku macam woi.nak marah tapi dalah kuliah .sabo je lah.banyak lah.ngusik diorang sampai tahap biadap.
tau je lah aku. bukan boleh. tak sabar aku rimbuk juga muka dia.

diorang nak kutuk kutuk aku.aku tadak hal.selagi tak biadap dengan aku.aku takkan biadap.sekarang aku tengah tahan ja. sikit lagi ja. aku kameha meha muka depa semua.

tapi kadang jeles jugak.dengan roomate aku.depa selalu bawak kawan masuk bilik.lepak .sembang.mcm nanti ada la jugak good memory kan. aku ? tak penah bawak.kawan pun tadak.aku tumpang la kawan dengan roomate aku punya kawan. hahas. satu hari tu .time UPS . aku bawak ain datang bilik.sebab gap before next exam lama.Midah tekejut. Ti Ah .hang bawak kawan . hahah dalam hati ekceli happy jugak sebab yeay finally.bawak kawan. huuuu .mcm menang loteri

*lap ayaq mata

Ha sebut pasal UPS. haritu. 12 /13/14 bulan 8. baru ja selasai mid term punya exam.agak teruk lah. serasanya chemi aku fail.results belum dapat.tapi. ntah.ish NALURI LA. takkan tu pun tatau. BAKA. :P
and aku makin malas sekarang .malas sangat. dalam kuliah selalu sangat aku tidoq. KAN AKU CAKAP.AKU ALLERGIC DENGAQ ORG CAKAP LELAMA .oleh yang demikian. maka ketertinggalah aku dalam pelajaran. balik kuliah. aku penat sangat. mana nak makan.nak mandi.nak solat. nak rehat. nak main fon.nak baca fanfic.nak gak hiburan. tanak aku tenung nota lama lama.jadi tenuk aku satgi.

haa pastu baru baru ni ada silang budaya. event yang selalulah matrik buat, bukan takat matrik penang ja. seluruh matrik.maybe nama event ja lain. sebab ada panggil merdeka raya. ada pangil silang budaya.
tapi kira macam .semua matrik seluruh malaysia.buat hari tu.hari khamis.21/8/14 .aku plak photographer untuk haritu. cerita lanjut nanti lah yer.

btw . tadi. lepas perjumpaan tuk task esok. keja photographer.sebab esok ada mini kakom. aku incharge bahagian bola jaring.ha tak penting pun kiah.on the way balik kompel. sensorang ni. dengan happily ever after bejalan jalan baby dengan sekotak susu ditangan dengan harapan balik nak makan dengan oreo. TETIBA . jeng jeng jeng. cik lang tegurrr aku T_T .classmate aku semua cik lang.yap semuanya,temasuk yang lelaki.eh ada lelaki ka dalam praktikum aku 0.0 oke oke sambung. cik lang tegur. "limah,nak pegi mana tu" aku hahh. muka blur gila babi. babi gila pun tak blur macam aku. tangan aku macam orang gila angkat turun angkat turun tunjuk kompel aku. mulat aa uu aa uu tak terkata. yg cik lang terus jalan.gamaknya tak nampak aku buat isyarat cacat dekat dia aku nak balik kompel.pastu dia jerit dekat aku. BAPAK SOMBONG. -.- what the banana ! sakit hati mak nih. komfem lepas tu dia mesti ngumpat aku dekat group whatsapp yang diorang buat khas untuk kutuk aku. jgn tnya mcm mana aku tau. i just know . okey.

that's all for today. rindunya nak berbelog balik.even tadak sapa yang nak baca pun.
salam

Friday, August 01, 2014

RAYA 2014


SELAMAT HARI RAYA !! MINNA SAN !

huah finally . dah yang kesejuta kali aku tangguh nak hapdet blog.hehhe
yerlah .sekarang dah tak macam dulu. balik sekolah awal. banyak rehat.
sekarang dah sambung belajar.matrik plak tuh. memang perghh mmg perghhhh
tadak masa nak rehat langsung.jadual pack gila babi. hmmm
ada masa aku hapdet life aku di matrik.its getting better now.tak mcm mula2 dulu.

sekarang hari raya. so hari hari hari raya lah kan.
raya pertama . raya dirumah.mcm biasa
semayang raya .pergi kubur. raya rumah mak



nothing much.the petang pergi rumah mami namah .tu je lah

second day raya . of coz.tradisis berzaman
open house rumah pak hasim mee udang
kali tak berapa meriah sebab tak ramai pun yang datang.selalu ramai gila.







thats all

the raya ketiga. konon nya nak beraya rumah member la.last last rumah pikah ja ada
haha makang char keow teoy mak pika buat.agak lama kami lepak rumah pika
mana tak nya makang sambil layan movie abang long fadhil.hahah
sampai adik dia yg kecik tanya bila nak balik XD hahaha yang tu paling tak boleh belah
sekarang dah boleh bawak kereta . ronda sakan la.hehehe





then 4th day raya.yang ni meriah skit.ekceli banyak rumah nak pi. tapi ntah la.
rumah yang kami pi cuma rumah auni and nadd.
rumah afrina tak jadi sebab silap jalan.hahahah
lepas raya rumah nadd ingt nak pi tengok juon
pegi pegi tiket habis.sedih baq hang. just hang je lah kat sunway tuh
















ini saja dari kami,
jumaat mula start buat segala babian assignment yang melanda. harap maklum :)




Sunday, June 29, 2014

horrible weeks !

waaa lama tak hapdet blog !! 2 minggu rasa macam 2 tahunnn , haaaa hypertennis sangat .
and btw harini dah masuk 1 ramadhan , yeay puasaa.jimat duit :P  so di kesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK ! ^^

oke dah , ha apa lagi . aku tengah kalut nih. sebab dah nak bukak puasa , lepas bukak puasa terus kena balik matrik ! kejam nya isi rumah ni. nak hantar aku balik awal awal. siap cakap minggu depan takyah balik. hmmm

well.sepanjang aku di matrik aka kmpp . indahnya kmpp taklah sebetul apa yang diceritakan oleh si polan si polan yang first intake malah di belog belog yang aku baca.
maybe tak semua orang jadi macam aku.maybe yang cerita mcm mcm di belog adalah mereka yang first intake.mungkin yang second intake tak berkesempatan nak bercerita. mungkin .mungkin. kannnnn . haaa btol kan jemaah ? yer kau yg tngah baca tu -.-

first week aku disana . mulanya semua oke.dari pendaftran , orientasi. cuma 2 hari jugak . bekenalan dengan second intakes yang lain. bilik semua cun . besar gedabak. tak panas. aku dapat bilik aras bawah sekali. dekat dengan toilet. then i was gave k1p13 as my practikum and k1t13 as my tutorial class. and yes aku dapat modul 3. kalau ada K kat depan modul 3 iaitu chemi bio math and science comp . kalau H and F modul satu and modul 2. mostly takkan becampur la.yang mana amik pure science or modul 1 ,kira "wuuuu budak pandai"

my place


so gini ah kami tidur tiap malam. bawah kipas.haha.


setail dak. roomate aku punya crita. ahah



yah .aku masuk kelab fotografi dekat sini :)


seminggu dekat kmpp. gini hah rupa tempat aku. tapi lepas tu masa aku balik kelas. tempat kemas. 
si mimi sorang nih kemaskan XD dia suka mengemas skit.haha


le roomates and jiran.heheh

isnin lepas tu mula start class.melilau jugak lah cari kelas kan .last jumpa gak. agak awkward sebab ramai dah tunggu depan makmal tu .so diorang pun macam haiii budak baruuu bla bla bla...dlm k1t13 aku sorang ja budak baru . dalam k1p13 ada 2 orang .kiranya bila practikum depa campur k1p13 dgn k1p14  .dlm 13 aku sorang dalam 14 ada lagi sorang .aku tak tau nak cerita mcm mana , days onward , semua jadi sombong , belagak , ignore aku ,mcm aku tak wujud. diorang tak buat apa. tapi cara depa layan aku.aku terasa sngat
depa buat aku mcm tak setaraf dengan aku .mcm aku budak second intake. budak bodoh .
sampai sekarang ,aku disisih kan, aku ingt aku ja yang kena.ramai lagi.

but nasib baiklah roomates aku semua aku baik,hehe.
aku tak banyak masa. next time aku cerita lagi. adios XD