Friday, January 10, 2014

kerja dekat cafe ?????



ALHAMDULILLAH !!




aku happy sangat .ngeeee
nak tau kenapaa
haaaaa
maih cek nak habaq mai pesepa
hahahah

baru baru nih
aku agak sedih tak dapat kerja
tapi tapalah.redha ajalah kan
sesedang bebaring nya aku di katil menung masa depan.cewah
tepikir nak carik sekali lagi.mungkin kali ni aku dapat
so khamis bebaru nih.aku mangun pagi
memandangkan aku ada hal dekat bank dekat sunway
alang alang tuh pasang niat lah nak mencuba
dengan kemeja yang tak pernah aku pakai.
yang ibu aku beli masa aku form 4 time raya -.-
tak penah sekali pakai.tag pun ada lagi
sebab kemeja tu terlalu formal
sebab nak bagi good impression paksakan diri pakai
aku nampak hensemmm gila XD


pagi tu hujan lebat sangat
so first aku nak try kat cafe yang aku pegi haritu
aku tak ingat nama cafe tu -.-
sebab susah sangat nak sebut
mak aku tunggu dalam keta
dengan berani nya aku pegi.neves time tuh toksah habaq
ini first time aku pegi buat bnda camni sensorang T-T
disebabkan ada unsur penakut dalam aku
aku duk je tepi kedai tu
tak berani nak masuk
lagipun belum bukak. kedai tuh dah bukak cuma untk pekerja ja
so aku bediri kat situ amik no tepon manager dia.
lari masuk keta balik
aku call la manager dia
tanya lah pasai keja kosong tuh.
haaa dengar sora dia happy ja bila aku cakap aku boleh ja nak buat keja apa
keja full time boleh keja part time boleh
aku tak paham keja full time tu mcm mana
tapi nasib la aku tak masuk
dia tadak.dia ke penang katanya.
suruh aku datang dalam pkol 4 -5
mulanya dia cadangkan aku kerja bahagian kitchen
buat sandwich ja .sebab pekerja dia sekarang suka buat hal.kejap dtg kejap tak
tapi dia kata bahagian cashier n waiter pun kosong
aku cakap la bahagian mana pun boleh aku tak kesah
aku mcm dah happy semacam . peluang cerah XD
so hajat nak ke tempat lain cancle.sbb aku overconfident sngt
lagi pun hujan lebat gila
baliklah 

dalam pukul 3 lebih mcm tuh
aku dapat call
tekejut gak aku
selalunya yg call fon rumah cuma fatimah
rupanya tawaran dari parkson
dari brand kiko
dia suruh aku datang temuduga pkol 5
bincang punya bincang
aku pun oke je lah
agak berat hati nak menolak.mcm tak sanggup
then dalam 4.45 gitu sampai lah aku ke cafe 
mula aku tunggu dalam keta
aku call la manager dia
2 kali.tapi dia tak angkat
mesti dia rimas T-T
btw aku tukar baju.baju kemeja yg aku tak penah pakai gak
warna biru&hijau kotak kotak.memang nerd habis.hahahah
pastu tapalah.kali ni mak aku ikut sekali.katanya nak tngok kedai tu
masuk masuk.dengan muka blurr.
aku tnya pekerja sorang nih.
lelaki.hensem
sangat
 hahaha
aku buat muka cute/innocent habis kat dia
cakap aku ada interview dgn manager 
tapi dia cakap manager dia tadak 
aku tekejut gak.dia suruh aku datang dia tadak.lupa ke hapa
mak aku tunggu kat luar masa tuh
pastu dia suruh aku tunggu kejap.dia nak try call manager dia.En.N la katakan
pastu dia tanya aku lagi. "mak ke tu "
ya allah suara dia.comel gila XD
haha .aku cakap ya
dia suruh ajak mak aku masuk sekali.
then aku keluar.
punya malu lah aku ni kan
(aku memang pemalu sejak dilahirkan.harap maklum)
aku ajak mak aku belah dari situ T-T
hahaha
pelik kan aku.
pastu agak lama skit.aku call en.N
dia kata dia dah sampai.tngah cari parking
dia suruh aku masuk dulu
sampai kat depan cafe tuh
pekerja dia jemput kami masuk
duduklah
disediakan air ais kosong -.-
bagi la ayaq lain.kedekut.
heheh *dah la free menrungut plak
pemalu nya aku lagi.aku pandang bawaaaah ja
langsung tak pandang tempat lain
aku benci aku bila dalam keadaan camni
T-T
theen en.N sampai
bermula lah sesi temu duga
nebeees beruk haaaa
tanya memacam lah.aku tak ingat sangat
pastu dia tnya umur.
aku cakap aku 17.lepasan spm
tekejut beruk dia
tatau la kenapa
rupanya reja yang dia nak bagi kat aku tuh
bahagian kitchen tuh
dia nak orang yg boleh keja permanent.tuh ka maksud dia full time ? 0.0
aku ingt full time nih dari pagi sampai malam
ntah lah
dia tanya lepas dapat result nak kemana
aku cakap depend on result
so lepas tu dia pikiaq lama sangat.lama sangaaaat
pastu dia tnya bila boleh start kerja
aku cakap anytime.
tapi aku bagitau dia yang aku ada driving class bulan ni
dalam 4 hari mcm tuh.pastu dia kata.kalau mcm tu saya bagi shift malam dulu
shift malam pkul 4 - 12 malam
shift pagi pkol 11 - 7 malam
kira minggu nih shift malam.minggu depan shift pagi .dia tukar tukar
aku pun tekejut bila dia kata dia bagi shift malam.
maksudnya aku dapat keja la nih ?? 0.0
aku pun happynyaa okeee XD

*aku ekceli tak bagi tau lagi yang aku nak gi vietnam bulan ni jugak
aku takut nak habaq.dah la dekat 5 hari jugak
katanya dalam 8 kali kerja dia bagi 1 hari cuti.1 hari full time.
hmm macam mana la aku nak habaq.baru start keja dah nak amik cuti,bagi ka dia -.-
or patut ka aku tipu dia o.o
oke sambung balik 


dia kata "u datang isnin ni .pkul .emm sblom pkul 4 la.punch card awal. "
aku oke ja.
then tanya pasal baju
dia kata baju warna hitam
so macam mana pun takpa asalkan hitam
then bla bla blaa
pastu ok .ending dia teruk sangat -.-
mcm aku bangun.pi kat mak aku.
nthen blah.aku toleh blakang pun dak
mak aku ja yang dok cakap trima kasih kat semua orang -.-
teruk kan aku.adoihh
apapun 

AKU DAPAT KERJA












hmmm ada something yang tak kena tak ? ada tak ?? adakaaan ! hahaha

masuk masuk ja dalam kreta.
happy tak terkata
cium habis arif time tuh
then mak aku tanya
gaji berapa ?
tenga nga aku
AKU LUPA NAK TANYAAAAA !!


ahh bodoh gila aku -.-
men iya ja tapi tatau gaji berapa
en.N pun satu.bukan nak habaq ka hapa
adoiyaiii


haha biaq la gaji berapa dari tak dapat gaji langsung kan
tapi satu ja aku perasan
time aku gi interview haritu.
tadak sorang pun pompuan
semua LELAKI
0.0
tatau la org dapur dia cm mana
tapi masa first time aku pegi.ada sorang pompuan
tapi laki hensem yg aku kata tadi.minggu ni dia shift petang
so next week dia shift pagi T-T
tak sama waktu keja
haiyaa
biaq laa
aku datang nak kerja.iya takkk 
MAUHAHAHAHAHAH
k bye XD

ehh btw.temuduga dekat parkson tuh aku tak pegi.
mak aku cakap takyah gi.dah dapat kat situ.buat pa nak pi lagi







No comments: