Thursday, February 27, 2014

lesen


konbanwaaa :)

since banyak sangat benda aku nak cita sampai tatau yang mana satu dulu
aku lupa semua cita
semenjak termenjak nih aku nih cepat lupa
benda baru seminggu pun aku dah lupa hah
hahaah

so yeah.aku dah dapat lesen .wehoooo XD



setelah hampir empat kali aku buat jpj test .
first masa bulan 12
then bulan 1 
bulan 2 dua kali

aku rasa aku orang paling lama amik lesen
ahahha
first aku start pegi ceramah pa semua bulan 9
bulan 10 aku belajar bawak keta
bulan 11 aku brenti kejap sebab spm
then bulan 12 sambung balik
31/12/13
jpj test aku yang first
masa tu aku orang petama
sesi petama kot babi
hahaha sapa tak nervous
mula naik.aku lupa turunkan handbreak.
hang tak mampos keta tu banyak kali.apa lagi failed ah
hahaha
jalan raya pulak.keta mati enjin.gagal serta merta
 second jpj test plak 21/1/14
benda sama.tak lepas bukit
jalan raya.tau apa
AKU TAK PAKAI TALI PINGGANG ! 
haha.semestinya gagal serta merta
3rd jpj test.
sekali lagi.bukit.tak lepas.
haahha.kebabian sungguh
time tu dapat keta teruk gila.
keta tu berasap teruk kot
then on the road.
wohooo lulus dengan jayanya baby.ahahah
then .kali ke empat
11/2/14

akhirnya.lulus jugak aku bukit.
dah lepas bukit.parking 3 penjuru boleh buat ah.
punya dok pi practise mana tak pro.
hahah sebab 3 kali sebelum tu tak penah buat parking .
sebab kalau tak lulus bukit.yang lain semua tak leh buat
hapa lagi.senyum sampai telinga haaa
LULUS
then next week tu terus pegi buat lesen
done
bai.
aku tak larat
esok keja 
T-T

anime that ive watched.

konbanwaa minna :)
so sesaja nak buat list tengok brapa banyak anime aku dah tengok
ermm yang major and still watching
1.naruto shippuden
2.bleach
3.fairy tail
4.gintama

yang dah complete tengok

1.shingeki no kyojin
2.sword art online
3.kaichou wa maid sama
4.high school of the dead
5.free!
6.death note
7.another
8.guilty crown
9.k project
10.bakuman 1 & 2
11.toradora
12.ao no exorcist
13.mirai nikki
14.uta no prince sama 1
15.anohana
16.sekai ichi hatsukoi 1& 2
17 .ouran high school host club
18.junjou romantica 1 & 2
19. k- on
20. watamote
21.vampire knight 1
22.soul eater
23.deadman wonderland
24.kore wa zombie desuka 1
25.darker than black 1
26.durarara
27.un-go
28.devil may cry
29.great teacher onizuka
30. no.6

stakat nih.yang je lah aku dah tengok habis
and yang tengah dok tengok + belum habis tengok

1.to aru majutsu no index (tengah layan)
2.kuroshitsuji
3.kiss x sis
4.07 ghost
5.high school D x D
6.fullmetal alchemist
7.kimi ni todoke
8.uta no prince sama 2
9.katekyo hitman reborn
10.vampire knight 2
11.inuyasha
12.steins gate

wahhh banyak gak aku tak habis tengok lagi.wuuu before aku gi plkn aku khatam semua ya
hahaha


and yang aku nak tengok

1.one piece (yap sbb dulu tngok kat tb ja.tatau cita mcm mana.sadis)
2.kuroko no basuke
3.hunter x hunter
4.elfen lied
5.magi
6.date a live
7.clannad
8.hyouka
9.boku wa tomodachi ga sukanai
10.rurouni kenshin
11.psycho-pass
12.blood+
13.kill la kill
14.fate stay night
15.kore wa zombie desu ka 2
16.full metal panic
17.kyoukai no kanata
18.code geass
19.d gray man
20.shiki
21.higurashi
22.school days
23.corpse party
24.pupa
25.denpa teki na kanojo.

well yang tu je lah kot.buat masa nih.
gila banyak.hahah
tapa lepas nih dah tak busy.boleh la melayan siang malam ye dok
k lapaq.
bai




 

update

Things i wanna do right after SPM .:p

  • watch the latest episodes of naruto.
  • watch shingeki no kyojin
  • play minecraft 
  • go to anime festival asia (AFA)
  • go to anisong concert. with my friends obviously
  • go to escape theme park with them
  • SHOPPING 
  • watch all animes 
  • karoake with them for 2 hours
  • get my car license
  • go to any anime convention
  • go to legoland
  • re decorate my room
  • curl my hair
  • go to spa
  • learn to play ukelele
  • play piano everyday
  • holiday in Krabi/vietnam/ bandung/etc with le family
  • photoshoot with my friends
  • shopping at H&M
  • cosplay-ing
  • do some crazy stuff with them
  • shopping in KL
  •  ice skating
  • holiday in langkawi with them .emm maybe
  • lose some fats : a must for me
  • jogging every morning
  • scuba diving
  • bungee jumping
  • go to universal studio with the them
  • go to any concert with them
  • ride an elephant / horse
  • prank someone
  • have a temporary job
  • learn how to cook
  • pet a cute monkey
  • sleep over
  • learn japanese
  • eat at sushi king 
  • own a lot of makeups ; for cosplay
  • pet a cat / iguana / hamster
  • meet zint
  • holiday at penang.

so boleh kata half dah la aku dah buat since lepas spm
paling besar pun dapat kerja and lesen and holiday kat vietnam. hehe
tapi bila tengok balik banyak jugak aku tak buat gi
yelah busy roje busy nih busy tuh .
tapi lepas nih insyallah semua aku bereskan,hehehe YOLO beb
hahah.
harini aku cuti.so ada la masa skit nak mengupdate
and ingat harini nak meng abadikan diri mengupdate belog,banyak sangat benda nak cerita
even tadak orang baca,future me akan baca,hehehe
and nak upload semua gegambo yang dah begunung betaun ,
so yeah,
bai XD

Tuesday, February 18, 2014

Album baru

Konbanwa minna
Im back .
So mimpi aku nak post harini
Sbb ada bnda memalukan nak cita.hahaha
Bior aku buat mukadimah nye dulu yerr
Semalam aku tak gi roje.
Amik cuti sendri
Biasalah.cafe nih bapak aku punya
Hahaah dngn alasan sbb sakit
Padahal dak pun.malasss
And sebab parut kat hidung aku belum hilang
Jadi aku malu.nak tnjuk muka pun aku segan
Semua nya sbb si lahanat 'serum' yg konon nya boleh bagi hilang parut.bagi tmbh ada lah.bodoh betol.sepatutnya aku tak caya bnda bnda gini.
Mmg kalau segala serum ka aura kejadah yg bukan dari farmasi.aku tak caya
Entah jembalang mana rasuk aku suruh beli and try.nahhh nih padahnyaa. -.-
Kulit muka aku mmg sensetif skit guna bnda bnda camtu
Testimoni dukd tnjuk org pakai diamond serum tu elok ja.aku lain jadinya.side effect dia teruk
Eh eh tebabas jauh dah nih.
Smpai mana tadi tah
Aaa cuti ~
Smlm aku kena keja malam
And harini kira full la
Lagi la malass aku sbb dah la kena balik mlm dah tu esok tu kena full.ketaq lutut woi.
Aku plak tak pnah amik cuti mengejut cmni
Hah tatau main cuti ja.habaq kat kak ida ja
Dia suruh call bagitau manager.takmau aku.hahah
So then harini full
Bemulalah lakonan
Kononya sakit tak habis lagi XD
Hahahahah
Buat la muka seposen habis
Mata lebam ( tak ckup tidoq ) tngok anime pnya pasal
Hahah.dah buat muka seposen buat la princess yg tak terdaya tunggu prince dtg kiss ye kannn
Haha . Tidoq je aku kat peti ais dlm store.mula chef mcm marah gak ah.tngok aku tak buat reja.aku nak buaat apa woi. Hang dok kongker dapoq dok masak kari.aku nak buat apa -.-
Then bla bla bla buat la bnda kecik kecik
Pastu aku masuk store balik buat muka seposen balik
Then kai mai.dia nak suruh aku buat something rasanya la kot.
Aku tngok dia dgn muka habis pasrah.tapi tak kata apa pun.tetiba dia ckap 'aaa tapa tapa' pstu dia pi serve org kot.hahahahah tatau plak aku pndai belakon.bahaahhahahah
Bnyk kali gak dia buat smua
Dah pkol 3 ke 4 tah.aku lena sat. Kai kat sebelah aku. Kak ida pun ada.
Time tu customer belah
Abg azni suruh kak ida gerak aku clean meja. Kak ida suruh kai. Haha aku dngaq semua.tapi dok mamai lagi la. Dgn tangan kebas.tanak aku pegi clean meja. Smbung tido. Rasanya dia segan kot nak gerak aku. Bila kak ida suruh dia gerak aku. Dia mcm aaaa tapa biaq kai buat.haha. bagos.buat reja skit.asyik aku dok buat semua.muka hampa semua naik lemak nohhh
Tapi lepas tu mmg aku sakit sungguh. Haha
Sakit perut tatau nak habaq.besalah tiap bulan kan -.- srupa nak nangis. Lari pi toilet brapa bnyk kali sbb nak temuntah.
Sekali tu aku pegi toilet
Haaaa ni crita memalukan tu
Biasalah nak labur saham.bisnes besor.
Saham yg aku dok peram dari semalam nuh
Bahahahahahhaah
Tngh tngh dok melabur
Rasa mcm org masuk
Dlm hati tak sng daaaaaah
Mau org tuh dngaq soundtrack aku dok melabur
Aku bukak la ayaq.paip pun hat jenis prekk preek tu.dah tu cpat cpat aku pam kesemua jadah. Pakai semua. Done.bukak pintu pelan pelan.tadak skit pun bunyi
Dngn harapan tadak lahhhh sapa kat luaqqq
Bukak bukak
Maunya aku teberak sekali lagi
That f d h kai !
Erghhh
Maluuuu gilaaa
Mcm manaaa kalau dia dngaq soundtrack aku buaat tuk album baru aku.mcm mana kalau dia pi cerita kat org.maigosh jatuh harga album akuuuuuuu T.T
Tegamam ja kluaq.kai tngok aku melalui cermin.dia dok pebetoi topi dia.
Aku mcm aaaa.mcm mana nak basuh tngan nih.aaa pi tepi singki.sua tngan.dari jauh.jauh gak dari singki ekceli.sbb dia tpi singki.
Tak tngok muka dia langsung.aku nak cepat cepat belah.dah basuh tngan.trus blah.
Pasti baru tringat aku lupaaa nak sabun tngan T T konfem dia ingt aku pengotoq ka apa.warghhhh waiiiiiiiiii
Kalau org lain pun yg masuk.aku still rasa bnda sama -.- kalau kat rumah lain ah.
Soundtrack ka ost ka satu rumah dngaq pun tapa aih.hahaahha 
Dah lepas tu.dia langsung tak cakap dngan aku -.- dia pun rasa malu paaa.oh noo dia dngaq kaaaa
Nak serve org ka.customer mai ka.semua dia buat.tak panggil aku dah -.- hahaha
Then dia balik -.-
Bemulalah mlm aku dgn ajmal ngek tuh .
Okey bye. Ada customer.ja mata nehh

Wednesday, February 12, 2014

Ole ole

Yattaaaaaaaaaa !!
Finally I can blog ! Hahah
Sejak semenjak tersemenjak nih aku busy benor
Bukan hapa.roje lerr
Dengan driving class pebenda
Hah skang nih pun aku kat tempat keja. Curi curi bebelog nihh.
Banyak benda sangat aku nak share nih
Dah kat sebulan aku tak post
Sebulan nih la mcm mcm jadi
Cerita kat tempat keja
Cerita pasal aku holiday
Wahh banyaklah
Hahaha
Okey first good news dulu oke
Ekhemmm ready okeh
Aku
Pass
Fcking
JPJ TEST !!!
YAHOOOO
setelah 4 kali aku amik test.
Cerita lebih lanjut nya nanti wokeh
Okeh next
Masa akhir bulan satu ritu .aku gi holiday !
Pegi ho chi min di vietnam !
Cita lebih lanjut pun nnti okeh
Okeh bad news pulak
Masa aku otw ke LCCT
Fon aku hilang -.-
Jangan tanya kenapa dan macam mana.
Dah takdir
Then hikmah disebalik fon hilang
Aku meroyan semua kependa
Masa raya cina haritu
Aku dapat fon baruuuuu
Wohoooooooooo
Note 2 gais !
Sebab aku dah terbekenan kat note 2
Tu pun aku buat loan kat bapak aku
Bulan bulan aku kena bayo balik .wuuuu
Nasib aku dah roje.kalau dak mana la aku nak korek duit.hahahah
As I can say now
Aku suka tempat keja aku sekarang
Sedihnya lagi sebulan lebih ja
Sebab lepas tu dah kena berenti
Plkn yo
Banyak sangat aku nak cerita experience keja kat sini
Hahah mcm mcm drama ada
Sedih gaduh lawak love
Bahahah
Okeh nih ja tuk post kali nih
Busy nih
Bukan busy apa
Takut manager nmpk asek dok pegang henset.kang dia lempang gak
Hahahahaha
Daaaaaa
Ja mata neh