Saturday, March 08, 2014

#mh370


8 march 2014

bad news yang mengejutkan semua rakyat malaysia dan juga luar negara.
digemparkan dengan berita malaysian airline terputus hubungan ketika penerbangan dari kuala lumpur ke beijing,china.dan diyakini terhempas di perairan vietnam.

takziah kepada keluarga kalau berita tu betul

macam macam rumours ada and memeningkan.tatau betul ke tidak.

ada yang cakap . kapal terbang dah terhempas. dan semuanya dah meninggal
katanya marine vietnam and china dah pergi rescue awai awai lagi.
dah memang komfem mh370 terhempas.
media malaysia tanak sebarkan cerita sebab mereka tak pasti lagi.sebab bangkai mh370
belum jumpa lagi.
and ada jugak cakap. "pihak-pihak" yang bertanggungjawab dah tahu kapal terbang terhempas
cuma tanak sebarkan kat rakyat malaysia lagi.kononya nak bagitau yang army malaysia nih pun tolong cari 
mh370 nih sedangkan vietnam ngan china dah jumpa dulu.
ada jugak yang cakap mmg sah terhempas sebab  tehempas  dekat dngn tempat cari gali minyak
syarikat talisman malaysia
najib sendiri pun telepas cakap time sidang media
entah la mana betul. manusia
dari apa yang aku rasa . mh370 dah terhempas.rasa je lah

Tapi kita tak tahu.

ada yang cakap.mh370 masih lagi hilang
mendarat kat satu tempat . semua selamat
mendarat kat atas air.
aku nak percaya macam tu jugak.
ye lah.bayangkan kalau one of my family ka relative ka yang jadi mangsa
mesti beharap yang depa semua selamat kan.
even aku tatau diorang semua tuh
aku still mengharap diorang semua selamat
even kalau dah terhempas sekali pun. at least diorang selamat

ntah kenapa.aku yang sedih lebih.
lagi dengar pasal berita nih.lagi aku sedih
kalau aku dah sedih tahap ni.apatah lagi keluarga mangsa semua.
all we can do now is pray for them hoping that they still out there .alive

aku tak paham dengan manusia yang makin bodoh sekarang nih
ada yang buat main benda nih. artis bodoh mana tah
yang paling bengang .manusia yang kaitkan dengan politik dan agama
kenapa bodoh abadi sangat
tadak kena mengena pun kapal terbang tehempas dengan politik.atau agama
i mean kalau kaitkan dgn agama macam "ni ketentuan ALLAH." "ujian dari ALLAH"
itu tak perlu bahas la. 
tapi nih yang pendek akal sangat
"padan muka.ALLAH balas balik" bla bla bla
ini semua merepek.

sakit hati tengok.

whatever it is . just pray

tunggu berita esok. 

chow


Thursday, March 06, 2014

PLKN update


so alhamdullilah aku dapat batch ke dua

yang tak bestnya auni and wani dapat batch 3

aku tadak member




and know whaaat

yes aku dapat kat hulu dunia .

okey maybe tak

hahaha aku dapat kat PERLIS kottt

sampai hati depa lempaq aku kat perlis

yang lain banyak dapat kat bukit mertajam ja

waaaa apa dosa aku woih

hahaha

tapi oke lah

mula mcm tanak pegi

tapi makin lama

makin tak sabaq nak pi

macam best ja tengok batch petama pegi

lagi sebulan

5 april nih

wish me luck :)

event list



wohooo there's gonna be another cosplay invasion
for the third time !!!
sapa tak excited beb.hehe
a must for me to go.
tempat yang sama. penang time square
convention nih kecik ja
tak la besar mcm mini comic fiesta
anime festival asia ka.

throwback 
cosplay invansion II














next !



TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !

animax fucking carnival beb

oke aku tak penah pegi animax carnival.

so im happy about it

super happy and excited

yang buat aku rasa down

dia buat kat KL

tau je lah

banyak problem skit

mcm mana pun aku nak pegi jugak.

tak kira,

hehehe


Sunday, March 02, 2014

yosakoi festival 2014


hello there again
so what is yosakoi?
its actually a festival / carnival and parade 
something like bon odori..lebih kurang la
copy and paste 
'
'
'
back in 2011 ,after the great easter earthquack in japan ,
the people of penang responded tremendously to the needs of japanese people
with donantions and offers of help.in appreciation , then pink hibiscus members created 
the yosakoi parade for the enjoyment and benefit of the people of penang

pink hibiscus is like a club i guess
a centre for penang japanese culture.
mcm japanese yg menetap kat penang punya komuniti
rasanya.aku pun tak sure.

this event also known as
"little japan in penang"

wakarimasuka ??

so this year second time diorang buat event
last year tak pegi sebab aku tak tatau lagi pasal yosakoi nih
and this year aku tau pun sehari sebelum event uth
so agak mengejut ajak member member
yelah dah mengejut.apa nak jangka
banyak lah tak boleh pegi
diorang semua keja.
nasib ada mar XD 
mar pun macam excited nak pegi
ekceli nih first time aku keluar dengan mar.berdua.

so  bila sampai..
pusing pusing dulu
then pusing gerai gerai dia.




nasib baiklah ada satu kedai melayu.lain semua cina
makcik nih jual mcm nuggets2 ja
kedai cina lain semua jual japanase food.mmg tatau la kehalalan toyiban dia
and guess what
ada maid cafe !

keisha meido nama dia
buat teringat kat aster meido cafe ja
hehe.setup dia pun sama ja


then jumpa satu booth nih


tadaaaaa.
so kat sini kita boleh sewa yukata
bayar 10 hengget ja.
diorang pakaikan and then dia bagi masa tuk kita amik gambar
and the pusing pusing tempat tu :D

so me and mar apa lagi.10 hengget beb
yang organise booth nih pun mmg org jepun betul.
heheh







weeeee XD a real yukata !

then .lepas bukak .saja gedik aku gi lukis muka
mula aku ingt murah aku tak tnya lah
bila dah start buat baru aku tnya harga
dia cakp 7 hengget
bapak aih.lukis tak tara mana punn -..-



so lepas tu baru aku kenal erti malu T_T
masa aku tengah dok buat natang nih
org lain pun pakat dok mai.
ada mak cik nih.amik gamba aku time dok buat.NOOOOO T-T
dah habis buat tu.jalan jalan pusing
nak tengok parade ah
orang dok tengok aku.sebab aku ja yang pelik
like whyyyyyyyyyyy .tak penah tngok kaaa hah
biorleh .one of a kind kannn hahahah


time nih tengah tengok parade dia.parade yang entah hapa hapa


cosplay parade


from st george




so ini tadika tuk budak budak jepun




ni dari sm sains pokok sena all the way from kedah




nih dri club peminat star wars












that is all
ekceli ada la brapa lagi.tapi kami telepas.

dah habis nih.then pegi shopping skit skit
barang tak murah beb wa cakap sama lu
mahai bebeno
tapi beli lah jugak 2 3 




then pkol 9 kami balik
singgah makan dekat kapitan


byeee :D