Sunday, March 02, 2014

yosakoi festival 2014


hello there again
so what is yosakoi?
its actually a festival / carnival and parade 
something like bon odori..lebih kurang la
copy and paste 
'
'
'
back in 2011 ,after the great easter earthquack in japan ,
the people of penang responded tremendously to the needs of japanese people
with donantions and offers of help.in appreciation , then pink hibiscus members created 
the yosakoi parade for the enjoyment and benefit of the people of penang

pink hibiscus is like a club i guess
a centre for penang japanese culture.
mcm japanese yg menetap kat penang punya komuniti
rasanya.aku pun tak sure.

this event also known as
"little japan in penang"

wakarimasuka ??

so this year second time diorang buat event
last year tak pegi sebab aku tak tatau lagi pasal yosakoi nih
and this year aku tau pun sehari sebelum event uth
so agak mengejut ajak member member
yelah dah mengejut.apa nak jangka
banyak lah tak boleh pegi
diorang semua keja.
nasib ada mar XD 
mar pun macam excited nak pegi
ekceli nih first time aku keluar dengan mar.berdua.

so  bila sampai..
pusing pusing dulu
then pusing gerai gerai dia.




nasib baiklah ada satu kedai melayu.lain semua cina
makcik nih jual mcm nuggets2 ja
kedai cina lain semua jual japanase food.mmg tatau la kehalalan toyiban dia
and guess what
ada maid cafe !

keisha meido nama dia
buat teringat kat aster meido cafe ja
hehe.setup dia pun sama ja


then jumpa satu booth nih


tadaaaaa.
so kat sini kita boleh sewa yukata
bayar 10 hengget ja.
diorang pakaikan and then dia bagi masa tuk kita amik gambar
and the pusing pusing tempat tu :D

so me and mar apa lagi.10 hengget beb
yang organise booth nih pun mmg org jepun betul.
heheh







weeeee XD a real yukata !

then .lepas bukak .saja gedik aku gi lukis muka
mula aku ingt murah aku tak tnya lah
bila dah start buat baru aku tnya harga
dia cakp 7 hengget
bapak aih.lukis tak tara mana punn -..-



so lepas tu baru aku kenal erti malu T_T
masa aku tengah dok buat natang nih
org lain pun pakat dok mai.
ada mak cik nih.amik gamba aku time dok buat.NOOOOO T-T
dah habis buat tu.jalan jalan pusing
nak tengok parade ah
orang dok tengok aku.sebab aku ja yang pelik
like whyyyyyyyyyyy .tak penah tngok kaaa hah
biorleh .one of a kind kannn hahahah


time nih tengah tengok parade dia.parade yang entah hapa hapa


cosplay parade


from st george




so ini tadika tuk budak budak jepun




ni dari sm sains pokok sena all the way from kedah




nih dri club peminat star wars












that is all
ekceli ada la brapa lagi.tapi kami telepas.

dah habis nih.then pegi shopping skit skit
barang tak murah beb wa cakap sama lu
mahai bebeno
tapi beli lah jugak 2 3 




then pkol 9 kami balik
singgah makan dekat kapitan


byeee :D






No comments: