Sunday, April 20, 2014

Plkn 4

Assalamualaikum minnaaaaa sannn XD

Mcm tak caya kan dah 3 minggu aku kat sini . Banyak nak crita nihh. So here we go

Isnin
Rutin biasa . Pagi. Subuh . Lepas tu pt pagi Selalunya .ekceli aku tak ingt sngt pt pagi buat apa.  pt pagi kami buat renganan. Benda wajib pt 10 aka lompat bintang. Kat sini tak pangil lompat bintang .pangil pt 10 . Then breakfast . Selalunya breakfast dia bagi koi tiyau .aku tak reti eja . Haha .and bihun .
Lopas tu kelas lah .8.30 sampai 12.30 .tapi seriously aku tak ingt belajaq apa . Dalam kelas sebelum start satu tajuk. Kami kena buat mcm carta minda dalam modul. Tulis apa yg kami buat smlm. Kira mcm diari lah . Rasanya isnin belajar pasal memberi dan menerima . Ntahla tak penting pun . Ada gak lah main game.pastu kelas petang .kelas fizikal . Belajar pasal petolongan cemas .ceramah . Pastu koir . Makan malam . Solat . Tidoq.tu je lah

Selasa
biasa. Cuma pt pagi kali ni lain skit.kali ni Rutin ni c.saiful bawak kami pi tasik . Tasik tasoh. Belakang kem kami ja. Besaq gila kot. Dia bawak kami pi sana tngok matahari terbit. Sumpah lawa gila. Ada dua bukit. Celah antara dua bukit tuh matahari naik . Merah gila. Lawaaa . Haritu kompeni bravo ngan delta kot yg pi . Lepas tu pegi kelas .  Belajaq pasal menang menang . Mcm game lah. Kalau main game aku semangat ah. Kalau tngok video .mmg mata nak pejam ja. Main gusti tangan la . Apa la. Tapi tu semua ada moral dia lah. Then kelas ptg. Petolongan cemas dua . Belajar pasal cpr kejadah tu. Balutan anduh.mcm pengakap. Cikgu pek yg ajar. Heheh suka la aku. Aku dok ingt nama dia hafiz. Rupanya apatah. Depa pangil dia apek.sbb mata dia sepek. Then bnyk lah . Banyak sngt jadi .sampai aku lupa. And kalau nak crita pun panjang.aku dah pendek kan pun still panjang. Hehe. Then koir. Malam koir . Pastu balik dorm tidoq.

Rabu
Rutin biasa .tapi hari rabu jari senam robik . Jadi tadak lah buat rengangan. Senam robik paling bodo .aku pun tak mau buat . Rutin biasa balik. Pegi kelas . Makan. Then kelas petang petolongan cemas 3 . Pastu koir . Koir lagi. Tidoq

Khamis
Rutin biasa . Then kelas pagi. Haaa harini ada persembahan juggle. Semua kena buat  kami blajar juggle minggu lepas. Ada 10 step.aku sampai step 7 ja. Main dalam pasangan . Kena ada buddy sendri.buddy aku sofia. So.aku kena ajar dia juggle.dia kena ajar aku juggle. Kerjasama tu mmg peting. Aku ngan sofia mmg dah ngam.haha . Dia selalu panggil aku kecik XD
Sofia sampai step 5 ja. Sebabkan dia masuk gaya hidup sihat. So dia tak larat nak juggle. Then habis persembahan . Cikgu bagi lagi satu tugasan. Setiap kali habis modul . Kena buat persembahan . Khamis last modul 2 . Kali nih pertunjukkan bakat . Kami ada 3 hari untuk practise. Buat dalam group lah. 3 hari dengaq mcm banyak kan. Padahal tadak masa langsung. Sebab laki and pompuan susah nak jumpa. So kami pilih nyanyi. Lagu sahabat by najwa latif . So petang tu.raptai. tuk majlis perasmian . Perasmian kami dtg. Perasmian pangkat. Semua tu lah . Kami koir.duk tengah .ada tempat khas. Hehe mmg penat gila raptai.dah la dewan tu panas . Panas gila babi punya. Ptg tuh ada program mentor mente .aku alia and nadia satu group.kami under cikgu rasyid. Aku still tak faham mentor mente nih mcm mana. Group aku ada 13 org. 6 perempuan .lain laki. Dia mcm delta dgn delta ja. Charlie charlie. Bravo bravo. So tak campuq kami dengan kampeni lain . Kami duk dalam kumpulan kami dengan sorang cikgu. So tuk yg pertama kami buat perkenalan dulu. Hehe dalam group aku tuh.ada sorang aku suka.comey XD Then makan malam.rutin biasa. Tidoq

Jumaat
Pagi mcm biasa.solat makan pt pa semua . Then 7.15 semua diminta pakai full loreng. Mmg ada majlis kena pakai full loreng. Mmg sauna ah .kami koir duk kat tempat lain.sebab nak bersiap.kami pakai lain dari lain skit. Hehe.
Time jalan masuk dewan tuh. Pergh semua org tngok.rasa mcm artis habis. So then dato perlis la sng kata.mai. tunggu lah petunjukan silat semua tuh. Masa bagi pangkat . Sarung bendera. Kami lah iringi dengan nyanyian patriotik. Hahah . Tapi masa dato tu berucap. Aku lena brapa kali tah. Masa raptai ritu.cikgu habaq kalau time dia berucap semua mata pandang dia. Kena bagi kerjasama lah ala lah. Mai mai gila ah dato nih. Dah la tak bawam skrip. Berucap ntah hapa hapa.dari gst . Pasal lgbt lah.pasal mh370 lah.mmg terpesong jauh ah. Nak crita pasal perpaduan ja pun . Tapi masuk habis pasal politik.kat sejam lebih ah dia berucap.aku dok lena banyak kali. Kamal kat blakang aku.sat tendang aku.sat goncang aku. Haha tokleh tidoq dalam majlis. Aku mata dah tak leh bukak.last last cikgu pun tidoq.tuan tudm yg atas pentas tu pun topi ke bawah lena jugak. Hahaha . Mmg lawak ah. Time dato tu cakap trima kasih semua tepuk tangan gila gila . Cikgu kat blakang dato dok buat isyarat jangan tepuk.sebab dia belum habis berucap. Tapi kesian gak.dato tu tegamam kami tepuk . Last dia tak jadi cakap . Haha .gila lama kot dia cakap. Habis perasmian.kamj begambar ramai ramai .group koir je lah . Dengan dato. And tuan dahlan . Dia nih lah yg tidoq tuh. Dia hensem wohh XD tegap tinggi putih. Time begambar aku kat blakang dia.wangi bak hang. habis tu.ptg tu kami ada game . Main music chair and kotak beracun . Gang aku tak main . Kami tukang sorak. Kalau lah kami tak sorak .mmg senyap je group kami tuh . Music chair . Dua dua wira and wirawati delta dapat no 2. Kira ok lah. Masalah group delta nih. Tadak semangat and kerjasama.semua tk sporting. Gang aku.kami 6 org ja sorak. Kompeni lain semua besatu.sorak. malu woh. Delta selalu kena kutuk. Then malan tuh . Ada lah bnda jadi skit . Biasa lah tmpt tmpt camni kita bekongsi kan. Dorm depan bilik kami kena .malam tu semua tidoq ramai ramai.baca habis segala doa  .

Even tengok mcm kami nih ckup masa nak buat smua benda.ekceli dak. Setiap semua benda kami buat.mcm nak pegi kelas. Kelas ptg .pt pagi .solat semua rush tau . Dia akan buat pegumuman contoh. Pkol 2.10 ptg dia kata anda diminta berkumpul di dewan makan tepat pkol 2.30 berpakaian bla bla . Bukan boleh kluaq dorm 2.30. 2.20 dah siap beratuq kat dewan makan.mmg rush gila.nak bersiap apa semua.semua lah setiap hari.kena pandai lah cari masa. Nak tidoq ka.nak mandi ka . Nak basuh baju ka.pandai lah hang cari masa.kat sini semua benda rush. Kadang sambil lari pi kelas ke padang kawad ka sambil pakai baju tau.aku penah lari pi beratuq sebelum masuk kelas sambil pakai butang baju. Bayangkan sambil lari pakai butang baju -.- semua begantung kat annoucement yg cikgu buat. Kdg dia bagitau 15 minit sebelum waktu tu. Rasa mcm 5 minit ja tauk .

Stakat tu ja.esok sambung.aku dah ngantuk gila nih. Salam

Saturday, April 19, 2014

Plkn 3 pt 1

Im back  bitchess.hehe konbanwa minna.
What time is it !?!
STORY TIME ! YEAY . HAHAH
aku tanak crita secara detail. Penat. And aku banyak tak ingt . Aku mang cepat lupa.
So jadual kami kat sini buat masa nih
Pagi . 5.40 solat subuh jemaah .
7.20 pt pagi . Maksudnya senaman pagi .before senaman. Kena nyanyi lagu .baca ikrar semua tu lah mcm perhimpunan skolah hari isnin.bayangkan 6.30 dah berhimpun -.-  Lepas pt . Breakfast . Habis breakfast . Depa bagi masa tuk siap . 8.30 pagi kena kumpul depan dewan makan . Untuk lapor . Pkol 9 . Music dimainkan .maksudnya kena masuk kelas. Yes . Kalau kat skolah bunyi loceng . Kami guna lagu. Haha. Haaa .aku dah ingt. Kelas pagi . Kelas pembinaan karakter. Ada bnyak modul. Sekarang nih dah masuk modul 2 . Buku modul dibagi. Kalau kelas pagi. Kena pakai baju kelas lah. And wajib pakai tag nama samaran. Aku guna 'teah' 10.30 rehat . Minum pagi. 11 pagi masuk kelas balik. Sampai 12.30 . 12.30 makan tengah hari. Dari time makan tengah hari sampai pkol 2.30  rehat. Time nih lah nak mandi ka .nak tidoq ka .nak buat apa. Pepandai lah cari masa . 2.30 .kelas petang .kelas fizikal. Hat ni tak suka . Kelas petang adalah kelas kawad -.- kena pakai full loreng . Dari kepala sampai kaki .kena complete. Bayangkan .2.30 petang . Sampai 4.30 ptg pakai full loreng. Kena kawad. Dah la kat sini panas gila babi punya. Tak lencun dengan peluh tak sah. Haha . Lepas 4.30 .minum petang . Then balik . 5.20 kena pakai baju pt. Tuk riadah petang. Tapi sebabkan aku join koir. Pkol 5 kena pegi bilik koir dah . 6.30 makan malam . Then siap. 7 malam kena kumpul depan surau . Jemaah magrib dan isyak. Zohor asar kena pandai cari masa lah.  Sampai pkol 9 . 9 malam supper . Lepas supper terus kena bekumpul kad padang kawad tuk lapor . Tapi kalau tuk aku ada koir. Dari pkol 9 sampai pkol 11 kena belatih kat bilik koir . Baru boleh balik . Yang tak masuk koir . Tunggu kat pada pdg kawad . Selalunya pkol 10 dah habis lapor . Then balik dorm . Buat lah apa yang patut. Pkol 11 lampu kena tutup. Tidoq. Kalau untuk sabtu dan ahad. Free dari sebarang aktiviti . Kecuali makan dan sembahyang. Oke tu ja buat masa nih. Nak tidoq dah . Esok sambung . Cau XD oyaaaasumi 

Plkn 3 pt 2

Sekarang dah masuk minggu ke 2 aku kat sini . Rasa nak balik rumah tu memey ah . Rindu gila kot kat bilik aku . Haha . So far . Masih okey kat sini. Fyi kem tasoh kem yang terbaik . Hehe .cuma makanan dia -.- tak sodap. Tapi aku telan gak .
Harini hari melawat . Parents aku dah dtg minggu lepas so minggu nih depa tak mai . Minggu depan baru mai .
Banyak jugak lah aku nak cita . Even jadual kami agak padat . Kami still ada masa nak have fun . Haha gelak tuh .mmg 24 jam . Nangis nangis gaduh tu stakat nih tadak lagi lah. Tapi gaduh gaduh mulut dengan gang lain ada la skit .
Skang nih aku dah tak rapat dengan budak bravo. Bukan tak kawan terus. Just tak lepak skali . Mmg jarang lah . So mcm aku cakap . member lepak aku iz miza nadia alia shira . Depa lah.mana pi kami je lah . Paling hingaq . Paling semuanya . Hahah . Tapi aku paling rapat dengan miza . Miza nih budak johor . Perangai kami lebih kurang . Suka tidoq . Mana pi pun .kami tidoq. Kadang malam kami tidoq sekali . Satu katil . Petang tidoq pun sekali . Ada sorang nih nama alia. Perangai lebih kurang mcm diba . Jari pun mcm diba. Tengok dia teringat diba. Alia and nadia . Mmg dua nih kaki buli org .haha tangan tuh tak reti duk senyap.nak ja pegang aset org .
Haha oke apa lagi. Love story ? Semestinya ada . Haha .even kami diharamkan bercinta kat dalam kem antara satu sama lain . Tapi apa boleh buat . Semua ada crush masing2 . Buat masa nih aku ada 2 org aku minat . Satu . Kelas dengan kumpulan sama dgn aku. Satu lagi koir dengan aku. Dua dua bravo .tapi minat minat camtu ja . Hehe. Sorang nama syed . Sorang nama hafiz. Yang alia pulak . Minat dekat unta . Nama gelaran ja . Haha jangan tnya kenapa unta . Haha . Mula alia minat sngt kat unta nih.tapi sumpah tak hensem.dah la renjong keding gelap . Haha . Tapi bagi alia . Dia lah segalanya. Paling hensem dalam kem. Kononya. Last last   haaa tudia. Di unta plak dok kejaq kejaq alia kacau tak mau mau. Kawan pun naik rimas ler. Haha . Menyesal dia nak kenal kenal dengan unta .so then iz . Haha iz satu kumpulan dengan aku dlm kelas. Dalam kumpulan aku. Wait.nama kumpulan kami fearless. Aku ah bagi nama tuh XD . So dalam fearless.ada sorang laki nama amin. Amin nih minat kat iz . Satu hari tu . Amin mintak tolong kairi (budak cina pompuan) bagi number dia kat iz . Haha malam tuh kami kacau lah si amin nih. Hahha.dia bagi minggu lepas.hari jumaat. So sabtu ahad lepas tu mmg tak jumpa la amin nih. Isnin tu.ada kelas . Si amin nih dalam group senyap ja sejak dri hari tuh. Kawan tu malu. Hahah then miza. Miza mmg bnyak peminat.toksah kata. Dia telebih rahmah. Haa pasal iz tak habis lagi. Iz nih minat kat budak charlie ni. Muka dia macam ustaz. Ustaz kami baru umoq 20 lebih.muka ustaz sebijik mcm taylor lautner..then muka laki yg iz minat nih. Nama yad. Muka mcm ustaz. So ntah mcm mana . Guna khidmat posmen bejalan . Jadi lah love story yang mengelikan . Ahhaha. Setiap crita nih sumpah lawak gila . .then yana. Kami dok pair kan dia dengan kamal. Kamal pun dalam group fearless . Dalam senyap kamal dok mesej dengan yana . Haha .then shira . Mulanya kami dok kacau amir dengan shira dengan sebab depa dok baik dua. Last last amir nih jatuh hati kot kat shira nih. Amir nih kejap kejap shira . Tapi shira takmau . Last last dapat tau amir nih budak pandai . Dan dan shira mau . Tiap kali shira cuit aku cakap dia suka amir gak. Hahaha .lawak . Tapi benda nih aku ja tau. Dia tak bagitau org lain sbb depa hat lain suka hingaq. Ahha apa apa pun miza and shira akan cita kat aku. Nadia. Dia dengan abg misai dia . Fyi . Semua kami dah ada boyfriend. Percaya atau tidak tu hakikatnya. Tapi peraturan kat sini .peraturan kami buat .haha kat sini semua single XD  benda dalam kem . Sapa tau kan. Ada skandal mmg wajib XD .
Ou ya . Ada satu lagi cerita . Haritu aku masuk kiosk . Aku nak beli mineral . Aku masuk sorang. Then pegi la peti ais kat blakang. Ada la abg nih yg jaga kiosk .tengah susun ayaq. Aku tunggu la smpai dia habis.tapi lama sngt . Then aku cakap la ngan dia. Tolong amik jap mineral . Then dia tngok aku . Muka blur . Then dia amik aku cakap thanks kat dia . Mukaaaaa dia henseeem wehhh XD hensem la jugak . Tu ja. Malas cita lebih lebih .haha
Umm apa lagi .haaa masa kkj hari tu . Hari persembahan . Delta dapat last sekali :( charlie dapat no 1 .alpha then bravo. Kompeni lain semua semangat . Sorakan depa pun best . Tak macam delta. Time kat depan dewan. Suara pelan .sorakan pun .hmm . Delta tadak semangat kerjasama.tadak rasa nak menang  .tak mcm alpha . And charlie. Semangat depa tinggi  . Jeles aku  .
Then dalam kelas. Apa jadi hah .okey tiap kali habis modul . Kami kena buat pengajaran pasal apa yg kami belajaq berdasarkan tajuk yg cikgu bagi . Kena buat pengajaran melalui sketsa . So kena belakon . T.T malu gila baq hang  tapi. Chill ja. Semua kena sporting dalam kelas.haha .
Then . Haaa masa pemilihan ketua khidmat komuniti . Si amin nih calonkan aku . Antara wirawati yg tecalon aku sorang ja melayu . Lain semua cina. Ada 4 org. Wira 2 org ja. Kamal dengan G dj . Aku segan kot . Takut satgi tadak sapa undi aku -.- aku mmg takmau apa apa jawatan pun kat sini .
Lepas undia dibuat .makaaa. haha aku tak dapat . Yeaaaayyy !! Aku dapat 13 undian . Lain 14 n 9 . Paling tinggi kairi . 24  . Sebab dia mmg muka dia ada ciri kepimpinan .kami semua mau dia jadi . Wira plak dapat dekat kamal . .so kamal and kairi . Dua dua dari kumpulan fearless . Haha. Kumpulan aku tuh . Kat dalam kelas .and dalam setiap kumpulan akan ada satu kapten. Setiap hari kapten betukaq orang . So maknaya.semua akan jadi kapten. Aku belum lagi.sbb aku tak penah bangun tuk jadi kapten. Haha aku malu.
Apa lagi aku tak cita . Hmm koir ? Jumaat lepas . Cikgu koir nak cek suara sorang sorang  .T T aku dah la sora tak sedap.kena nyanyi kat depan plak. Aku nyanyi lagu tanah pusaka. Aku nyanyi tak kluaq suara. Buat malu ja. Haaaa fyi lagi .kumpula  koir hanya ada kat kem tasoh ja .hehe . Kem lain tak ada .
Lagi lagi . Haaa . Kami kat sini suka main burger .gang aku je lah . Burger main tindih tindih . Yana nih mmg suka mula dulu . Satu haritu. Budak cina nak balas kat dia . Moper (nama budak cina) badan dia besaq gak la. Dia tindih yana . Then geng cina lain semua mai pakat tindih yana . Kami hat lain apa lagi. Pakat join . Kat 11 org lah atas katil tuh. Tetiba. Prakkkk. Katil besi patah dua . Hahhahaha . Besi tuh bengkok mcm patah dua terus .semua tekejut lari lintang pukang . Mmg lawak habis ah . Then budak blakang .dorm kami bahagi dua mcm ada dua bahagian. Bahagian aku semua dari penang.belakang dari kedah and perlis. Depa nih mmg tak puas hati ngan kami . Semua apa apa jawatan ka . Sukma ka. Koir ka .semua kami amik. Hahahah . Depa marah sbb bagi patah katil . Lain mua tak bising.sorang nih kenik ja dia . Nama mimi . Mimi nih lah depa dok kata kembaq aku sbb muka nak sama . Mimi nih cakap la kuat kuat . "Hampa yang bagi patah satgi kami mua kena. Apa bagus sangat dok main burger" tah dia dok marah apa . Kami ngan budak cina dok gelak ja kat dia. Balas balas lagu tu lah. Tak cakap direct .lepas tu mimi pi habaq kat cikgu kami bagi patag katil. Tau apa jadi. Cikgu buat tatau XD hahahahahaah . Sbb katil kat sini mmg teruk dah pun . Then malam tuh. Si geng mimi nih tidoq sambung katil.pagi tuh cikgu gerak sbb ada qiamulai . Depa yg kena marah sbb sambung katil XD hahah hais lawak betoi .
Yang qiamualai nih mcm denda gak lah. Haha sebab kami tak behave . Didenda dengan qiamualai. Haha mmg . Sambil selam sambil tidoq lah . Hahaha . Aku solat apa pun tatau . Ikut ja . Mata pejam tidoq . Haha  .
Hmm kat kem kalau rasa boleh kurus mmg tak ah. Kat sini ada tesco. Haha kiosk kami panggil mini tesco. Tiap tiap hari mesti beli benda. Coklat lah. Kopok lah.ayaq tin lah . Ais krim lah. Setiap hari. Aku ingt nak taubat tanak masuk dah. Tapi cuaca T.T buat aku lapaq sentiasa.datang sini duit kena banyaq.
Mmg 2 minggu nih belum ada apa apa yg lasak . Cuma belatih kawad . And group koir kena belatih 2 kali sehari .untuk hari bagi pangkat kat penghulu penghulwati semua. Skang ni iz calon penghuluwati . Komfem lah sokong dia .
Oh ya . Haritu masa kami tengah belatih koir . One of koir member kena balik . Sebab dia ada barah otak . Nama dia nasir. Dia dtg bilik koir . Duduk kat kerusi . Kami nyanyi kat dia satu lagu  . Lagu ku relakan jiwa. Kawan tu punya la nangis. Yang nyanyi semua nangis . Mmg sedih sangat time tuh . Dengan hujan . Pergh. Sedih baq hang. Bayangkan baru 2 minggu . Org balik kami dah nangis nangis . Bayangkan kalau dah 3 bulan. Nak bepisah.
Itu je lah kot buat masa nih . Banyak sangat dah nih. Aku banyak lupa . Sbb aku tak catit. Next week aku sambung lagi . Plkn tak teruk sngt mcm org pikir . Pegi dulu. Rasa dulu. Baru judge . XD Salam





Saturday, April 12, 2014

Plkn 2

Dear diary ! Bahaha
Pejam celik makan berak . Dah seminggu aku kat kem plkn tasoh beseri perlis. Since harini sabtu and hari cuti . Kami dapat balik henset. Boleh lah aku update tiap tiap minggu kan XD
Tapi problem dia kat sini . Line payah nak dapat. Mana tak nya . Kem kat dalam hutan belantara mana tah . Hish . Tapi tapa . Aku kalau boleh nak update gak selalu . Kenangan . So aku tak kan lupa
Sehari dua kat kem nih memey boring . Last aku update hari kedua aku kat sini.hari ketiga . Orang perlis plak datang .still tak ada aktiviti.

baju kelas

Then the next day . Selasa . Aku tak ingat sangat dah -..- kami buat apa tah . Tapi yg pentingnya . Satu gang yg dalam kumpulan delta yg penah aku cita dulu . Skang dah jadi gang aku .kira mcm kami dah kawan. Even baru seminggu kami kenal . Tapi dah mcm lama gila kenal . Gila depa boleh tahan . Tak larat gelak dengan depa nih . Sebab kan mcm mcm aktiviti dengan delta . Mmg kami rapat lah .dalam gang aku tuh ada aku . Iz . Alya . Nadia . Yana . Nazatul . Nabilah . 


Rasanya hari selasa tuh ada ceramah . Yes ada ceramah . Ceramah kesalamatan tak silap aku . Mcm biasa . Aku bukan boleh dngar org cakap.mata kira nak lena ja la. Haha. Mmg lena sungguh XD .tak banyk aktiviti . Just yg biasa mcm kawad. Bla bla bla .
Hari Rabu . Masih . Ceramah . Ada 2 ceramah . 2 CERAMAH BEB ! GILA BEB ! Pagi tuh kami ada pt. Mcm senaman pagi. Gila kau lari padang bola 2 kami. Teborai segala jantung usus aku -.- then kami ada ceramah apa aku tatau sebab aku lena . Mana tak nya .setiap hari bangun pkol 5 pagi . Mengantuk kot. Tak sempat nak tidoq petang plak. Tidoq malam pkol 11 . First punya ceramah tuh . Aku tidoq atas kerusi . Sampai tenganga mulut. Mmg kena bahan ah dengan depa . Then balik dorm menda semua . Then 4.30 ceramah kesihatan . Tidoq lagi lah . Aku selalu kena bahan sebab suka tidoq -.- dengan sbb aku bawak 2 bantal busuk. Well tak teah namanyakan kalau tak tidoq. Haha btw .kat sini pun semua panggil aku teah .XD
Then khamis. Kelas pertama kami .oh ya btw. Syafiq budin . Wizdan . And afif . Satu kem dengan aku. Kejut gak aku. Semua budak kelas science dapat kat perlis. Yusof perlis gak tapi dia kat kem lain . K sambung . Waktu kelas kena pakai baju kelas. Baju dia mcm baju kilang . And kena pakai kasut tinggi. Kasut aku dpt tu besaq skit..mmg jalan tekedek kedek ah. Sat sat kasug tekeluaq.malu baq hang.  Oke kat class bukanya blajaq mcm mat skolah . Blajaq pasal diri sendri pasal masa depan .cara baiki diri. Yadda yadda yadda . Kelas pertama . Panggil CB . Lupa nama dia . Yang nih blajaq pasal diri lah. Ada 4 modul kot semua nya. 1 modul dipecahkan kepada bnyk tajuk. Kelas start pkol 8 .sampai 12.30  . Kelas dia tak ikut company . Cikgu gabungkan semua company .pecah pecan . Nasib ah kan . Aku dapat kelas no 4 .sama dengan iz . Gang aku semua dapat dua dua mcm aku ngan iz  . Alya dgan nazatul . Nadia dgn nabilah . And yana dgan miza. Aa btw . Miza budak baru . Dia datang dari johor.dia sorang sesat . Haha tatau kenapa dia dpt kem perlis  . Dah lab dia kena dtg perlis sendri.bas tak pi amik. Nanti aku cita pasal miza nih. Post dah panjang sangat XD
Okeh kelas pertama belajar pasal 'saya'  mcm kenali diri . Then pasal . Mustahil ka boleh . Kira mcm main game la bnyk . Game bodo bodo . Haha yg memerlukan komunikasi antara satu sama lain . Ou ya wait. Dalam kelas tu ada lebih kurang 60 org. So dipecahkan kpd 6 kumpulan lagi .aku mcm biasa sama dgn iz XD mula dalam group aku ada wizdan . Then dia pindah masuk group lain . Tpi serious baq hang. Wira kat sini semua tak hensem.  Habis kelas . Makan pa semua. Tetiba ckgu huat pengumuman. Semua kena pakai full celoreng. Ah sudah . Kenapa plak kan  dah ah panas gila babi. Nih panas tarak main main punya .pakai bra saja pun boleb bepeluh.dah la pkol 4.30 ptg. Rupanya kelas fizikal. Kelas pagi. Dalam kelas la. Kelas ptg aka kelas fizikal.outdoor. so mula ada ceramah dulu. Gila hang duk dalam dewan pakai full celoreng. Dngaq ceramah pasai kawad. Aku mmg tarik diri dulu. Gua mau tidoq dulu nah XD habis ceramah then practise kawad. Dalam baju celoreng tuh ada lagi tshirt celoreng. Org panggil inner.dah ar tangan panjang.peluh meleleh toksah habaq. Srupa ayaq terjun.
And malam tuh aku join team koir . Best gila XD
Then jumaat . Kelas pagi. Blajaq pasal 'sikap' kelas mmg boring gila babi . Haha . Tak syiok . Awal awal nih tadak lagi aktiviti lasak. Dia slow dulu. Dlm bulan 5 nnti baru ada. Skarang nih habis kan kelas dulu . Tpi mmg ah.aku baru seminggu kat sini. Dah terbiasa kot. Semua on time .kdg tuh tebabas gak. Hahaa. Habis kelas . Wirawati tak buat apa  sangat . Sbb .laki muslim pi semayang jumaat . Habis tu kelas fizikal plak. Ceramah lagi lahhhhh . Haha tapi time tuh hujan lebat . Aku lena lu .hahah . Then habis ceramah. Ada kbkkk kot . Entah la dia panggil apa .mcm group delta laki pompuan .kami kena bincang pasal nama kumpulan . Moto visi bendera jadah semua tuh . Nama group kami RENTAP. sempena nama pahlawan sarawakXD pkol 5 ada latihan koir. Kami kena nyanyi tuk sukma perlis . Then malam lagi . Latihan koir . Kami belatih 2 hari je tau. 2 lagu . Satu malaysia and i am 4 u. Bukan nyanyi saja. Siap kena menari XD sbb sabtu tuh dah sukma.
Okeh sabtu. Harini lah . Pagi tadi tepat 6.30  .kami dah belah pi sukma tu lah . Group koir and atlet ja pi  . Kami lah org petama keluaq dari kem  dalam awal kemasukkan XD  . Aku duk ingt sukma perlis nih mcm kat stadium lah . Rupanya . Ceh . Mcm dataran kecik . Kat kampung simpang empat -.- kami menyanyi la kat sana dgn budak budak sekolah. Dgn mak cik mak cik kampung . Habis tu . Ingtkt group koir takyah lari . Rupnya semua kena. Mmg penat gak ah. Baru satu checkpoint . Habis checkpoint petama kami naik bas . Terus pegi checkpoint terakhir . Tunggu yg lain semua lari habis. Kira kami nih mcm pembuka and penutup larian sukma ah.lama gak kami tunggu dalam bas..lena punya lama . Tetiba kena gerak. Bangun bangun . Nak lari dah . Bayangkan bangun bangun tidoa terus pi lari - ..- lari tuk checkpoint terakhir . Then habis dah . Pegi lah makan dekat sana . Macam depa masak nasik . Lauk danging kunyit sambal belacan and sayuq  . Tuk peserta. Mmg perghhhh  sedap tak tekata  .ya lah kat kem jgn harap dpt makan mcm tuh . Depa masal alaih balaih ja. Sayuq busuk  udang busuk.ikan hangit .habis tu semua tunggu tuk cabutan bertuah plak. Tetiba nama aku kena panggil . Tah aku dapat apa . Tauk tak aku dapat aapaaaaaaaa !!!! Aku dapat 10kg beras !!! Aku dpat BERASSSSSSS -.-  HAHAHAHA . banyak gak pelatih2 dpt beras . 2 pelatih n sorang cikgu dalat basikal. Gila kau nak kena usung beras tu -.- then habis balik sukma . Kena sambung company pyn tugasan.bendera apa semua tuh.aku dlm bahagian melukis. Tapi aku tak buat apa pun.haha wira konker semua -..-
Ouh ya balik sukma tuh baru kami dapat henset .
Yang tu jelah kot. Nih benda main ja aku nak cita. Side story aku cita esok. Esok hari melawat. Mak aku semangat nak mai.siap masak spagetti lagi kat aku .aaa teharunya  . Okeh dah. Sekaranv dah pkol 12 lebih . Aku patut tidoq .byeeeeeee XD

Sunday, April 06, 2014

Plkn 1

Konbanwa minna :)

Malam kedua di kem plkn tasoh

Nothing much to say . Sebab tadak benda nak cita sangat  hehe

So far .aku dah ada member . Satu group kami . But depa dalam dorm lain . Dorm bravo . Aku plak dorm delta . Tapi dorm depa depan dorm aku ja.

Dalam dorm aku bukan tadak member . Ada . Tapi tak tau lah . Tak boleh nak masuk . Mcm susah nak jadi kawan depa .

Aku nak kawan dengan depa . Depa pun nak kawan ngan aku . Tapi chemistry tadak . Depa ingt aku pendiam punya org . Haha depa tatau kalau aku lepak dorm bravo . Mulut tak leh diam

Since nanti semua benda kena buat dalam group . Maksud aku . Group delta  . Dia ada 4 . Alpha . Bravo .Charlie . Delta . Grop alpha n charlie paling ramai . So tepaksalah aku nak kena kawan gak ngan depa. Tapa baru 2 hari . Hehe

Tapi ngan budak dorm bravo sembang srupa dah kenai lama . Haha . Mmg jenis gang ganster mua . Dalam dorm bravo ada la sekoq minah nih . Gedik dia toksah habaq . Mulut dia .capoi gila . Reja kami duk kutuk dia . Haha tunggu masa nak taboh ja . Hahah

Dalam masa 2 hari nih . Tak buat apa sangat . Makan. Tidoq .semayang . Sebab tengah tunggu semua pelatih sampai . Org penang sampai dulu .then harini org kedah . Esok perlis .

Selasa baru aktiviti kami start.which mean fon aku di ambil -.-

Fin

Friday, April 04, 2014

ittekimasu

im leaving

"holiday in perlis"

for fucking 3 months

form 5th april - 27th june

till meet again

janna 

HOLIDAY IN PENANG

konnichiwa . ^^

so 2 april bersamaan dengan hari Rabu. me wif mah frens pegi holiday uollsss . haha . well nothing much . 2 hari 1 malam ja . aku nak cerita panjang pun tak boleh . aku nak kena pegi siap bag. sekarang dah pukul 10 lebih. bag tak siap hapa lagi -..- okey okey lets start now. 

pkol 7.30 aku gerak dari rumah . dengar ja nenek nadd baru bangun . tukar plan . pegi rumah fatimah dulu . 
then lepak lepak sana dengan auni . tengok running ma pa semua . then dalam 8.30 lebih gerak pegi bus stop . agak lama gak lah . and theeeen . satu incident yang tak di ingini belaku . dalam dok sembang . tetiba dengar bunyi kucing . ntah dari mana kucing tu datang . tapi dah terbaring atas jalan raya . golek kiri and kanan. nampak mmg mcm kena langgaq dah . lepas hapa lagi kami . menjerit jerit kat bus stop tu . atas highway . kereta banyak plus laju . semua kereta lalu tak brenti langsung . tapi nasib lah tak kena langgaq kali kedua . kami yang duk kat bus stop dah panic gila . last last auni lari pi amik kucing tu . letak dia kat bus stop . rasanya dia dah kena langgaq bahagian belakang kot. aku sedih gila tngok. dia reyau ja. panic sangat . no telefon klinik pun tada. then mcm mcm ah. klinik plak tak bukak gi.baru pkol 9 . then bas plak dah sampai. kami tinggal lah kat tepi tu . suruh aunty india yang meniaga kat situ tengokkan. tapi aunty suruh letak dia jauh jauh . hurghh geram gila aku.kucing tuh dah tekulai layu . tadak peri kemanusiaan ka. suruh letak tepi longkang . nak kata pa . letak je lah. then naik bas . try lah mcm cara nak dapat no klinik. last bapak auni nak datang amik kucing tu nanti. then nasib lah .lepas tu bapak auni cita ada sorang cina perempuan nih kesian then bawak kucing tu pegi klinik .kami tau lepas dah sampai penang tuh. lega lah

masa dalam bas tu mmg semua senyap ja. dalam otak aku pikir kucing tu ja . then sampai jeti terus naik feri .
sampai jeti belah sana. breakfast dulu. pepagi dah makan laksa. hehe . dalam 10 lebih tuh. terus naik jejantas then seberang jalan tuh straight skit . ada tempat rent bicycle . kat situ lah kami sewa basikal. whole day . kalau basikal biasa RM 10 . kalau mountain bike RM15 . depa semua amik yg 10 hengget . aku amik mountain bike sebab aku selesa yang tu lagi. 

then start lah journey kami . haha . benda tak rancang betul betul . kami pi main redah ja. yang tau nak pegi 3D art museum and penang art street . jauh gak kami pusing melilau cari . kona pi ,kona mai. cari penat ja. haha tapi tapa. seronok. last last brenti kat satu tmpt mcm pejabat pelancongan pe kejadah .then kat situ kami amik map semua. then baru lah tau jalan . hahahah teruk kan kami . well aku jadi navigator. masalah jugak . aku tngok map tebalik. tuh sesat skit . last last pusing balik kot belah jeti . tudia depan tu ja 3D art museum . hahaha . masuk lah kami dalam tuh . fee dia untuk adult RM15 kalau ada student card dapat lah RM10 ja. 































henna ! haha saja buat 

then time keluar tuh mmg dah panas dah . redah jugak lah . terus tengok map. pusing lah kat tempat tempat mural tuh . tengah dok cari jalan . tetiba ada mak salleh nih . lupa dari mana . ngusik auni . hahah. 


masa kami singgah nak amik gambar kat sini . mula nak selfie .tetiba 
mat salleh yang ngusik auni tadi offer nak amik kan . haha. 
memang time nih dah panas gegila ah





tak banyak sangat kami pi . sebab . satu dah panas dah . then tak larat . then dah pkol 2 lebih .

terus pegi hantar basikal. naik bas pegi batu ferringhi

dari panas panas .terus masuk sejuk . aku kena serang demam balik ah . aku mmg dok demam dari smlm . telan penadol kebah sat , tu boleh gagah naik basikal. lupa makan. haa tudia. naik bas gila sejuk ketaq . peluh pun tak kering lagi. nthen ntah hapa jadi . aku lena dah. tau tau ja . dah nak sampai

then decided pegi hotel holiday inn . amik seaview belah tower punya .murah skit . deposit RM100 . semua total RM400 . per night. tong tong duit .jadi lah bayaq sorang skit. haha. bilik dia . tudiaaaa . lawa . even penah pegi tmpt yg lagi better . tapi tu dgn family . nih dgn member . bilik pun . dah wow arr.ahhaha



sampai dalam pkol 4 . aku mmg gila tak larat dah .mata dok panas . tunggu ubat aku makan tadi nak function . rehat lu . dalam pkol 6 lebih . then turun pegi kolam . kami tak bawak baju renang . fatimah sorang ja . so kami hat lain jenjalan kat pantai. fatimah ja pegi mandi. 









pkol 7 kami balik . then mandi apa semua .get ready nak kluaq makan .and pegi night market.perut punya lapaq. yer lah . last kami makan pagi tadi ha . .pkol 8 lebih turun kat kedai makan dekat dekat situ gak,
makan pun boleh tahan harga . haha . siap tambah . kebulor dah .haha . pastu terus pegi cuci mata . tapi tak bli apa. mahal lah -.- bagi aku org penang . benda mcm tu mmg mahal sangat sangat . kalau bagi org luaq maybe murah la kot. ntah lah.. balik tuh semua tidoq . tak banyak bunyik . penat XD

the next day . siap siap . makan makan. check out pkol 12 lebih . then naik free shuttle pergi strait quays . 










then lunch dekat secret recipe . thats all . lain semua perjalan balik ke rumah .

adios . bag tak siap lagi nihhhh T-T