Sunday, April 20, 2014

Plkn 4

Assalamualaikum minnaaaaa sannn XD

Mcm tak caya kan dah 3 minggu aku kat sini . Banyak nak crita nihh. So here we go

Isnin
Rutin biasa . Pagi. Subuh . Lepas tu pt pagi Selalunya .ekceli aku tak ingt sngt pt pagi buat apa.  pt pagi kami buat renganan. Benda wajib pt 10 aka lompat bintang. Kat sini tak pangil lompat bintang .pangil pt 10 . Then breakfast . Selalunya breakfast dia bagi koi tiyau .aku tak reti eja . Haha .and bihun .
Lopas tu kelas lah .8.30 sampai 12.30 .tapi seriously aku tak ingt belajaq apa . Dalam kelas sebelum start satu tajuk. Kami kena buat mcm carta minda dalam modul. Tulis apa yg kami buat smlm. Kira mcm diari lah . Rasanya isnin belajar pasal memberi dan menerima . Ntahla tak penting pun . Ada gak lah main game.pastu kelas petang .kelas fizikal . Belajar pasal petolongan cemas .ceramah . Pastu koir . Makan malam . Solat . Tidoq.tu je lah

Selasa
biasa. Cuma pt pagi kali ni lain skit.kali ni Rutin ni c.saiful bawak kami pi tasik . Tasik tasoh. Belakang kem kami ja. Besaq gila kot. Dia bawak kami pi sana tngok matahari terbit. Sumpah lawa gila. Ada dua bukit. Celah antara dua bukit tuh matahari naik . Merah gila. Lawaaa . Haritu kompeni bravo ngan delta kot yg pi . Lepas tu pegi kelas .  Belajaq pasal menang menang . Mcm game lah. Kalau main game aku semangat ah. Kalau tngok video .mmg mata nak pejam ja. Main gusti tangan la . Apa la. Tapi tu semua ada moral dia lah. Then kelas ptg. Petolongan cemas dua . Belajar pasal cpr kejadah tu. Balutan anduh.mcm pengakap. Cikgu pek yg ajar. Heheh suka la aku. Aku dok ingt nama dia hafiz. Rupanya apatah. Depa pangil dia apek.sbb mata dia sepek. Then bnyk lah . Banyak sngt jadi .sampai aku lupa. And kalau nak crita pun panjang.aku dah pendek kan pun still panjang. Hehe. Then koir. Malam koir . Pastu balik dorm tidoq.

Rabu
Rutin biasa .tapi hari rabu jari senam robik . Jadi tadak lah buat rengangan. Senam robik paling bodo .aku pun tak mau buat . Rutin biasa balik. Pegi kelas . Makan. Then kelas petang petolongan cemas 3 . Pastu koir . Koir lagi. Tidoq

Khamis
Rutin biasa . Then kelas pagi. Haaa harini ada persembahan juggle. Semua kena buat  kami blajar juggle minggu lepas. Ada 10 step.aku sampai step 7 ja. Main dalam pasangan . Kena ada buddy sendri.buddy aku sofia. So.aku kena ajar dia juggle.dia kena ajar aku juggle. Kerjasama tu mmg peting. Aku ngan sofia mmg dah ngam.haha . Dia selalu panggil aku kecik XD
Sofia sampai step 5 ja. Sebabkan dia masuk gaya hidup sihat. So dia tak larat nak juggle. Then habis persembahan . Cikgu bagi lagi satu tugasan. Setiap kali habis modul . Kena buat persembahan . Khamis last modul 2 . Kali nih pertunjukkan bakat . Kami ada 3 hari untuk practise. Buat dalam group lah. 3 hari dengaq mcm banyak kan. Padahal tadak masa langsung. Sebab laki and pompuan susah nak jumpa. So kami pilih nyanyi. Lagu sahabat by najwa latif . So petang tu.raptai. tuk majlis perasmian . Perasmian kami dtg. Perasmian pangkat. Semua tu lah . Kami koir.duk tengah .ada tempat khas. Hehe mmg penat gila raptai.dah la dewan tu panas . Panas gila babi punya. Ptg tuh ada program mentor mente .aku alia and nadia satu group.kami under cikgu rasyid. Aku still tak faham mentor mente nih mcm mana. Group aku ada 13 org. 6 perempuan .lain laki. Dia mcm delta dgn delta ja. Charlie charlie. Bravo bravo. So tak campuq kami dengan kampeni lain . Kami duk dalam kumpulan kami dengan sorang cikgu. So tuk yg pertama kami buat perkenalan dulu. Hehe dalam group aku tuh.ada sorang aku suka.comey XD Then makan malam.rutin biasa. Tidoq

Jumaat
Pagi mcm biasa.solat makan pt pa semua . Then 7.15 semua diminta pakai full loreng. Mmg ada majlis kena pakai full loreng. Mmg sauna ah .kami koir duk kat tempat lain.sebab nak bersiap.kami pakai lain dari lain skit. Hehe.
Time jalan masuk dewan tuh. Pergh semua org tngok.rasa mcm artis habis. So then dato perlis la sng kata.mai. tunggu lah petunjukan silat semua tuh. Masa bagi pangkat . Sarung bendera. Kami lah iringi dengan nyanyian patriotik. Hahah . Tapi masa dato tu berucap. Aku lena brapa kali tah. Masa raptai ritu.cikgu habaq kalau time dia berucap semua mata pandang dia. Kena bagi kerjasama lah ala lah. Mai mai gila ah dato nih. Dah la tak bawam skrip. Berucap ntah hapa hapa.dari gst . Pasal lgbt lah.pasal mh370 lah.mmg terpesong jauh ah. Nak crita pasal perpaduan ja pun . Tapi masuk habis pasal politik.kat sejam lebih ah dia berucap.aku dok lena banyak kali. Kamal kat blakang aku.sat tendang aku.sat goncang aku. Haha tokleh tidoq dalam majlis. Aku mata dah tak leh bukak.last last cikgu pun tidoq.tuan tudm yg atas pentas tu pun topi ke bawah lena jugak. Hahaha . Mmg lawak ah. Time dato tu cakap trima kasih semua tepuk tangan gila gila . Cikgu kat blakang dato dok buat isyarat jangan tepuk.sebab dia belum habis berucap. Tapi kesian gak.dato tu tegamam kami tepuk . Last dia tak jadi cakap . Haha .gila lama kot dia cakap. Habis perasmian.kamj begambar ramai ramai .group koir je lah . Dengan dato. And tuan dahlan . Dia nih lah yg tidoq tuh. Dia hensem wohh XD tegap tinggi putih. Time begambar aku kat blakang dia.wangi bak hang. habis tu.ptg tu kami ada game . Main music chair and kotak beracun . Gang aku tak main . Kami tukang sorak. Kalau lah kami tak sorak .mmg senyap je group kami tuh . Music chair . Dua dua wira and wirawati delta dapat no 2. Kira ok lah. Masalah group delta nih. Tadak semangat and kerjasama.semua tk sporting. Gang aku.kami 6 org ja sorak. Kompeni lain semua besatu.sorak. malu woh. Delta selalu kena kutuk. Then malan tuh . Ada lah bnda jadi skit . Biasa lah tmpt tmpt camni kita bekongsi kan. Dorm depan bilik kami kena .malam tu semua tidoq ramai ramai.baca habis segala doa  .

Even tengok mcm kami nih ckup masa nak buat smua benda.ekceli dak. Setiap semua benda kami buat.mcm nak pegi kelas. Kelas ptg .pt pagi .solat semua rush tau . Dia akan buat pegumuman contoh. Pkol 2.10 ptg dia kata anda diminta berkumpul di dewan makan tepat pkol 2.30 berpakaian bla bla . Bukan boleh kluaq dorm 2.30. 2.20 dah siap beratuq kat dewan makan.mmg rush gila.nak bersiap apa semua.semua lah setiap hari.kena pandai lah cari masa. Nak tidoq ka.nak mandi ka . Nak basuh baju ka.pandai lah hang cari masa.kat sini semua benda rush. Kadang sambil lari pi kelas ke padang kawad ka sambil pakai baju tau.aku penah lari pi beratuq sebelum masuk kelas sambil pakai butang baju. Bayangkan sambil lari pakai butang baju -.- semua begantung kat annoucement yg cikgu buat. Kdg dia bagitau 15 minit sebelum waktu tu. Rasa mcm 5 minit ja tauk .

Stakat tu ja.esok sambung.aku dah ngantuk gila nih. Salam

No comments: