Saturday, May 24, 2014

Pilihan raya plkn

Okeh minggu nih kami belajaq elemen kerajaan. So semestinya ada pilihan raya . Pilihan raya start semalam . Jumaat .and habis isnin nih. Kami diajar cara . Situasi . Keadaan anything lah pasal pilihan raya . And dapat merasa sendiri. Yang mcm aku bagitau . Company bravo lawan company delta. Company bravo parti kunci bawah padang besaq . And kami delta bawah parti traktor. Memandangkan aku masuk bahagian media.kebanyakan media. Means wartawan semua dari delta. And 2 orang dari kompeni lain . Kami , polis and spr buat undi pos . Jadi kami undi dulu. Even kami media dari delta . Semua laporan berita kami semua sama.kami tak burukan parti kunci ka apa kah. Kami tak sokong mana mana. Ada ja berita hangat.kami muatkan kan board. Cerita memang sensasi habis. Memang kecoh gila. Syok sangat . Aku bukan lan wartawan pi temu ramah ka hapa. Reja aku duk kat pejabat media.kat kantin ja pun . Buat and ulas kan berita yang wartawan sampai kan kat aku.kiranya .wartawan pegi cari berita amik point2 penting lari kat aku. Aku buat berita. Mcm surat khabaq la. Tapi kami guna board so semua boleh baca. Heheh. Cerita memang sensasi gila. So minggu nih memang aku sibuk. Penat gila pun ada. Sebab board tu setiap masa kena update. Ada cerita baru. 5 minit lepas tu mesti dah ada atas board. C.jebat mmg macam tu. Dia kata kalau tak buat mcm tu keja tak jalan. Walaupun kami media. Tapi aku rasa media semua undi traktor.dah kami delta. Hahah . And sabtu ahad nih busy gila. So aku tak larat nak update mcm aku slalu buat. Nanti balik dari plkn . Aku sambung . Lagipun aku tengah migraine .sesema. batuk :(((
P/s : tadi F try nak cakap ngan aku . Tapi aku tengah sibuk tulis berita.so aku buat tatau kat dia :((( rugi . K bai

Saturday, May 17, 2014

Plkn 7

Im back again bebeh !!! Gaiss gaissss .know whaaaaattttttt !!?? Lagi 2 minggu nak balik siaaaa. Lagi 2 minggu kot . Hahaha . Balik pelepasan awal la. Kiranya aku 2 bulan ja kat plkn. Hehehe. Tak sabaq kot nak balik . Hari ni 18/5/14. Balik 30 mei nih . Yeay yeay yeay yeay.  Balik 30 nih . Lepas tu 7 /6 /14 kena lapor kat uitm dah ;(( seminggu ja dapat duk rumah
Hah . Aku cita dak lagi tah . Aku dapat uitm arau ! Memang tak lari lah dengan perlis. Mmg aku ditakdirkan dengan perlis rasanya. Aku dapat pilihan yg ke empat . Dip. Sains komputer . Mula mcm takmau . Tapi banyak bagi semangat kata kos ni ok . Aku pun boleh ah . Aku beserah ja . Masa aku buat upu . Mcm2 pilihan aku . Semua aku nak kalau boleh.then aku bedoa . Yang mana yg terbaik untuk aku . Aku terima ja  . Ada hikmah lah kot dpt sains komp. Yang aku tak puas hati dpat kat perlis . T.T jangan tnya kenapa . Haha . Okeh stop sampai sini. Time nak lapor apa jadi minggu nih XD
Isnin 12/5/14
Harini modul terakhir modul pekerti.bermakna kelas terakhir bagi kelas cb4.lepas ni. Untuk modul kenegaraan .kami akan dirombak . Tukar tukar kelas . Mmg sedih .sbb kami dah mula kenal.mula rpat. Ye lah sebulan dok tngok muka sama . Gaduh sama. Melawak sama . Tetiba kena pisah. Aktiviti last kami buat penanda buku . Untuk bagi semangat pa tah . Aku punya hilang dah -.- haha .tapi kelas last tak sdih sngt . Aku tau semua dah redha . Kot mana pun kena pisah . Then cikgu yg beria sedih lebih . Sbb cikgu kata kelas kami pling baik . Paling bagi kerjasama. Teharu gak . Tapi serious kalau tekenang balik . Mmg berayaq mata . Aku besyukur dpt plkn . Dapat rasa pengalaman yg tak semua dapat . Belajar mcm2 . Belajar ada perasaan . Haha
Kelas fizikal tae kwan do lagi . Kali ni belajaq tendangan . Aku suka bljaq tkd . Best . Letih mmg letih . Tapi peluh banyk kluaq. Tu yg syok . Haha. Time riadah . Company delta buat perjumpaan . Bincang pasal persembahan . Aku kan makeup artist . Merangkap ahli props . Hahah . Lepas dah habis meeting . Semua belah la kan . But before that. Aku cari F . Last last terbuat eye contact dgn . Terus pandang depan aku . Malu . Hahah. Delta bahagian persembahan mmg semangat . Sbb c.jebat org seni. Lepas bincsng apa semua . F amik watak utusan . Aku lah org paling happy .haha . Sebab aku make up bahagian effect.and paling bangak guna effect watak utusan . Haha .aku dengan budak laki delta lain aku boleh cakap biasa . Tpi dngn F aku takleh ckp . Malu camna tatau . Hahah  . Haa ni ada part aku geram.aku kan make up artist aku tak tebabit dgn pentas . Aku mntak kat ckgu.nak jadi penari.at least ada la pengalaman naik pntas kan. Ckgu cakap buat script aku bagi habis then boleh la kan.lepas tu.penari tak ckup.reja aku dah habis. Aku volunteer la kan . Yelah .alia watak heroin. Yana shira watak sampingan dgn boy masing2. Miza iz jadi penari. Aku pun nak gak .cikgu nak lagi 2 org . Then aku time tu ada kat pintu kelas. Depa duk praktis menari kat luaq kelas .pastu iz masuk kelas nak cari lagi 2 org . Aku kat dpan pintu tuh dah melompat2 cakap weh aku nak aku nak. Tau iz buat pa . Dia jalan renyih jeling .buat tatau kat aku . Pastu terus cakap.wehhh cikgu nak lagi 2 org penari. Mana tak hangat hati aku weh. Haram tak haram. Bukan dia tak dengaq. Cakap depan2 kot.aku bebai ar time tuh.then tapalah. Aku pi lah balik duk ngan rezza . Rezza pengarah . Aku dengan dia bincang script babak 3 .habis dah tuh. Haaa ni part syokkk punya . Time solat magrib isyak . Ada antara tu kan.ustaz panggil sapa yang tak mai solat subuh sabtu ahad tu . Aku dah ketaq dah .dah la aku tak pi . Wira mmg ramai la tak pi . Wirawati charlie 2 2 org ja. Haa delta 7 org tak pi . Aku miza bam bam cha . Kami tak pi. Haha.malu gila kot.paling malu kat F la. Dia subuh aku tak . Haha dah la aku telekung biru . Paling ketara . Haha. Yang tak subuh diri sebelah . Then ustaz suruh buat saf . Laki ngan pompuan sekali. Kami duk ingt dia nak paksa kami solat subuh time tuh. Tau apa dia buat . Dia suruh kami rukuk lama lamaa .gila tau tak . Pnt. Sambil rukuk sambil zikir. Nak tegelak pun ada . Dah la laki pompuan delta paling ramai . Then kena sujud plak. Sujud smpai nak pening. Sujud sambil zikir. Nih lah kenangan aku takkan penah lupa. Aahhaha. Malam tu . Kat dewan makan . Blajaq skit pasal modul kenegaraan . Then ada pilihan raya . Kali ni pnya kumpulan . Bravo and delta fight kerusi. Kami lambang kereta . Malam tuh wish birthday yana.mmg kena bedak ah. Ahhah
Selasa 13/5/14
Harini hari cuti . Sebab wesak day .time time camnilah semua pakat basuh baju.pastu  pkol 2.30 c.jebat nak jumpa .2.30 sampai pkol 6 . Perjumpaan delta dalam kelas . Tuk practise persembahan .fyi aku buat script babak 3 . Babak romantik sedih . Sbb script writer tak artistik langsung . Buat mcm karangan . Haha .
Sbbkan cuti umum . Cikgu bawak anak dia . Comel . Tapi ganas . Anak dia laki pompuan sorang nama daniel darwish sorang nama putri kastrina cinta . Sdap kan. Sbbkan aku tak blakon . Tadak pa nak buat . Aku jadi babysitter la sat . Jaga anak2 cikgu. Bukan jaga. Sama naik ngan depa .haha baling bola juggle kat org XD sambil tu sambil tngok depa belakon. Lepas kluaq sembang dengan c.jebat kat luaq . Aku mang suka sembang ngan c.jebat . Sporting dia neh. Mmg respect habis . Haha  . Tengah2 melawak . Miza pi habaq kat c.jebat aku suka utusan . Mmg kena kejaq la miza dgn aku. Utusan tuh F lahhh  . Aku tak ingt aku cita ka dak lagi . Kan aku kata aku make up artist. Nanti aku kena make up utusan. Utusan tu F . Tu aku seronok . Lepas tu diam sat . Pastu cikgu jebat mai kat aku . Depan pintu time tu . Sembang lagi . Pasal babak2 tu . Aku tak ingat scence mana kena nyanyi . Pastu c.jebat amik pembaris nak sebat aku . Melawak ja lah. Aku unduq blakng skit. Tauuuu dak aku telangaq F . Aku tatau dia ada kat blakang aku. Dia time tu tengah dok praktis la. Malu gila. Nak cover malu pnya pasal. Buat2 sembang dgn cikgu jebat . Hahah . Dok tak lama tuh . Cikgu jebat dok pikiaq apa tatau . Lepas tu tetiba dia kata . Haaa saya dah fikir satu watak tuk kamu . Watak kamu kena merintih meraung . Aku tekejut gak time tuh .  pastu aku ok ja . Aku cakap boleh buat . Pastu c.jebat sambung lagi . Kamu nanti jadi bini utusan . O.o nak tekeluaq jantung aku dengaq. Then yang depa cita lah. Pelakon semua bekumpul . Aku kat luaq dok main dgn anak c.jebat . Then c.jebat bagitau kat F . Yang dia ada bini. Pastu dia kata mana bini dia . Then c.jebat jerit panggil aku . Aku masuk kelas muka blurr.c.jebat kata "kamu bini utusan" pastu F kata "haaa dia ka . Nanti scence kami buat lama lama skit pun takpa "hahah merah muka aku . Hahahahaha .then kami start belakon.part aku bila si laki aku nih dah mati . Aku kena duduk sebelah dia . Menangis lah dia dah mati .dialog aku cuma "apaii.apaaai" apai tu maksudnya abang dalam bahsa sabah . Kami kan buat pementasan pasal mat salleh . Tau dak kami kena buat banyak kali scence tu .F la . Bila aku cakap apai apai . Dia pi menyut .Ya . Dok buat lawak . Dah la aku dok malu . Menyut saja takpa . Nih jawab siap tengok muka aku . Malu sia.
Lepas tu anak2 c.jebat plak kacau . Time aku duk duduk sebelah F . Kan kena menangis . Si cinta mai duk atas aku . Si darwish duduk kat kepala F . Time tu F tngah baring .sbb dia kan dah mati . Haha . Kami duk praktis time. Pastu aku kata la 'aku ni ha siap bawak anak ' pastu F cakap"anak ank aku " aaa sweet gila kami. Eh ada satu lagi part . Before semua nih terjadi . Rasanya before aku dpt watak . Aku kan jada bebudak tuh . Aku duk la sebelah cinta . Tengok dia main game . Aku tak prasan time tuh. Si F nih duduk sebelah cinta . Belah satu lagi la. Kira aku cinta then F . Aku tatau brapa lama . Aku tak prasan . Pastu shira panggil aku pelan pelan . Muncung mulut dia kat F . Aku pusing la . Tekejutt cek . Dia dok tngok cinta main game gak aku dan dan buat buat cari buku . Bangun terus. Maluuuuuu XD hahaha . Tu je lah . Lepas tu pi makan malam then balik dorm . Aku angau tak sudab la. Hahaha
Rabu 14/5/14
Pagi nih tadak senam robik . Sebab depa buat game apa tah . Then hapa lagi..tidoq dulu la. Pkol 8.30 semua dah siap. Kira kelas outdoor la. Baris ikut kelas. Depa nak buat game.bekenaan dengan modul kenegaraaan . And setiap kelas bahagi kepada dua group. Aku masuk kumpulan 5. Ou ya aku tak cita lagi . Aku dapat kelas KN 3 . Kelas cikgu jebat woh. Yg lepas CB 4. Haa ramai ckp modul kenegaraan tak best . Tapi bagi aku paling best . Banyk aktiviti. Tuh pementasan tuh .under modul kenegaraan . Pilihan raya .under modul kenegaraan . Game yg kami main tuh camni.dia kena main dlm group. Setiap group ada seorang ketua. Setiap group nih kira mcm pasukan penyelamat negara. Tugas kami cari satu artifak tersembunyi yaitu perisai zaman. Semua group tugas yang sama . And nak cari perisai zaman . Kami kena dapatkan clue . Setiap clue tu ada kat 9 daerah . Nak dapatkan klue tu kami kena selesaikan misi yg ada kat daerah daerah bekenanan . And demi negara . Setiap group kena korbankan ahli . Kena jadi tahanan lah .and kalau tak bejaya selesaikan misi. Ada denda and penalti. Setiap group dibekalkan 10 ribu. Nak beli klue 2 ribu .  Mmg tak cukup duit. Tapi kalau dpt selesai kan misi  dpt duit lah . Kakau kalah kena bayaq penalti . Tak ckup duit .kena korbankan seorang ahli .  Ak cita game dia satu perstu mmg panjang ah . Nanti balik aku cita lain . Haha  . Setiap daerah ada pntang larang .adat . Kena ikut . Semua berkaitan dengan sejarah yer anak anak.
Ptg tu biasalah. Perjumpaan delta lagi. Tuk pementasan tuh. Kali ni tukaq pelakon .sbb banyk pelakon laki telibat dgn sukma. Sukma kena pegi praktia selalu.so ganggu.last last irfan jadi datu . Elok lah . Alia jadi datin. Depa dua kan couple. Kamal dgn yana .shira dgn amir. Aku dengan F . Kami semua pair pair . Hahah XD pastu tetiba miza nangis . Dia sedih sbb esok tuh dia nak operation . Tadak sapa nak tunggu dia. Aku ngan dia duduk blakang kelas sebelah . Praktis nak muka dah . Si F nih amik tmpt. Dia duduk luaq. Pastu nampk aku ngan miza. Dia tngok ja. Pastu c.jebat suruh amik tmpt masing2 nak start praktis. Pastu F kata . "Takmau praktis la cikgu. Bini saya nak pi medik" hahaha dia ingt aku  nak tman miza pi medik . Pastu cikgu jebat mai kat kami dua . Dia pujuk miza.bagi semangat.seriously c.jebat cikgu paling sporting dlm dunia nih.haha dia tak kesah sapa becinta ka apa. Dia kata hal perasaan sapa boleh halang. Tapi ada batas . Kalau cikgu lain mmg kena hamput dah .hahah  . Then aku masuk . Part aku dah nak sampai. Aku cakap ja apai. F buat dah tehegeh hegeh dia . Aku baru nak feeling dia buat lawak . Nak sekeh ja . Haha . Suka menyut bila pangil apai apai. Tau lah nak bersweet pun. Tapi lek ah . Ahaha then time dok belakon lah . Tpi time tuh pengarah duk cKap ngan datu . F time tu dok baring lagi . Aku bediri sebelah alia . Then alia pi habaq bisik bisik. Kata aku suka dekat F . Pastu F bisik balik dia kata "aku tau aku tau." Bapak malu gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Sial la -..- then scence aku dah habis . Aku kluaq la pi kat miza . Dia duk ajaq org menari tarian sumazau. Aku saja buat kacau kat luaq . Then aku duk main fight2 ngan miza  .pastu c.jebat nampak. Dia kata eh kau ni miza. Aku suruh kau ajar diorang menari bukan besilat. Dalam nada melawak la. Pastu miza pegi ajaq depa nari. Aku pun pulun menari. Saja saja. Ahha pastu c.jebat mai kat aku. Cakap. Heh kau buat apa kat sini .laki kau kat dalam kau tinggal eh . Haha pastu aku cakap. Saya janda cikgu. Saya kluaq cari laki baru . Ahhaha banyak lagi lah dok seloroh . Pastu nak masuk kelas cikgu jebat acah ckap. Eh aku bagitau laki kau lah yg kau cari laki baru . Aku gelak ja . Pastu dia kata gurau ja . Ahahah.dngaq mcm tak lawak . Tapi serious lawak . Kami delta mmg macam family. Even kami lah company paling last .paling mandom.hahah. F COMEYYYY XD.
Khamis 15/5/14
Pagi pagi kena pakai baju kelas. Ada ceramah pasal HIV . Mmg tidoq ah . Jgn kata pa  . Tiap kali ceramah mmg aku lena . Tapi yang best nya. Wirawati delta ah . Baris depan ja tak tidoq. Lain semua tutup kalpat mata . Hahah.pastu ada ceramah pbs kot.ntah lah. Yg pasal sajak puisi syair gurindam tu semua. Senang cita.pasal komsas. Bab ni lah yang kami kena buat pementasan pasal puisi sajak pa semua.ada pertandingan antara company. Lepas tu ada pejumpaan company dalam kelas.tu bincang pasal tu lah. Sapa nak bersajak. Berpuisi . Belakon. Sapa nk jadi mc . And la la tu gak lah belatih .sbb esok tuh dah competition. Aku kononya amik bahagian props. Tapi haram jadah aku tak buat apa. Biaq laki buat semua. Hahaha. Aku tak masuk pa. So aku nga nga la dlam kelas tu. Tngok lain semua sibuk . Tinggal la 2 3 kerat yg tak amik bahagian . Sandaq kat dinding. Member aku lain iz shira yana alia.semua amik bahagian. Haaa lupa . Miza time kami duk ceramah kena pegi hospital dah . Mmg aku sorang sorang lah. Pastu time rehat . Aku lapaq gila sbb aku tak makan.ajak yana and alia. Pastu aku dah kat meja makan . Pusing pusing depa dua dah belah . Time tu iz and shira s u dewan. So depa mai kat aku. Aku dok makan.2 2 belah. Bayangkan satu meja panjang .aku sorang ja. Meja lain penuh org. Tapalah.aku pasrah . Then pegi nak masuk kelas balik.pikiaq 2 3 kali bukan aku ada function pun. Aku balik dorm aku tidoq. Ekceli tak boleh balik dorm.tapi aku kesah apa. Hahah .sapa pun tatau aku balik dorm.pkol 7 depa semua balik dorm tekejut aku dok tidoq. Hahah. Dok kata syok la aku boleh tidoq. Mmg best pun . Dari nga nga kat kelas . Aku serious boring gila miza tadak. Semua tinggal aku :(( malam tuh kat surau belajaq pasal pengurusan jenazah. Ustaz panggil sorang wira nih. Kapan dia sungguh. Siap dengan kemenyan. Kapas. Segala jadah. Haha. K tu ja . Haa pasal F kalau nak cita banyak2 mmg tak kan habis lah . Haha.
Jumaat 16/5/14
Pagi nih lepas smyang subuh dapat tidoq lambat skit. Pastu 8.20 baru keluaq pegi beratuq then masuk kelas . Mcm biasa depa practise. Aku dah tak boleh belah. Bebai gak time tuh. Aku mintak jadi mc. Mcm biasa .buat tatau kat aku. Kadang aku hangin gak ngan depa nih. Habaq kat cikgu .nak pi berak. Balik dorm sorang2.senyap2 .berak pa semua. Dok nmpk katil aku. Mmg lena terus la aku. Smpai pkol 1 lebih.aku balik dari dorm pkol 9 lebih. Haha lama kan. Pkol 1 tuh depa lain balik dorm . Tekejut aku dok tidoq. Dok kata "hang boleh buat noh" sbbnya takleh balik dorm . Aku ja brani diri buat.kesah apa aku. Janji aku tidoq. Then siap siap.majlis start pkol 3 .semua kena pakai baju kurung and baju melayu . Nanti ada masa. Aku buh gambaq edit balik setiap post.  Ning pinjam baju kurung aku .mmg lawa dia pakai XD. Masa petandingan . Props alpha bravo mmg gempak . Gila gila punya. Charlie tadak props langsung tapi suara kuat .kami delta.props pun alaih balaih. Suara pa tak dengaq. Mmg kami last laaa jawabnya. Simple gila kami punya .lama gak lah .dari pkol 3 sampai 5 .30  .lepas habis majlis .masuk kelas balik sat. Amik amik gambaq. Lepas makan malam . Solat semua. Aku mang dok teringat kat miza ja. Satu hari nih aku kena tinggai ja. Nasib lah. Member satu dorm tapi bahagian sebelah . Kutip aku tau. Hahah .
Sabtu 17/5/14
Aku tebabas subuh .bukan aku sorang. Biasalah org sama. Aku yana cha bam bam. Hahah . Then tadak apa aktiviti harini. Tapi dapat fon lambat skit . Pastu aku tak tidoq sangat. Aku rajin skit kemas katil aku. Basuh baju pa semua .kemas locker.tiba2 ja .teaaaaahhhh.sora miza. Tekejut aku.baru buat operation semlm.dah balik dah.mula la tugas aku jadi nurse terjun dia sebab dia takleh jalan lagi.tapi dia ketegaq skit.haha nak gak jalan . Pastu tetiba pkol 4.30 cikgu jebat panggil buat latihan tuk pementasan .aku mcm malas nak pi. Tapi gagah gak la pi. Duk lama la gak kat kelas . Sbb ramai tak dtg. Tapi cikgu jebat tak marah . Dia lek ja kata. Mungkin depa penat. Anak cikgu jebat dua dua tu dtg lagi . Pastu tengah tengah dok bincang . C.jebat kata . Dia pinda skit skrip. Pastu dia pangil aku. "Bini utusan.mai depan . Saya dah ubah sedikit . Babak kamu . Kamu akan jadi watak mengandung ." Tegamam aku sial . Aku.mengandung . Aku pun haa okeh okeh .gelak gak ah aku. Aku mcm dok rasa c.jebat nak pekena aku ja. Haha. Lepas tu kami pratis lagu kenangan terindah. Dengan lagu anak kampung.tapi versi satu malaysia tuh. Tu lagu hadiah. Dah habis fe feeling semua . Praktis belakon. Semua amik tempat masing masing . Semua laki masing2 dah datang. Laki aku sorang tak datang . Sedih gak ah . Dah la kami scence satu. Then c.jebat suruh kawan call dia. Then mula dari scence 6 . Sampai sudah dia tak mai . Tapalah. Ada la laki lain ganti jadi utusan sat . Aku mmg tak leh feeling ah . Ahah pastu . Scence aku dah habis . Duk main jaga anak cikgu. Mmg penat kot -.- then c.jebat panggil aku . Pastu sruh budak props tngok size aku. Tuk buat watak mengandung aku. Pastu smbang2 sat ngan cikgu. Aku kata kat cikgu. "Cikgu. Mana laki sayaaa" cikgu kata .laki kau demam . Kau buat apa kat dia sampai demam . Megandung terus kau . Mmg semua gelak gila lah kat aku . Haha . Cikgu mmg suka menyakat org. Pastu time makan . Ada ja dia . Tak demam pun tngok . Malam tu aku tak pegi surau . And tak pegi ro call. Jaga miza . Nak pegi toilet pa semua.nak tolong dia bangun . Amik makanan dia semua lah . Mmg aku amik kesempatan gak. Takyah pegi ro call. Cikgu pun bagi greenlight suruh takyah pegi. Jaga dia kat dorm . Hahah . Ini first time aku jaga org sakit . Aku tak penah seblum . Bila dia sakit . Aku yg melompat. Aku tatau nak buat apa. Hahaha
Ahad 18/5/14
Bersamaan dengan harini. Pagi nih aku semangat pegi subuh. Takut depa amik nama .kena mcm haritu . Hahah . Pastu pagi tu tak pegi ro call. Miza sakit plak . Kena teman dia . Mmg aku bekorban ah skit . Tak makannn T.T dia tapa la . Org hntaq sampai bilik . Haha . Pastu aku tidoq sat . Then parents aku datang . Nak bawak balik barang sebab nanti aku balik dengan bas plak . Harini depa bawak kfc. Bukan aku ja. Ramai gila makan kfc.dah akhir2 nih semua malas nak masak kot. Hahah . Habis tu balik dorm . Jaga miza ja lah.kalau aku tak larat depa yg lain amik jaga plak . Skang pun aku dalam dorm. Tak pegi surau . Jaga ibu mengandung nih . Hahah . So tu je lah buat masa skang. Tadak menda nak cita dah . Aku rasa panjang sangat dah nih . Seeya next week . Ja mata nehh XD

Sunday, May 11, 2014

Plkn 6

Im back ! XD 

 (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

so minggu nih ada lah drama skit skit. Cinta sedih gedik tekejut tegempak . Haha
Masa ahad lepas. Lepas ro call malam . Nak jalan balik dorm . Tetiba si miza pengsan tengah jalan . Aku time tuh tengah cari dia . Pusing2 blakang nmpk org rumun . Pi pi tngok miza . Pastu hapa lagi. Kami satu geng pulun angkat dia pegi medik . Berat baq hang . Kami angkat 5 org kot . Haha . Teman sat dia kat medik . Dia sebenaqnya tension sngt . Tu pasai.then lepas balik medik . Miza cakap dia nmpk benda tu . Satu dekat ngan pintu . katil aku dah la kat pintu masuk.betul betul tepi pintu plak tuh. Satu gi kat mana tah . Pulun lah mlm tu semua baca yasin. Ayat kursi . Aku ekceli malas nak layan semua bnda nih. Dah la esok ada pesembahan kerja. Qeja aku tak siap lagi . Then aku truskan . Biaq lah drama drama tesebut belaku . Aku tak masuk campuq . Bnda tu tak kacau kita. Kita tak kacau dia . Bnda tu mmg ada . Lepas tu kami makan makan skit. Budak dorm sblah bagi makan. Then masa nak jalan pegi toilet basuh pinggan. Mmg meremang gilaa.meremang tengkok sangat sangat. Ingt aku ja . Depa pun sama . Then buat tatau . Buat reja aku bagi habis . Aku pi tidoq.

Esok pagi tuh . Isnin 5/5 . Aku tak subuh . Haha bangun lambat. Time pt pagi. Kami kena guling2 kat rumput. Geram gak ah . Dah la rumput tu basah . Mmg kotoq ah baju . Bukan sng nak cuci. Hantaq dobi mmg hilang ar baju. Dah la baring2 guling2 depan laki. Malu sia . Then kelas pagi . Pkol 9 smpai 10.40 cikgu bagi masa siapkan booth kami. Ya allah . Mmg serabut ah . Yg budak laki pegi kuti pokok pasu mana tah .besaq . 2 plak tuh bawak masuk dlm kelas. Tuk hiasan . Bukan ada markah pun . Haha tepuk dai tengok. Booth kami buat produk origami lampu . Origami tu bentuk burung lah . Tapi dijadikan lampu yg terbang sendiri ikut tuan . Ini semua imiginasi . Haha. Lepas rehat baru booth dibukak . So masing masing diberi 1 minit tuk pekenal kan booth masing2.group kami harap ja setting lawa . Padahal tadak pa. Group lain mua buat game . Teka teki. Cabutan bertuah . Mcm2 ah . Ini semua pengalaman . Bak kata syed XD  . Mmg best . Then habis tu cikgu amik gambaq setiap booth dngn kami sekali lah. Hehe. So pemenang kontrak group chocolate sundae . Org undi bnyk. Sbb dpf ice cream free -.- rasuah . Haha . Kami menang produk paling kreatif. Semua group mng ekceli . Group wizdan mng group paling vouge . Haha.ptg tuh belajaq kawad . Hormat kehadapan hormat tu semua.lepas tu dpt tau miza masuk hospital. Amik darah kot . Entah la. Time riadah . Cikgu cakap nanti time aadk (agensi anti dadah kebangsaan )  ada lakonan. Cikgu nak volunteer . Mula aku tanak . Then last . Wira delta . Budak aku minat . Masuk . Kalut la aku nak masuk gak XD haha gatai tak aku .wakaka . Pulun la tnya sapa nak kluar.ganti ngan aku . Mula ada then tadak.pastu ada balik. Then fed up. Tanak masuk dah. Haha. Malam tuh kat surau . Ada ustaz baru . Hensem . Tapi gegeh .

Selasa 6/5
Hari last modul budaya kerja . Bemakna hari terakhir lah aku dalam group vision . Modul budaya kerja kami kena belajar pasal terima kasih. Bersyukur tu lah semua . Before klas start kami dgn cikgu plan kenakan iz dgn sue. Sebab birthday depa haritu . Cikgu zuhi panggil depa pi depan cakap assist skuad delta and bravo gaduh . Iz kat depan nangis2 dah sbb kena tuduh . Pastu semua nyanyi lagu birthday. Lepas tu . Cikgu suruh kami pusing2 dalam kelas jumpa semua cakap terima kasih.sebab tu kelas terakhir kami before dirombak . Maybe lah . Mmg emotional sangat lah. Teriak lah 2 3 org . Aku dak ah .aku tak rasa hapa lagi time tuh.haha. Then lepas tu buat satu lagi aktiviti . Tulis surat . Ckgu kata tulis surat dekat org yg banyak bejasa kat kita . Cakap terima kasih. Dah tentu2 lah kat parents kan. Mula aku dok pikiaq nak tulis apa . Tngok group aku dah pulun tulis . Aku dok tngok depa tulis . Aku syidan kamal. Nga nga lagi tatau tulis apa . Then aku start tulis . Begenang ayaq mata doh . Dah tu hujan lebat ah .bukan aku ja. Semua ah dlm kelas tu. 2 3 org ja tak nangis . Budam cina laki ka . Pompuan ka. Budak laki lagi teriak dari tg pompuan tauk . Mmg semua pakat nangis ah . Sedih gila haritu . Aku nangis bukan apa . Teringat nak balik ja tau dak . Yo lah tak penah jauh dengan family . Haha. Budak group aku . Amin and lau . Nangis sambil tulis surat . Lawak ada . Comey ada .tak cover dah . Aku nangis mmg takleh brenti. Dok lap lagi kluaq. Aku nangis mmg cover . Tunduk muka mcm nak cium lantai . Haha. Syikin kan sebelah pujuk. Dah dah jangan nangis.yang kamal . Haaa nangis la lagi.nangis la lagi. Dia dengan syidan mmg setan . Haha.kelas lain pun buat surat gak . Tpi kelas kami ja nangis. Ntah kenapa.surat tu nanti akan dihantar . Malu kot kalau mak pak baca. Haha yelah first time tulis surat ckap sayang . Terima kasih pa semua. Hahah malu. Then lepas habis kelas. Aku dok nangis lagi. Aku bediri blakang pintu. Tunggu iz . Then nampak buddy aku. Buddy aku dtg terus peluk aku. Kami nangis nangis dlm pelukan . Ahaha sofia la . Spa lagi. Kami dua mmg suka sweet2 . Dia cakap dia sayang aku. Haha aku ckp benda sama gak . Aku cakap dengan dia ja aku manja manja . Dengan org lain tak penah. Drama panjang lagi. Malas nak cita. Haha8
Haa kat sini . Aku ada minat sorang laki nih . Satu company dengan aku . Nama dia F .aku taktau bila aku minat dia . Kami tak penah cakap . Aku suka dia sbb badan dia tough .and handsome la gak . Walaupun pendek skit. Hahah. Haa dia satu group dalam mentor mentee dengan aku .

Rabu 7/5
Hari last nadia dekat kem .disebabkan hari last nadia . Cikgu bawak pegi tasik pagi tuh . Tapi hujan lebat mlm semalam. Pagi nih mmg nampak kabus je lah kat tasik. Lawaa gila baq hanggg. Hahah. Then masuk kelas . Modul baru . Modul pekerti. Kena tukaq kumpulan . Syikin syidan kamal pegi group blakang . Aku ngan cina yg lain kena group depan . Mmg tak best ah . Aku sedih terus  .modul pekerti mmg boring . Belajar pasal seks . Bukan cara buat k . Haha cara2 hindari seks sebelum nikah la pa semua. Mmg boring bak hang. Time rehat hantaq nadia balik .mmg ada lah drama drama kat situ . Aku penonton ja .hahah. then lepas rehat kelas balik ..mmg aku tidoq ah. Tak amik port pun . Kelas petang . Kami blajaq navigasi lagi. Tapi praktikal . Group by group. Kira mcm game la. Cikgu bagi satu kompas . Dengan bearing . Kami kena jalan ikut lah bearing cikgu bagi tuh .dalam kem tu je lah. Haha mmg lawak time tuh. Sesat mua ada. Group wirawati delta. Group aku first sampai. Tu pun kami amik masa 40 minit . Hahah . Eh sat aku silap dah nih. Aku tak ingt bila game nih. Rasanya selasa lah kot. Sbb nadia smpt main . Rabu dia balik dah . Aku pun tak ingt sngt. Sebab aku lupa nak tulis . Hehe
Then khamis . Modul mcm biasa lagi . Mmg boring gila babi kelas petang . Kami belajaq tae kwan do . Belajar asas ja . Then senaman tae kwan do cara tentera .mmg lawak gila babi.ntah aku tak ingt sangat dah apa jadi . Yg penting mmg ada gelak . Haha
Jumaat .ada ceramah anti dadah tu . F belakon . Jadi laki org . Haha mmg hangat hati aku tngok bini dia . Kenapa tak aku ja jadi bini diaaaaaaaa XD hahaha . Boring ceramah tu . Mcm biasa gue kembali ke dunia khayalan . Lepas tu tak buat apa sngt laki semayang jumaat . Kelas ptg tu tae kwan do lagi . Haa time minum petang tu. Aku duk kat meja makan la . Aku duk tengok kiosk . Dok pikiaq apa nak beli . Tetiba rasa panas . Tejerit jerit aku panas . Rupanya . Alia ngan shira nih begaduh kat meja . Tetampaq kopi panas . Straight jatuh kat aku . Depa tngok aku tak bagi respon . Depa diam ja lah . Dah lama skit baru aku jerit panas . Haha . Masa ayaq tu tumpah aku tak rasa lagi . Dah ayaq tu meresap sampai ke dalam . Mmg panas perut aku . Ahah . Banyak plak tuh satu baju.panas gila kot. Melompat lompat aku pegi cuci.shira alia . Dok sorry sorry . Haha balik dorm .depa tlg cuci seluaq baju mua.malam tu ada pejumpaan dengan cikgu jebat pasal pementasan .heheh. aku kan make up artist XD. Then time ro call malam . Kena kumpul. Cikgu nak bahagi kumpulan tuk khidmat komuniti sabtu esok.aku bedoa lah bagi dapat kumpulan dengan F. Group perempuan mmg boleh pilih member . Aku ngan depa lah .miza tak leh ikut sbb dia attend c . Tinggal aku shira alia and yana. Kami dapat group petama . Then masa nak isi nama . Aku tngok senarai no wira group 1 . 735 . No indeks F !! Renyih sampai telinga lahhh . Hahah . Kami satu group . Means nanti kami gotong royong kat tempat sama . Laki ada 18 org . Perempuan 15 org.
So sabtu tuh . Awal awal lagi bangun. Semua pi subuh. Aku ja tak . Sebab aku sakit perut gila . Mmg tadak mood ah aku pagi tuh. Then naik bas . Mula perempuan pegi dulu. Buat dua trip.sbb ada 3 bas ja . Lagi pun tempat dekat ja . Tak smpai 15 minit sampai . Kat felcra lubuk sireh rasanya .
Sampai kat rumah ketua kampung kot. Besaq lah jugak. 2 tingkat .mmg lawa. Then susun krusi sementara tunggu laki sampai. Pastu susun ikut kumpulan . Bla bla bla. Bnyk crita. Theeen haaa. F perasan aku slalu usha dia . Haha pastu group kami belah pi kat tmpt yg kami kena pi . Mcm satu kumpulan  bersihkan satu rumah . Rumah org tua lah . Naik bas . Mmg si F nih suka hingaq skit. Dia lawak . Kumpulan lain . Bersih rumah org lain . Ada bersih dewan ada bersih masjid . Kami dapat satu rumah nih . Group kami mmg paling hinhaq . Sampai2 . Tudia kami paling ramah . Org tua tuh jemput masuk . Yang si F nih duk buat lawak ah . Dok cakap. Susah susaah ja. Mmg lawak . Pastu masuk la dalam rumah tu . Tok wan tu terus pegi amik album dia bagi kat kami mua .pastu dia amik harmonika dia terus main kat kami . Amik lah alat muzik dia yang lain  bagi kat kami . Main sambil nyanyi . Yang cikgu tepuk dai dah . Bila reja kami nak start .hahah. pastu tokwan n bini dia terus hidang makanan kat kami. Mmg sporting habis laa . Lawak sangat mmg tak larat nak gelak  then start gotong royong . Aku mcm biasa . Mengarah org . Hahaha aku tak buat pun XD aku menyemak ja . Then aku duk kat buai . Buat mcm aku raja . Mengarah org . Hahah .pastu mai sorang laki nih.hayun aku .kami semua sporting keh kat sini . Dok gelak gelak ah . Tapi mata aku duk tngok F . Lolaq lolaq dia pun . Rajin buat reja . Sungguh sungguh dia . Pastu dia tengok aku sambil jalan pi buang sampah . Tatau lah dia pikiaq apa. Mesti dia ingt aku gatai ka pa sbb laki tu duk hayun aku .aku tak suruh. Dia yg sendri k. Pastu habis dah . Kami lepak lepak dulu. Then tuan komanden ketua kampung segala mak nenek dtg melawat bagi sumbangan. Pastu kami makan .tokwan tu buat magic kat kami . Nyanyi lah.dia reti cakap bahsa cina india inglish . Melayu . Dia dulu tentera. Mmg banyak merantau lah. Kaya gak dia . Mcm2 lah dia crita. Habis dah semua tu kami buat tepukan terima kasih. Sayang cium nenek . Semua . Naik bas balik pegi rumah ketua kampung balik . Dalam bas toksah kata mmg hingaq .hahah . Haaa si alia nih nak pi habaq kat F yg aku suka dia . Aku bukan suka kalau org aku suka tu tau aku suka dia . Nasib dia tak habaq.kalau dak malu aku . Haha . Pastu sampai rumah tu . Ntah bagi ucapan apa. Mmg aku tidoq dulu . Penat. Pastu makaaaan . Perghh. Makanan org kampung masuk mmg perghhhhhhh . Hahaha . Lain gila dari kat kantin kem . Then habis dah . Aku pegi toilet. Tenampak pak cik sorang nih . Lidah dia tetembus tulang ikan. Bukan tulang biasa. Gedabak . Ya allah ngilu tengok . Pakcik sorang lagi duk pulun tarik . Bedarah darah mulut dia . Mak cik2 kat blakang duk jerit suruh pegi klinik . Last last dpt tarik gak . Tngok muka pak cik tu aku tau sakit gila .
Then balik . Yang sedih topib hilang :(( tak dpt dikesan. Wahhhhhhhhh  .pkol 2 sampai kem .mmg pi tidoq terus . Pkol 5 dapat henset . Pastu ptg tu aku chat ngan syed . Dia asyik cakap dia rindu aku . Haha 3 kali dia cakap. "Rindu hang"  hahah bersweet2 la sat . Tapi aku nak F. Hahahahahaha k dah . Malas nak type dah . Yang tu ja kot . Yang lain biarkan kenangan . Ni semua kan pengalaman. Hehe aku suka ayat si syed nih . Time aku kutuk2 kem . Dia cakap. Nih semua kan pengalaman . Hahaha. Oke dah bai .
Tapi kan . Tiap kali ro call .aku akan duk baris depan . And F akan duk baris belakang . Ahhah . Kan laki duk depan . Pompuan belakang. So aku boleh usha dia XD tapi tak suka sngt bila kantoi dia tngok aku bila aku tngah usha dia . Ahahha malu XD oke babai XD sekian .

Sunday, May 04, 2014

Plkn 5 pt 2

Aku ekceli tak sempat nak cita pasal bnyk bnda. Main yg aku cita rutin harian ja kan. Skang nih lebih kepada luahan hati. Haaa nampak tak permainan dia disitu. Aaa banyk sngt nak cita lagi brapa minit dah nak kena bagi fon . K k . Aku cepat kan . Hmm

Aku ada la 2 3 benda aku tak suka kat penghuni2 kem tasoh nih . Paling utama aku tak suka . Depa nih suka ngumpat. Ngumpat blakang. Bila depan .cakap baik. Bila kawan tuh pegi jauh. Terus ngumpat . Mmg tradisi turun temurun ah . Tapi aku tak suka. Dalam geng aku paling kuat ngumpat . Alia . Yana . Dua nih. Aku tak suka sangat . Serious tak suka . Satu lagi . Mulut si alia nih mmg . Ermmm secukup rasa ah . Agak kuwang ajo yerr anak anak . Kadang dia racist gak. Sampai tak larat nak tegoq. Gang aku nih suka ngumpat kat si iz nih sbb slalu smbang pasal jantan . Depa tak sedar yang depa pun selalu . Bukan selalu . Tiap kali bekumpul. Jantaaan . Nak jantan . Aku dah naik meluat . Bukan nak kata aku baik la apa ka . Aku dengor ja depa smbang. Bila mulut start ngumpat. Aku angkat pungkoq dulu . Hahaha . Ntah lah . Nih aku cita pasal depa pun . Dikira ngumpat gak kan ? Hmm aku nak cita ja depa nih mcm mana . Boleh buat kawan gitu gitu ja . Kawan baik . Sori . No . Tau lah member member kan .tapi tak reti hormat . Aku banyak dah sabor dengan diorang nih . Jenis main tolak tolak. Aku tengah tengok cermin . Tolak aku . Dia tengok cermin. Cermin aku kot sial. 2 3 kali buat . Aku oke lagi. Banyak kali mmg hangin gak ah . Bila aku marah . Mula nak ngata aku . Tak boleh mlawak la. Sial . Nak mlawak ada batas. Aku pantang org main tolak tolak kepala ka badan ka. Biadap sangat. Satu lagi . Bila aku jalan dulu. Maki hamun cakap aku selfish. Dia tak layak ckp aku selfish. Tengok diri tuh. Betapa selfish nya hang . Bila bangun pagi . Semua kejut. Aku last biaq bangun sendri. Bila aku bangun awal dari depa . Aku siap semua awal . Kata kat aku mcm mcm. Ahha konon lawak . Hmm aku kalau tak sabaq. Dah lama sekoq sekoq tuh aku hempok ngan batu . Tapi kat sini tak leh. Depa tak lah jahat sangat . Baik depa banyak dei jahat tuh . Aku suka kawan dgn depa .sporting . Tapi 2 3 bnda tu . Biadap skit . And suka ngumpat.

Lagi satu . Depa mmg suka gedik ngan laki. Suka nak pegi kat laki . Aku tau lah. Bukan suka sngt nak pegi mengedik ngan laki . Jumpa smbg2. Melainkan aku dah kenal . Mcm dalam group kelas aku tu ka. Haa tapa la nak smbg2 pasal kerja . Nih tak. Nak smbang ntah hapa2 . Aku tak sukaaa :((( and satu lagi . Depa suka guna barang aku . Satu perfume mahal aku . Bila sorang nal guna. Semua nak guna . Baru 3 minggu kot. Dah habis . Tak bagi .ngata aku . Aku sedih btol la. Then . Bila makan makanan aku. Makan je lah. Aku tak kesah. Masalah dia. SAMPAH TAK RETI NAK BUANG. lempaq kat atas katil aku. Bengang gila kot .hmmm

Ou ya btw. Syed wechat syikin cakap kat syikin jaga teah elok2. Hahaha .

K bye . Kena hantaq henset .

Saturday, May 03, 2014

Plkn 5

Update yoh . Heheh
Cute
Mulakan dengan ahad lepas yerr.
So last week . Hari ahad hari melawat lah. Parents aku datang . 2 minggu sekali . Kali nih . Nadia ikut sekali. Tu lagi excited. Mula ingt auni and fatimah datang. Tapi tak jadi :(
Sabtu ahad slalunya kami lepak dalam surau. Sejuk and sbb nak charge fon . Mmg buat mcm tmpt kami ah. Dalam surau tu ada katil. Mmg tidoq situ lah slalu . Then pkol 11 lebih parents aku datang.miza ikut aku. Sbb nak pegi dkat family along. Boipren dia . Last last sbb malu . Dia duk ngan aku . Makan makan . Mak aku masak ayam masak merah . Tiap kali depa dtg mesti bawak makanan bnyk gila mcm tuk 5 bulan nuh . K bohong. Seminggu ja dah habis. Hahah . Ekceli aku tak sangka parents aku rindu gila kat aku. Hahaha. Kat fon mak aku siap ada gambaq aku masa depa mai melawat aku haritu. Hahah barang aku tak ingt nak suruh bawak pun mak aku bawak. Dia ingtkan . Haha.abah plak asyik smbg ngan aku. Tnya mcm mcm. Kalau kat rumah mmg jarang cakp. Then siap belikan legging army kat aku . Katanya sbb aku suka. Hahah haa kesian kat nad. Tnya mcm mcm . Aku tatau nak jawab mcm mana . K plkn tak best. Hahah aku nak balik. Penat doh duk sini lama lama.

Then ptg ahad tuh ada latihan . latihan tuk persembahan bakat group aku tu lah. Sbb esok tuh dah d date. Aku bawak gitar. Haa ni nak cita
Time tuh kami kat dewan makan. Group aku semua ada la. Duk practise menari menyanyi pa semua .aku tngah dok test main lagu tuh. Tetiba ada lah sorang mamat nih. Bam bam skit. Duk depan aku. Aku buat tatau la mula mula. Tapi lama sngt dok tngok aku. Aku stop main gitar. Then tengok dia . Pastu dia kata . "Tapalah. Teruskan main" aku jadi awkward terus . Pastu dia mntak pinjam sat . Aku tnya reti main gitar tak. Dia kata reti skit skit . Pastu aku bagi kat dia .then dia main picking. Tenganga aku dengaq dia main . Dia main satu lagu aku familiar gilaaa. Aku lompat lompat mcm org gila nak teka lagu tu. Then give up . Tnya dia .nih lagu apa. Dia cakap lagu org putih. Aku tnya band apa nyanyi. Dia cakap a7x. Terus aku haaaa so far away kannnn. Then dia cakap haa. Ingtkan pompuan tak layan. Aku cakap tu band fav aku. Hehe. Pastu aku suruh dia main main lagu lain .lagu a7x lah . Aku duk sebelah dia sambil nyanyi dear god. Hehe . Tapi kejap sbb lepas tu aku kena ikut skali practise .:((
Then esok tuh kami buat persembahan . Kairi yg main gitar. Cikgu cakap persembahan kami persembahan comel . Hahah . Memandang hari tu kelas modul terakhir. Blkang buku modul tu . Ada tmpt amik no . Emel apa semua. So dalam group kami tuh.kami tukaq tukaq lah no tepon . Wechat semua . Hehe . Ptg tuh kelas fizikal ada game ayaq. Aku tak main . Tak larat . Mandom skit hari tu. Lagi pon aku bara ngan semua org. Aku jadi penyokong ja . Haha. Slalunya malam kami habiskan masa kat surau .pkol 7.15 smpai 9 .30 . Then supper .pastu ro call . Tidoq. Mcm tu lah tiap malam.boring kan rutin kami.

Selasa.
Pagi tuh pegi tasik lagi. Tapi matahari tak dan naik . Kena pegi kantin dah . Makan pagi.hari ni kelas modul baru. Modul budaya kerja .ingt tak tukaq kumpulan . Rupanya kena gak . Kelas kami ja tukaq kumpulan. Aku sedih kot. Aku tepisah ngan buddy aku sofia :( kami mang rapat dlm kelas. Aku slalu manja manja ngan dia .heheh. tidoq kat dia . Main2 jari . Kdg dia panggil aku syg . Kdg pngil kecik. Bukan les oke . Mcm adik kakak oke. Haha . Group aku mula tak best. Then maih la pendatang haram 2 ekoq. Syidan and kamal. Monyet yg x boleh tepisah. Depa dua dari group lain . Tetiba ja jadi group kami . Haram betoi. Mmg jadi senget la group kami dgn otak sewel depa -..- haha tapi sewel sewel pun si kamal ni kreatif. Tadak dia mmg tak jalan group kami. So aku agak suka group baru aku .sbb aku hilang malu. Masa group lama group fearless ada syed. Aku malu skit. Kali nih group syed kat sebelah group aku. So kami slalu duk sebelah2 . Membelakangi lah  . Ahah ptg tuh kena pakai full loreng. Blajar pasal kembara halangan . Riadah plak practise lagu 1 malaysia and im4u tuk sukma  lagi. Kali nih satu kem pegi.bila nyanyi group delta paling semangat . Haha buat bulat . Nyanyi ramai2 .

Rabu
Senam robik.bla bla bla. Then pegi kelas.
Hari ni pasal temu duga . And penemu duga. Semua akan rasa jadi temu duga and jadi penemu duga. Aku mula temu duga org. Tnya soalan susah susah. Org kedua dpt iz. Ahha mmg lagi ah. Suruh nyanyi lah apa lah. Hahha. Then aku plak jadi penemu duga. Aku dapat kat budak laki. Kat ayie and sorang budak cina. Kononya syarikat depa tngah cari artis. Haha depa pekena aku gila gila . Suruh aku bediri lah duduk lah. Pastu suruh aku belakon . Then depa kata depa tngah cari heroin . Heroin kena tinggi . Aku cakap aku pendek. Dia tnya tinggi aku . Pastu depa geleng kepala. Cakap u tak boleh jadi heroin. Heroin mau tinggi . U makan banyak skit. Tapi tapa. Kita ada watak extra . Haha . Haram jadah . Lawak depa. Hat lain lagi teruk . Kena menari lagi. Pumping lah. Aha last last aku dapat gak kerja. Sbb org yg temu duga tuh kena pilih sapa yg depa nak amik bekerja dgn syarikat depa. Haha. Lepas tu . Belajar buat origami. Mmg sial aku tak reti buat. Semua dah reti buat . Bukan nak tlg aku. Bila aku dah reti buat. Baru kamal ckp. Reti buat tak . Ee mcm nak sumbat ketas dlm mulut dia. Tadi takmau tlg. Aku sorang ja tak siap origami . Syidan plak cakap banyak. Tak reti diam . Hergh -.-  ptg tuh kami buat kembara halangan . Alah lompat terjun merangkak. Haha . Masa nak naik tmbk aku tlg angkat org. Kecik besaq semua aku angkat. Last last pinggang aku sakit T.T riadah mcn biasa ptg tu . Im4u . Practise . Then sama mcm biasa yg lain.

Khamis
1 may . Memandangkan hari pekerja . So kami semua cuti haritu. Pagi tuh cikgu jebat nak jumpa budak delta. Kena marah. Sbb mcm mcm report dia dengaq. Mmg lama lah dia marah. Sbb dorm sepah la .apa lah. Balik tuh. Mmg gotong royong la kami kemas dorm . Sampah setinggi gunung. K tipu.lepas tu mmg tidoq dari pkol 11 sampai 3.15 haha. Bangun bangun tuh aku lapaq. Sbb pkol 12 tu aku tak kluaq makan . Aku krobek locker cari makan . Then yen yen kat sebelah aku  cakap. Haa tu lah tadi tanak makan . Pastu dia bagi kat aku roti. Amik jelah. Aaa sayang yen yen . Nama dia ayien. Aku panggil dia yen yen. Dia slalu bagi aku makanan. Heheh. Dia cina . Makanan dia bagi semua hat makanan kering la. Yg halal di makan lah .haha .pastu aku pi basuh baju . Aku dah busuk . Dah la satu hari tak mandi. Baju aku pakai plak dah 3 hari tak basuh. Nak mandi tadak ayaq. -..- nak teriak aku . Sbb budak charlie pi basuh dorm depa. Ayaq tadak troih. Hish.then baru ada ayaq.so malam tu . Kat surau syikin cakap syed nak balik dah. Esok. Nak sambung belajaq. Aku tatau nak cakap apa tediam. Sedih pun ada . Sbb dia group aku kann. Ekhemm. Haha . Bukan aku ja. Semua k . Syikin ckp malam tuh nak jumpa dia . Time makan malam .so lepas tu kami semua bekumpul la.group fearless . Pi pi . Syed sorang ja tadak  sbb dia baru habis makan . Takdan nak jumpa dia. Kena beratuq dah . Cikgu nak bagi taklimat pasal kerja kampeni. Kena belakon ikut tajuk . Kami dapat pasal mat salleh. So . Tak sempat jumpa syed :(((((

Jumaat
Hari ni kami kena tangkap gambar. Mmg penat ah. Kena pakai full loreng plak tuh . Gambaq amik punya banyak. By dorm lah. By company lah. Yang muslim saja. Wira saja. Wirawati saja. Kesuluruhan lah. Banyak sngt.then taklimat pasal gambaq . Lepas tu kelas fizikal. Belajaq pasal navigasi. Aku pnya la.smgt.aku suka tngok peta tngok kompas..tapi hmm aku hangat hati sngt. Ada la sorang nih. Dia nak kongker peta kat dia sorang ja. Aku jadi malaih terus. Aku buat tatau ja -.- malam mcm biasa

Sabtu.
Sukma . Aku tak lari. Just aku pi jadi penyokong. Member aku hat lain lari . So yg mana lari pi tunggu kat check point . Hat tak lari pegi unimap. Nyanyi lagu im4u dengan satu malaysia. Pastu bediri sepanjang jalan raya. Kibar bendera. Mcm budak hoi. Then naik bas. Sementara tunggu pelari sampai kat check point last . Kami tidoq lu dalam bas. Lepas tu dah nak sampai . Kami kena sambut depa . Bediri lah lagi tepi jalan . Kibaq bendera . Pastu makan makan . Makan free kat situ . Pastu balik . Tidoq sat. Pastu basuh baju. Hujan lebat gila. Lebat sngt2. Guruh toksah kata. Pastu malam tuh. Ada lah uni2 swasta datang . Nak promote kolej depa. Bukak la booth kat dewan tuh. Aku isi ja semua. Haha . Then balik . Aku siapkan origami. Ouh ya aku lupa cita. Hari isnin nanti kami ada pameran . Mcm group kami tuh . Dikira mcm syarikat lah. Syarikat aku nama vision. Produk kami lampu. So tugasan kami .buat origami .jadi kan satu produk . Tuk di pamerkan. So origami burung kami dijadikan lampu. Hehe  masalah dia sekarang. Syarikat lain semua dah buat meeting. Syarikat kami ja dok mandom lagim meeting apa tak buat. Bodo punya ceo -..- aku la buat kerja aku ja. Buat origami 
.Haruka Nanase | via Tumblr



Ahad. Yess harini. Harini delta betugas jaga hari melawat. Aku betugas pkol 3.30 satgi. Lagi sejam . Aku baru habis nangis nak balik . Hahahah .ouh ya mlm semalam.budak dalam group fearless aku hntaq mesej . Dia kata . We teah . Syed kim salam kat ko. Dia kata ko comel.dia suka kat ko. Hahah . Senyummm lebaq aku malam tuh .tapi aku tak caya sngt . Sebab haritu dia crita . Kamal minat kat aku sbb tu dia nak dok dlm group aku . Tapi aku rasa kamal minat kaf syikin . Tu aku tak caya sngt . Pastu pagi tadi. Ekhemmm . Syed and kalvin add aku kat wechat.sebagai balasan aku add dia kat insta . Hahah. Pastu aku dok cakap nak balik nak balik. Pastu dia pujuk . Ckap chill la teah . Hahaha. Tu ja  . Skang aku nak siap pegi betugas . Smpai pkol 5 plak tuh. Hergh. Okey bye minna san