Sunday, May 11, 2014

Plkn 6

Im back ! XD 

 (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

so minggu nih ada lah drama skit skit. Cinta sedih gedik tekejut tegempak . Haha
Masa ahad lepas. Lepas ro call malam . Nak jalan balik dorm . Tetiba si miza pengsan tengah jalan . Aku time tuh tengah cari dia . Pusing2 blakang nmpk org rumun . Pi pi tngok miza . Pastu hapa lagi. Kami satu geng pulun angkat dia pegi medik . Berat baq hang . Kami angkat 5 org kot . Haha . Teman sat dia kat medik . Dia sebenaqnya tension sngt . Tu pasai.then lepas balik medik . Miza cakap dia nmpk benda tu . Satu dekat ngan pintu . katil aku dah la kat pintu masuk.betul betul tepi pintu plak tuh. Satu gi kat mana tah . Pulun lah mlm tu semua baca yasin. Ayat kursi . Aku ekceli malas nak layan semua bnda nih. Dah la esok ada pesembahan kerja. Qeja aku tak siap lagi . Then aku truskan . Biaq lah drama drama tesebut belaku . Aku tak masuk campuq . Bnda tu tak kacau kita. Kita tak kacau dia . Bnda tu mmg ada . Lepas tu kami makan makan skit. Budak dorm sblah bagi makan. Then masa nak jalan pegi toilet basuh pinggan. Mmg meremang gilaa.meremang tengkok sangat sangat. Ingt aku ja . Depa pun sama . Then buat tatau . Buat reja aku bagi habis . Aku pi tidoq.

Esok pagi tuh . Isnin 5/5 . Aku tak subuh . Haha bangun lambat. Time pt pagi. Kami kena guling2 kat rumput. Geram gak ah . Dah la rumput tu basah . Mmg kotoq ah baju . Bukan sng nak cuci. Hantaq dobi mmg hilang ar baju. Dah la baring2 guling2 depan laki. Malu sia . Then kelas pagi . Pkol 9 smpai 10.40 cikgu bagi masa siapkan booth kami. Ya allah . Mmg serabut ah . Yg budak laki pegi kuti pokok pasu mana tah .besaq . 2 plak tuh bawak masuk dlm kelas. Tuk hiasan . Bukan ada markah pun . Haha tepuk dai tengok. Booth kami buat produk origami lampu . Origami tu bentuk burung lah . Tapi dijadikan lampu yg terbang sendiri ikut tuan . Ini semua imiginasi . Haha. Lepas rehat baru booth dibukak . So masing masing diberi 1 minit tuk pekenal kan booth masing2.group kami harap ja setting lawa . Padahal tadak pa. Group lain mua buat game . Teka teki. Cabutan bertuah . Mcm2 ah . Ini semua pengalaman . Bak kata syed XD  . Mmg best . Then habis tu cikgu amik gambaq setiap booth dngn kami sekali lah. Hehe. So pemenang kontrak group chocolate sundae . Org undi bnyk. Sbb dpf ice cream free -.- rasuah . Haha . Kami menang produk paling kreatif. Semua group mng ekceli . Group wizdan mng group paling vouge . Haha.ptg tuh belajaq kawad . Hormat kehadapan hormat tu semua.lepas tu dpt tau miza masuk hospital. Amik darah kot . Entah la. Time riadah . Cikgu cakap nanti time aadk (agensi anti dadah kebangsaan )  ada lakonan. Cikgu nak volunteer . Mula aku tanak . Then last . Wira delta . Budak aku minat . Masuk . Kalut la aku nak masuk gak XD haha gatai tak aku .wakaka . Pulun la tnya sapa nak kluar.ganti ngan aku . Mula ada then tadak.pastu ada balik. Then fed up. Tanak masuk dah. Haha. Malam tuh kat surau . Ada ustaz baru . Hensem . Tapi gegeh .

Selasa 6/5
Hari last modul budaya kerja . Bemakna hari terakhir lah aku dalam group vision . Modul budaya kerja kami kena belajar pasal terima kasih. Bersyukur tu lah semua . Before klas start kami dgn cikgu plan kenakan iz dgn sue. Sebab birthday depa haritu . Cikgu zuhi panggil depa pi depan cakap assist skuad delta and bravo gaduh . Iz kat depan nangis2 dah sbb kena tuduh . Pastu semua nyanyi lagu birthday. Lepas tu . Cikgu suruh kami pusing2 dalam kelas jumpa semua cakap terima kasih.sebab tu kelas terakhir kami before dirombak . Maybe lah . Mmg emotional sangat lah. Teriak lah 2 3 org . Aku dak ah .aku tak rasa hapa lagi time tuh.haha. Then lepas tu buat satu lagi aktiviti . Tulis surat . Ckgu kata tulis surat dekat org yg banyak bejasa kat kita . Cakap terima kasih. Dah tentu2 lah kat parents kan. Mula aku dok pikiaq nak tulis apa . Tngok group aku dah pulun tulis . Aku dok tngok depa tulis . Aku syidan kamal. Nga nga lagi tatau tulis apa . Then aku start tulis . Begenang ayaq mata doh . Dah tu hujan lebat ah .bukan aku ja. Semua ah dlm kelas tu. 2 3 org ja tak nangis . Budam cina laki ka . Pompuan ka. Budak laki lagi teriak dari tg pompuan tauk . Mmg semua pakat nangis ah . Sedih gila haritu . Aku nangis bukan apa . Teringat nak balik ja tau dak . Yo lah tak penah jauh dengan family . Haha. Budak group aku . Amin and lau . Nangis sambil tulis surat . Lawak ada . Comey ada .tak cover dah . Aku nangis mmg takleh brenti. Dok lap lagi kluaq. Aku nangis mmg cover . Tunduk muka mcm nak cium lantai . Haha. Syikin kan sebelah pujuk. Dah dah jangan nangis.yang kamal . Haaa nangis la lagi.nangis la lagi. Dia dengan syidan mmg setan . Haha.kelas lain pun buat surat gak . Tpi kelas kami ja nangis. Ntah kenapa.surat tu nanti akan dihantar . Malu kot kalau mak pak baca. Haha yelah first time tulis surat ckap sayang . Terima kasih pa semua. Hahah malu. Then lepas habis kelas. Aku dok nangis lagi. Aku bediri blakang pintu. Tunggu iz . Then nampak buddy aku. Buddy aku dtg terus peluk aku. Kami nangis nangis dlm pelukan . Ahaha sofia la . Spa lagi. Kami dua mmg suka sweet2 . Dia cakap dia sayang aku. Haha aku ckp benda sama gak . Aku cakap dengan dia ja aku manja manja . Dengan org lain tak penah. Drama panjang lagi. Malas nak cita. Haha8
Haa kat sini . Aku ada minat sorang laki nih . Satu company dengan aku . Nama dia F .aku taktau bila aku minat dia . Kami tak penah cakap . Aku suka dia sbb badan dia tough .and handsome la gak . Walaupun pendek skit. Hahah. Haa dia satu group dalam mentor mentee dengan aku .

Rabu 7/5
Hari last nadia dekat kem .disebabkan hari last nadia . Cikgu bawak pegi tasik pagi tuh . Tapi hujan lebat mlm semalam. Pagi nih mmg nampak kabus je lah kat tasik. Lawaa gila baq hanggg. Hahah. Then masuk kelas . Modul baru . Modul pekerti. Kena tukaq kumpulan . Syikin syidan kamal pegi group blakang . Aku ngan cina yg lain kena group depan . Mmg tak best ah . Aku sedih terus  .modul pekerti mmg boring . Belajar pasal seks . Bukan cara buat k . Haha cara2 hindari seks sebelum nikah la pa semua. Mmg boring bak hang. Time rehat hantaq nadia balik .mmg ada lah drama drama kat situ . Aku penonton ja .hahah. then lepas rehat kelas balik ..mmg aku tidoq ah. Tak amik port pun . Kelas petang . Kami blajaq navigasi lagi. Tapi praktikal . Group by group. Kira mcm game la. Cikgu bagi satu kompas . Dengan bearing . Kami kena jalan ikut lah bearing cikgu bagi tuh .dalam kem tu je lah. Haha mmg lawak time tuh. Sesat mua ada. Group wirawati delta. Group aku first sampai. Tu pun kami amik masa 40 minit . Hahah . Eh sat aku silap dah nih. Aku tak ingt bila game nih. Rasanya selasa lah kot. Sbb nadia smpt main . Rabu dia balik dah . Aku pun tak ingt sngt. Sebab aku lupa nak tulis . Hehe
Then khamis . Modul mcm biasa lagi . Mmg boring gila babi kelas petang . Kami belajaq tae kwan do . Belajar asas ja . Then senaman tae kwan do cara tentera .mmg lawak gila babi.ntah aku tak ingt sangat dah apa jadi . Yg penting mmg ada gelak . Haha
Jumaat .ada ceramah anti dadah tu . F belakon . Jadi laki org . Haha mmg hangat hati aku tngok bini dia . Kenapa tak aku ja jadi bini diaaaaaaaa XD hahaha . Boring ceramah tu . Mcm biasa gue kembali ke dunia khayalan . Lepas tu tak buat apa sngt laki semayang jumaat . Kelas ptg tu tae kwan do lagi . Haa time minum petang tu. Aku duk kat meja makan la . Aku duk tengok kiosk . Dok pikiaq apa nak beli . Tetiba rasa panas . Tejerit jerit aku panas . Rupanya . Alia ngan shira nih begaduh kat meja . Tetampaq kopi panas . Straight jatuh kat aku . Depa tngok aku tak bagi respon . Depa diam ja lah . Dah lama skit baru aku jerit panas . Haha . Masa ayaq tu tumpah aku tak rasa lagi . Dah ayaq tu meresap sampai ke dalam . Mmg panas perut aku . Ahah . Banyak plak tuh satu baju.panas gila kot. Melompat lompat aku pegi cuci.shira alia . Dok sorry sorry . Haha balik dorm .depa tlg cuci seluaq baju mua.malam tu ada pejumpaan dengan cikgu jebat pasal pementasan .heheh. aku kan make up artist XD. Then time ro call malam . Kena kumpul. Cikgu nak bahagi kumpulan tuk khidmat komuniti sabtu esok.aku bedoa lah bagi dapat kumpulan dengan F. Group perempuan mmg boleh pilih member . Aku ngan depa lah .miza tak leh ikut sbb dia attend c . Tinggal aku shira alia and yana. Kami dapat group petama . Then masa nak isi nama . Aku tngok senarai no wira group 1 . 735 . No indeks F !! Renyih sampai telinga lahhh . Hahah . Kami satu group . Means nanti kami gotong royong kat tempat sama . Laki ada 18 org . Perempuan 15 org.
So sabtu tuh . Awal awal lagi bangun. Semua pi subuh. Aku ja tak . Sebab aku sakit perut gila . Mmg tadak mood ah aku pagi tuh. Then naik bas . Mula perempuan pegi dulu. Buat dua trip.sbb ada 3 bas ja . Lagi pun tempat dekat ja . Tak smpai 15 minit sampai . Kat felcra lubuk sireh rasanya .
Sampai kat rumah ketua kampung kot. Besaq lah jugak. 2 tingkat .mmg lawa. Then susun krusi sementara tunggu laki sampai. Pastu susun ikut kumpulan . Bla bla bla. Bnyk crita. Theeen haaa. F perasan aku slalu usha dia . Haha pastu group kami belah pi kat tmpt yg kami kena pi . Mcm satu kumpulan  bersihkan satu rumah . Rumah org tua lah . Naik bas . Mmg si F nih suka hingaq skit. Dia lawak . Kumpulan lain . Bersih rumah org lain . Ada bersih dewan ada bersih masjid . Kami dapat satu rumah nih . Group kami mmg paling hinhaq . Sampai2 . Tudia kami paling ramah . Org tua tuh jemput masuk . Yang si F nih duk buat lawak ah . Dok cakap. Susah susaah ja. Mmg lawak . Pastu masuk la dalam rumah tu . Tok wan tu terus pegi amik album dia bagi kat kami mua .pastu dia amik harmonika dia terus main kat kami . Amik lah alat muzik dia yang lain  bagi kat kami . Main sambil nyanyi . Yang cikgu tepuk dai dah . Bila reja kami nak start .hahah. pastu tokwan n bini dia terus hidang makanan kat kami. Mmg sporting habis laa . Lawak sangat mmg tak larat nak gelak  then start gotong royong . Aku mcm biasa . Mengarah org . Hahaha aku tak buat pun XD aku menyemak ja . Then aku duk kat buai . Buat mcm aku raja . Mengarah org . Hahah .pastu mai sorang laki nih.hayun aku .kami semua sporting keh kat sini . Dok gelak gelak ah . Tapi mata aku duk tngok F . Lolaq lolaq dia pun . Rajin buat reja . Sungguh sungguh dia . Pastu dia tengok aku sambil jalan pi buang sampah . Tatau lah dia pikiaq apa. Mesti dia ingt aku gatai ka pa sbb laki tu duk hayun aku .aku tak suruh. Dia yg sendri k. Pastu habis dah . Kami lepak lepak dulu. Then tuan komanden ketua kampung segala mak nenek dtg melawat bagi sumbangan. Pastu kami makan .tokwan tu buat magic kat kami . Nyanyi lah.dia reti cakap bahsa cina india inglish . Melayu . Dia dulu tentera. Mmg banyak merantau lah. Kaya gak dia . Mcm2 lah dia crita. Habis dah semua tu kami buat tepukan terima kasih. Sayang cium nenek . Semua . Naik bas balik pegi rumah ketua kampung balik . Dalam bas toksah kata mmg hingaq .hahah . Haaa si alia nih nak pi habaq kat F yg aku suka dia . Aku bukan suka kalau org aku suka tu tau aku suka dia . Nasib dia tak habaq.kalau dak malu aku . Haha . Pastu sampai rumah tu . Ntah bagi ucapan apa. Mmg aku tidoq dulu . Penat. Pastu makaaaan . Perghh. Makanan org kampung masuk mmg perghhhhhhh . Hahaha . Lain gila dari kat kantin kem . Then habis dah . Aku pegi toilet. Tenampak pak cik sorang nih . Lidah dia tetembus tulang ikan. Bukan tulang biasa. Gedabak . Ya allah ngilu tengok . Pakcik sorang lagi duk pulun tarik . Bedarah darah mulut dia . Mak cik2 kat blakang duk jerit suruh pegi klinik . Last last dpt tarik gak . Tngok muka pak cik tu aku tau sakit gila .
Then balik . Yang sedih topib hilang :(( tak dpt dikesan. Wahhhhhhhhh  .pkol 2 sampai kem .mmg pi tidoq terus . Pkol 5 dapat henset . Pastu ptg tu aku chat ngan syed . Dia asyik cakap dia rindu aku . Haha 3 kali dia cakap. "Rindu hang"  hahah bersweet2 la sat . Tapi aku nak F. Hahahahahaha k dah . Malas nak type dah . Yang tu ja kot . Yang lain biarkan kenangan . Ni semua kan pengalaman. Hehe aku suka ayat si syed nih . Time aku kutuk2 kem . Dia cakap. Nih semua kan pengalaman . Hahaha. Oke dah bai .
Tapi kan . Tiap kali ro call .aku akan duk baris depan . And F akan duk baris belakang . Ahhah . Kan laki duk depan . Pompuan belakang. So aku boleh usha dia XD tapi tak suka sngt bila kantoi dia tngok aku bila aku tngah usha dia . Ahahha malu XD oke babai XD sekian .

No comments: