Wednesday, June 11, 2014

BERHENTI UiTM ???

kenapa ? mengapa? dan bangaimana ? jawapan nya akan di selatankan sebentar lagi . cewahhh .haha before that aku nak cerita life aku dekat uitm arau yang tak berapa nak kerat sangat. yer. aku baru empat hari dekat sana. 

okeh sabtu tu mula sampai .masuk ja pintu gate uitm terus dapat kunci bilik. aku agak kecewa time tuh. sebab konvoi kami betiga. dengan harapan nak dapat bilik sama. tapi sebabkan perangai setengah manusia yg mcm shit. potong tak reti nak que elok elok. tepisah la kereta aku dengan si nad and auni. aku dapat kunci bilik dahlia 2 2020. nad 2036 and auni 2032 . still kami satu blok yang sama and satu tingkat yang sama.tak jauh pun bilik kami.

then bermulah mds .mds tu hapa? mds nih minggu destini siswa . kira orientasi lah . konon nak buh nama vouge skit kan.gituuu . tapi kami tak minggu sangat la. sbb orientasi kami cuma sabtu and ahad untuk sep masa. so memang macam hantu. sumpa penat gila babeng. bukan ada isi apa sangat . dengar taklimat and daftar je pun . duduk dalam dewan dengan beribu org . panas . memang tidoq lah.hahah.aku tak tidoq memang tak sah . so bila malam .mcm ro-call la kot.depa tahan sampai pkol 1 pagi.padahal tak buat hapa sangat pun.then esok tuh suruh pkol 5.30 dah kena turun bekumpul. aku benci mds. benci gila. memang tadak rest sabtu ahad . 

ouh ya . roomate aku. satu bilik 3 orang .kalau blok dahlia satu bilik 3 org. tapi dengar blok kesinai 1 bilik 2 org. sapa daftar awal akan dapat kat kesinai rasanya. so roomate aku yg bawah nama dia sabariah. panggil bayah ja. dia nih orang pahang. kuat sembang sikit. yang katil sorang . nama fatimah .nama glemer . fizzy . dia nih alim skit. dari skolah agama. and dia dari kedah . 

mcm aku slalu cerita. perlis kan panas. boleh bayang tak bilik tuh. bagi satu kipas kecik. yang tak rasa hapa.
aku yang duk katil atas memang tak dapat rasa terus -.- 


one hell fan .

meja aku yang maha semak tuh

atas katil aku. bawah katil bayah


nih katil fizzy. dia dpt katil single





almari yang maha kecik

so isnin bermulah kelas .


nih jadual aku untuk satu semester, tak padat sangat.

memang kat u nih ajaq bedikari gila gila. depa tak bagitau pun bilik kuliah kat mana apa semua kat mana.hari orientasi pun .mana ada bagitau apa. isnin tuh. pandai pandai lah hampa carik.memang kena kluaq awal lah jawabnya

yang hangat hatinya, dalam panas melilau cari kelas. sorang lecturer pun tak masok. nasib ada aircond. memey tidoq ah,




sempat lagi berselfie. hehe .selfie tu WAJIB ! hahah

then selasa pun macam tuh .hari selasa lah klimaks segala.penutup juadah jadah bagai.memey pagi tu aku merungut sangat sangat.tanak duduk arau. tanak uitm perlis , mmg banyak lah tak puas hati kat sini. bebai dgn kos aku at same time . lepas tu masa teman fizzy and lina buat kad matrik. sebabkan lama sangat.
tetiba tedetik nak check matrik. saja saja la kan

tanpa di duga . Allah dengar keluhan aku. haha .takdir . aku dapat tawaran pergi ke matrik untuk second intake pogram satu tahun dekat kolej matrikulasi pulau pinang. tarikh daftar 12 june. terus tengok tarikh kat fon 10 june!! terus aku mesej ibu bagitau nak pi. memang drama lah sat , nih la keputusan yang paling susah nak buat. sama ada nak pergi or nak stay uitm,aku sampai nangis nangis. sebab stress gila. but thanks to my family and friends. support aku . buat pilihan. research after reasearch . sebulat hatinya . aku pilih untuk ke matrik. abah pun cakap. hang nak pegi matrik tak. nak cakap abah nak amik cuti pegi amik. bila tanya pasal yuran .dia cakap tu tak penting . tu buat aku lagi teharu. sebab yuran uitm dah bayar.

malam tuh hapa lagi terus pack segala bagai .then urus borang tarik diri dari uitm. memang perghh. boleh gila doh. turun naik pejabat. dah la baru 3 hari kat sana. mana nak tau apa . dengan sehari tu round uitm tuh .aku ingt jalan terus. sebab banyak kali pusing . alhamdullilah semua dipermudahkan .



tapi tu lah. dalam takmau dgn kos aku tu. Allah bukak jalan lain kat aku. tedetik hati nak check matrik.so finally dapat aku sambung dalam bahagian sains. sebab aku ada dua cita cita skang nih. first nak kerja dalam lab. sebab tu aku mintak mikrobiologi. second , dalam bahagian multimedia. and aku rasa kalau dekat matrik aku boleh belajar lagi sungguh2 sebab banyak persaingan.

maka berakhirlah hidup aku sebagai student uitm. now im going to kmpp. hehe


tapi agak sedih lah. tepisah dengan nad and auni .
but ni lah satu satu nya peluang tuk aku tak begantung lagi dengan depa
bergaul dengan orang lain .
sebab aku nih jenis pemalu tak kena tempat. tak pandai bergaul . 
awkward dengan orang .

hahah hopefully aku dapat kawan dengan cepat dekat sana nanti

DOAKAN YANG TERBAIK UNTUK AKU TAU HAHA
MAJULAH SUKAN DEMI NEGARA 

BYE 










No comments: