Saturday, September 20, 2014

BON ODORI 2014


hollaa
i know its little too late for this , but gonna post about it anyway.
i dont remember when.
but i think its aroun 17/18 july . yes it fasting month
so my roommate and i decided to go to bon odori which act 
i forced them to go with me.heheh warui nehhh XD 





alang alang dah ada dekat penang. so kami shopping raya dulu dekat gurney paragon
but iam the only one do the shopping >.<
u should see mimi and tikah faces bila teman aku shopping
haha. sorry again. hampa tak besa dengan aku
aku kalau shopping memang tak hengat dah
tambah bila masuk H&M . aku gila sat
tikah and mimi duduk ja kat kursi. macam teman bini shopping.hahahha



then bukak puasa dekat gurney plaza. pilih burger king as tempat tu ramai orang.
then dengan kedekut nya. ni lah yang lawak. duk penang saja .tapi tatau apa
orang kata takmau dengaq. hahah
ni punya la kedekutkan.konon tanak naik teksi.sebab masa datang naik teksi kena 18 hengget 
kami jalan dari gurney pegi padang kota beb !!!!
ceh ingat jalan tepi laut tu boleh la nak sampai gurney. konon dekat la
aku dengan  yakinya cakap. alaa dekat ja
nah kena. sejam beb kami jalan.
hahahah bepeluh lecak ketiak.
dari pkol 8 kami jalan .pkol 9 lebih kami sampai. JALAN BEB !
hahaha.

sebab baru lepas makan.sampai sampai ja padang kota. perut aku tak senang dah.
rasa semacam dah. bau makanan apa pun tak boleh
macam nak kluaq balik dah
then tapalah.kami pusing pusing sat. nothing much.sebab aku rasa time petang lagi meriah
ramai gila babi orang jangan kata. naik pening. buat aku lagi nak temuntah
nak masuk rumah hantu. memang beratur mcm nak beli iphone 
tapalah.decided tunggu sampai depa launch bunga api pkol 10













time jalan ke padang kota. HAHA



habis ja bunga api. terus jalan lagi nak naik feri.
time tuh perut aku memang dah tak senang gila.
brenti kat kedai .beli mineral.konon nak semua benda yg sangkut kat dada aku turun la
dengan yakin nya aku minum gila gila
jalan sekerat jalan. ahh sudahh
mineral catalyse pemakanan aku
sebab lorong nanaik pegi feri ada ramai org
tanak nmpk disgusting sangt
aku lari turun balik
takdan apa. BLUERKKKKKKKKK
muntah kat jalan pejalan kaki.kluar habis burger king ..french fries aku makan tadi
TAK LEGA LAGI
baru nak naik
BLUERKKKKKKK
lega gila.semua kluaq balik
hahaha. pengotoq gila aku XD
aku dah nak pengsan time tu. jalan lagi.
sampai atas.muntah skit gi. nasib time tu tak ramai org
then balik
memang tak sempat balik kmpp dah
terus singgah rumah aku dulu. tidoq sat
esok pepagi balil. done !




 masa bulan puasa.gemuk kan aku -.-


okey bye.

Monday, September 15, 2014

NEW HAIR !

konnichiwaaaaaaa minna !

i can finally update my lovely belog ! it's been like more than two weeks since my last post. so as i stated before. sepatutnya 14 /9/14 aku buat conclusion pasal dove hair fall resque . so the result. hmmm tak bekurang. STILL THE SAME. one week after used , my hair still falls like crazy. just one swipe , boshhh . millions of my hair stuck between my fingers. like hell. and the week after. same thing happens. lagi takut bila shampoo the nak bilas. T-T mengalir air mata darah.

but now. KURANG gila. why ? yes . buat rambut baru. nekad gila sabtu lepas bersamaan dengan 13/9/14 aku keluar dengan tikah pegi sunway. salon infinity kat sunway tu.bior mahal. asal puas hati.kannnnn.   so here my new hair aka mushroom hair







tadaaa.

memang agak susah nak jaga. dengan nak kena pakai tudung pegi kelas
haiya.. k tu ja,
mau chow.manyiakkk keja loh

Monday, September 01, 2014

CUTI MERDEKA !


HOLA 
first of ALL . SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSI !
and im proud to be malaysian ! muah sikit
heheh

and of coz cuti merdeka. hari ditunggu tunggu. cuti . hari keramat bagi aku. bagi penduduk penduduk hostel , kompel , kolej .jauh mahu dekat dari rumah family bilik.so before cuti aku dah bekira kira nak buat apa. nak update belog banyak banyak , nak kluar dengan member , nak tengok anime sepuas puas . well 4 hari tak cukup nak buat semua tu , i've to choose either one.soo.  i choose to be with them

mula plan nak pegi penang. jenjalan dekat sana. dengan diba well dia ajak pegi sana. but yeah .so tak semua dirancang menjadi right,ang tak jadi pegi penang. sabtu tu ingat nak keluar dengan nad dengan auni dengan fatimah .tapi . tak jadi . auni ada hal.fatimah ada hal .then plan nak pegi kerat rambut dengan nad.so ahad boleh la kluaq ramai ramai.so aku pegi rumah nad. tunggu punya tunggu nad mandi. aku telena.and bukan dia nak gerak -..- end up tak jadi pegi. pastu pegi rumah fatimah . then pegi rumah aku.malam tu kami pi tengok wayang . me nadd and afiqah. tengok cita lucy !

well not bad cita dia . boleh la. pegi just tengok wayang . wayang 9:40 habis 11 lebih jugak lah



then the next day. nad keluaq dengan family. so only me and auni
sundate dengan auni.sebab kempunan nak makan sushi.soo hapa lagi.my fav place.and my fav food. sushi king ! 

and ahad kami tengok cita gallows hill. boleh la tahan cita dia. kalau dia cita part witch tu secara mendalam it would be nice. flash back balik ke hapa. cita nih banyak saspen. isi tak banyak. nampak sangat yang buat cita ni focus nak bagi org tekejut and suspen ja.




ika curry rice. first time try. boleh la.



and that's all. 
fin